Welke crypto kopen in 2024?

Crypto handelDe cryptohandel wordt wereldwijd steeds omvangrijker. Vooral onder jonge mensen stijgt de populariteit enorm. Iedereen heeft het er tegenwoordig over. Die populariteit heeft crypto voornamelijk te danken aan de sterk fluctuerende koers van cryptomunten. Met andere woorden: de waardes van cryptomunten kunnen binnen korte tijd enorm stijgen of dalen, waardoor je snel veel geld kunt verdienen. Het feit dat de markt zo grillig is, brengt natuurlijk ook risico’s met zich mee. Zo kan de cryptomunt die jij in bezit hebt ook in korte tijd enorm in waarde dalen.

Het is dus belangrijk om kennis te hebben van de markt. Maar hoe weet je dan precies welke cryptocurrency gaat stijgen? Zeker weten doe je het natuurlijk nooit, maar met kennis van zaken kun je risico’s beperken. Zekerheid heb je dus echter nooit. Er kan in de toekomst altijd iets met een bedrijf gebeuren waar niemand nu nog weet van heeft, wat er voor zorgt dat het vertrouwen in het bedrijf achter de munt sterk afneemt, wat dan weer als gevolg heeft dat de bijbehorende cryptomunt sterk in waarde daalt. Experts in cryptohandel volgen het nieuws op de voet, waardoor ze snel kunnen anticiperen. Daarnaast zijn er echter ook genoeg munten waarin veel vertrouwen is, waardoor de verwachting is dat ze in de toekomst veel in waarde gaan stijgen. In dit artikel lees je welke crypto je nu moet kopen in 2024.

Welke cryptocurrency gaan stijgen in 2024?

Voordat je als cryptohandelaar bepaalt welke crypto je gaat kopen, moet je natuurlijk altijd goed onderzoek doen. Zekerheid heb je nooit, maar door goed onderzoek te doen, kun je het risico op verlies beperken. De meeste mensen investeren nog altijd voornamelijk in Bitcoin, wat op zich logisch is. Het is immers met afstand de meest bekende cryptomunt, waar ook veel vertrouwen in is. Er zijn echter zoveel meer cryptomunten waar nog veel meer potentie in zit. Het is veel waarschijnlijker dat een altcoin flink in waarde stijgt, dan dat dat bij Bitcoin nog gaat gebeuren. Welke crypto je nu moet kopen, zetten wij voor je op een rij.

Cardano (ADA)

Een van de bekendste en meest verhandelde altcoins is Cardano. Cardano kan ook wel gezien als een voorbeeld voor cryptomunten, waardoor veel mensen besluiten om in te stappen. Het vertrouwen van veel cryptohandelaren heeft Cardano te danken aan het feit dat de munt is gecreëerd op basis van wetenschappelijk onderzoek. De populariteit van Cardano is ook terug te zien in de waardestijging van de munt. In iets meer dan een jaar tijd is de cryptomunt namelijk met meer dan 4000% in waarde gestegen.

Cardano exchange

Het uitgangspunt van de mensen die de munt ontwikkeld hebben, was om een degelijke en stabiele munt te creëren. Vandaar dat er ook voor is gekozen om de wetenschap in het proces te betrekken. Daarvan worden nu de vruchten dus geplukt. Die wetenschappelijke insteek richt zich voornamelijk op het oplossen van beperkingen in blockchain. In dit geval gaat dat om het scheiden van de transacties en smart contracts. Deze worden gescheiden van elkaar in twee verschillende lagen van de blockchain bewaard. Hierdoor kunnen transacties nog veiliger en sneller plaatsvinden. Als je jezelf afvraagt welke crypto je moet kopen, dan zouden wij Cardano zeker adviseren.

Cardano heeft momenteel een koers van $0,75. Cardano kun je kopen bij Bitvavo.

Stellar Lumens (XLM)

Stellar Lumens exchange

Het bedrijf Stellar, dat achter deze munt zit, probeert cryptotransacties voor consumenten zo goedkoop mogelijk te maken. Dat doet het door via de blockchain financiële instellingen, zoals bijvoorbeeld banken, te verbinden, waardoor de (transactie)kosten flink naar beneden kunnen worden bijgesteld. Stellar Lumens maakt geen gebruik van miners, die normaal gesproken als taak hebben om de validatie van transacties te controleren. Stellar heeft namelijk een mechanisme ontwikkeld die de validatie automatisch kan controleren. Dit mechanisme noemen ze het Federated Byzantine Agreement. Wie aan ons zou vragen welke cryptocurrency  in de toekomst gaat stijgen in waarde, zouden wij meegeven dat het in de lijn der verwachting ligt dat Stellar Lumens dat gaat doen.

Stellar Lumens heeft momenteel een koers van $0,15. Stellar Lumens kun je kopen bij Bitvavo.

VeChain (VET)

VeChain exchange

De makers van VeChain wilden een oplossing vinden voor een van de grotere problemen in de in de internationale economische wereld heerst: de authenticiteit van een product controleren. Met VeChain technologie kan niet alleen bekeken worden of een Breitling horloge echt is, maar ook wanneer het gemaakt is en van welk materiaal het gemaakt is. In het afgelopen jaar is VeChain flink in waarde gestegen. Het is dan ook uitgegroeid tot een van de bekendste munten in de cryptowereld.

Begin 2021 was de prijs voor een VeChain cryptomunt nog anderhalve cent. In april bereikte het zijn piekwaarde met een waarde van 23 cent. Internationale bedrijven hebben de potentie van VeChain technologie ook ontdekt, waardoor de munt behoorlijk stabiel is geworden in een korte tijd. De verwachting is dat die populariteit in de nabije toekomst alleen nog maar meer gaat stijgen, waardoor een investering in VeChain rendabel kan zijn.

Vechain heeft momenteel een koers van $0,05. Vechain kun je kopen bij Bitvavo.

Polkadot (DOT)

Polkadot exchange

Van welke cryptocurrency verwachten wij dat die in waarde gaat stijgen? Simpel: Polkadot. Polkadot maakt gebruik van cross blockchain, wat inhoudt dat niet alleen de transacties van tokens kunnen worden bijgehouden. Ook de gegevens van andere activa kunnen worden gevalideerd en geregistreerd. Je kan het Polkadot netwerk dan ook zien als een netwerk met daarbinnen een groot aantal blockchains die met elkaar samenwerken. Deze basis heeft het afgelopen jaar geleid tot een flinke waardestijging van de Polkadot cryptomunt.

Erg stabiel is de munt namelijk nog niet, waardoor mensen denken dat het in de toekomst weer in waarde gaat stijgen. De technologie achter de munt is namelijk geavanceerd en stabiel, waardoor de verwachting is dat zich dat in de nabije toekomst zal vertalen naar de munt zelf.

Polkadot heeft momenteel een koers van $10,69. Polkadot kun je kopen bij Bitvavo.

Chainlink (LINK)

chainlink

Chainlink is in 2021 erg populair gebleven en zal deze groei ook het komende jaar nog volhouden. Chainlink is een erg veelbelovende crypto. Zo liet de munt zien meer dan 200 procent te kunnen stijgen in waarde. De munt profiteert van het gedecentraliseerde financiële platform waar het zich op bevindt. DeFi, de afkorting van Decentralised Finance, ging in een eerdere periode soms wel vijf keer over de kop. Chainlink is dus vooral een goede munt om aan te schaffen als je wilt speculeren over de ontwikkeling van DeFi in de cryptowereld. De munt wordt vanwege de populariteit op steeds meer plekken aangeboden.

Chainlink heeft momenteel een koers van $20,62. Chainlink kun je kopen bij Bitvavo.

Welke crypto kopen in 2024: Top 3 crypto’s

Ethereum (ETH)

Ethereum exchange

Ethereum maakt gebruik van blockchain, zoals natuurlijk eigenlijk vrijwel alle cryptomunten. Een blockchain netwerk moet je eigenlijk zien als een digitaal boek waar alle transacties op geldigheid worden gecontroleerd en vervolgens worden geregistreerd. Het blockchain netwerk van Ethereum wordt beheerd door miners, die er voor zorgen dat verificatie en registratie van transacties met de cryptomunt goed en veilig verlopen. Deze stabiele basis heeft er de afgelopen jaren voor gezorgd dat het vertrouwen in Ethereum flink gegroeid is. Het is tegenwoordig een van de bekendste en meest waardevolle cryptomunten. Het vormt daarom een goed alternatief voor Bitcoin. Als iemand vraagt welke crypto je nu moet kopen, dan is Ethereum een goed antwoord.

Ethereum heeft momenteel een koers van $3.979,77. Ethereum kun je kopen bij Bitvavo.

Binance Coin (BNB)

Binance Coin exchange

Binance Coin is een van de populairste cryptomunten in de wereld aan het worden. Als je een crypto-expert zou vragen welke cryptocurrency in waarde gaat stijgen, dan is de kans aannemelijk dat hij of zij Binance Coin noemt. De stijgende populariteit van Binance Coin komt voornamelijk door het feit dat je de munt niet alleen kunt verhandelen, maar ook kun gebruiken voor andere doeleinden. Zo kun je er online aankopen mee doen, reizen boeken, tickets mee kopen voor evenementen en nog veel meer. In 2021 is de waarde van Binance Coin van €31,03 gestegen naar €561,81 in april. Logischerwijs is de waarde van de munt daarna weer gedaald, zoals dat bij alle cryptomunten het geval was. Als je ons vraagt welke cryptomunt wij nu zouden kopen, dan zouden wij antwoorden met Binance Coin.

Binance Coin heeft momenteel een koers van . Binance Coin kun je kopen bij Bitvavo.

Travala (AVA)

travala

Deze cryptovaluta is een uitzonderlijke. Travala, kenmerkend door zijn token AVA, is namelijk een vakantieplatform, zoals Airbnb of Booking, waar je een boeking kunt betalen via crypto. Het bijzondere daarbij is dat gebruikers jaarlijks 24 procent rent ontvangen op een vastgezette crypto via Travala. Deze 24 procent is vaak veel meer dan de korting die je kunt krijgen via een vergelijkbare site.

De toenemende populariteit in het aantal boekingen zorgt voor twee processen. Door de boekingen zetten steeds meer mensen een valuta op Travala vast. Zo is er minder in omloop, waardoor het aanbod van crypto daalt. Er is tegelijkertijd meer vraag vanwege de stijgende populariteit. Een toenemende vraag bij een dalend aanbod leidt tot een zeer sterke stijging van de prijs. Vanwege de huidige coronapandemie kunnen nog niet eens veel mensen op vakantie. Zodra de reisbeperkingen in 2024 rondom het coronavirus worden opgeheven, wordt verwacht dat Travala al helemaal een flinke toename in de koerswaarde kan verwachten.

Travala heeft momenteel een koers van $0,91. Travala kun je kopen bij Bitvavo.

admin

Inhoudsopgave

Bessie

Hoi! Mijn naam is Bessie en ik ben verantwoordelijk voor het plaatsen van de blogs op Aandelenkopen.nl! Met een achtergrond in marketing en communicatie ben ik hiernaast actief in de aandelen wereld. Heb je een vraagje of een artikel? Laat gerust een berichtje achter!

Gerelateerde artikelen

juni 11, 2024

Geert Schaaij is een bekende Nederlandse belegger en financieel analist, voornamelijk bekend door zijn optredens op televisie en zijn betrokkenheid bij verschillende beleggingsprogramma’s. Vermogen
image-3

juni 7, 2024

De wereld van blockchain-technologie wordt voortdurend getransformeerd door innovatieve projecten en samenwerkingsverbanden die de kracht van synergie benutten. Een van de prominente spelers in