welke cryoto kopenElke beginnende cryptohandelaar zal het misschien een beetje beginnen te duizelen. Er zijn namelijk ontzettend veel cryptovaluta om uit te kiezen. Vaak wordt aangeraden om te beginnen met Bitcoin. Dit is overal duidelijk geadverteerd en verzorgd, zodat je in een rustig tempo de kneepjes van het vak kunt gaan leren. Als je op zoek bent naar andere opties dan Bitcoin, lees je in dit artikel verschillende veelbelovende cryptovaluta voor 2021.

We geven je in dit artikel alleen tips voor de beste cryptomunten voor de lange termijn, maar geen financieel advies. Je bent aan het handelen in geld, dus hou ten alle tijden rekening met de risico’s. Laat je ook niet zomaar verleiden om meer munten te kopen, maar blijf je verstand gebruiken. Dan kunnen we nu beginnen aan het lijstje met de beste crypto!

Optie 1: Travala

Deze cryptovaluta is een uitzonderlijke. Travala, kenmerkend door zijn token AVA, is namelijk een vakantieplatform, zoals Airbnb of Booking, waar je een boeking kunt betalen via crypto. Het bijzondere daarbij is dat gebruikers jaarlijks 24 procent rent ontvangen op een vastgezette crypto via Travala. Deze 24 procent is vaak veel meer dan de korting die je kunt krijgen via een vergelijkbare site. Het platform wordt gefinancierd door het grote platform voor cryptocurrency exchanges ter wereld, namelijk Binance. Het is daarom ook aan te raden crypto voor Travala via dat platform aan te schaffen.

De toenemende populariteit in het aantal boekingen zorgt voor twee processen. Door de boekingen zetten steeds meer mensen een valuta op Travala vast. Zo is er minder in omloop, waardoor het aanbod van crypto daalt. Er is tegelijkertijd meer vraag vanwege de stijgende populariteit. Een toenemende vraag bij een dalend aanbod leidt tot een zeer sterke stijging van de prijs. Vanwege de huidige coronapandemie kunnen nog niet eens veel mensen op vakantie. Zodra de reisbeperkingen rondom het coronavirus worden opgeheven, wordt verwacht dat Travala al helemaal een flinke toename in de koerswaarde kan verwachten.

Optie 2: Ethereum

Ethereum is, naast Bitcoin, een van de meest bekende cryptovaluta onder handelaars. Toch is deze valuta ook voor 2021 een veelbelovende crypto en zeker een van de beste cryptomunten voor de lange termijn. De munt lijkt in veel opzichten op Bitcoin, maar is op een paar vlakken net wat anders. Zo is Ethereum gebouwd op een flexibele infrastructuur. Bedrijven kunnen daarmee zelf hun toepassingen ontwikkelen. Een ander voordeel van deze infrastructuur is de toepassing van ‘smart contracts’. Deze contracten worden vooraf vastgesteld en alleen tot uitvoering gebracht zolang beide partijen zich aan de afspraken in het contract houden.

De munt van Ethereum, de Ether, is ook met Bitcoin te vergelijken. Via een primaire laag kunnen transacties op het platform van Ethereum worden uitgevoerd. De waarde wordt bepaald door middel van speculatie. Zo zit er altijd potentie in Ether, wat het een van de beste crypto maakt. Ether is te koop via exchanges zoals Binance en OKEX.

Optie 3: Chainlink

Chainlink is afgelopen jaar al erg populair gebleven en zal deze groei ook komende tijd nog even volhouden. Chainlink is een erg veelbelovende crypto. Zo liet de munt zien meer dan 200 procent te kunnen stijgen in waarde, of zelfs boven de 6 dollar in koerswaarde uit te kunnen komen. De munt profiteert van het gedecentraliseerde financiële platform waar het zich op bevindt. DeFi, de afkorting van Decentralised Finance, ging in een eerdere periode soms wel vijf keer over de kop. Chainlink is dus vooral een goede munt om aan te schaffen als je wilt speculeren over de ontwikkeling van DeFi in de cryptowereld. De munt wordt vanwege de populariteit op steeds meer plekken aangeboden. Wij raden je aan Chainlink aan te schaffen via OKEX of Binance.

Optie 4: Cardano

Hoewel Cardano zelf geen munt is, heeft het platform wel een eigen token, namelijk ADA. Deze ADA-munt is een veelbelovende crypto vanwege het achterliggende principe van Cardano. Dat platform is namelijk open source, zodat gebruikers het zelf kunnen aanpassen. Daarnaast is het opgebouwd met losse lagen van blokketens en ondersteunt het platform decentrale applicaties door deze losse lagen. De blokketen-lagen zorgen ook voor bepaalde eigenschappen die kunnen helpen bij het verhandelen van ADA. Door een van de lagen, de computing laag, kunnen slimme contracten op een decentrale wijze worden uitgevoerd.
Cardano is zeer geliefd om dit achterliggende proces. Het wordt dan ook niet voor niets veel gebruikt door universiteiten, programmeurs en zelfs overheden. Deze populariteit maakt Cardano en zijn munt ADA een van de beste crypto op dit moment, met name op de lange termijn.

Dit komt doordat Cardano zichzelf niet snel ontwikkelt, maar wel gestaag flinke verbeteringen door blijft voeren. Op de korte termijn kan het dus risicovol zijn, doordat er geen directe winst bij komt kijken. Je leidt misschien eerst zelfs wel verlies. Maar door vol te houden en te vertrouwen in de ontwikkelingen rondom Cardano, kan de ADA voor de lange termijn een van de beste cryptomunten zijn. Mocht je dus zoeken naar een munt als investering voor de toekomst, kun je het beste voor Cardano kiezen. Ook ADA is beschikbaar via exchanges zoals OKEX of Binance.

Optie 5: NEO

De laatste veelbelovende crypto die we tegenkomen in deze lijst is NEO. Deze munt is speciaal ontwikkeld voor e-commerce, met name om daar problemen op te lossen. Dit maakt de cryptovaluta niet alleen interessant voor investeerders, maar ook voor ondernemers achter de e-commerce zaken. Door onder meer smart contracts, decentrale oplossingen en GAS-implementatie op het platform wordt vooral op het gebied van privacy, anonimiteit en veiligheid een flinke verbeterslag gemaakt.

Zolang e-commerce een groei in gebruikers en verkopen blijft maken, blijft NEO als cryptovaluta interessant om in te investeren. Vanwege de huidige coronapandemie is bij veel bedrijven een lampje gaan branden over hoe het beter kan en moet, waar NEO gemakkelijk op in kan springen. De populariteit op verkoopplatformen, zoals OKEX of Binance., neemt steeds toe. Sinds begin april is de koers al flink toegenomen maar ook wat afgezakt, dus wie weet waar NEO in de toekomst nog toe gaat leiden. Wij zetten deze veelbelovende crypto dus zeker nog op ons lijstje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *