Volkswagen aandelen

Volkswagen AG is een autofabrikant die internationaal erg goed opereert. Het is de grootste autofabrikant in Europa en als er op wereldwijde schaal wordt gekeken is het de vierde in de wereld. Binnen Europa heeft deze autogigant een marktaandeel van 18,9%. Wereldwijd is Volkswagen goed voor zo’n 9,1% van de gehele auto-industrie.

Volkswagen is in Berlijn opgericht op 28 mei 1937. Adolf Hitler wilde zuinige gezinsauto’s laten produceren. Volkswagen werd de autofabrikant die deze doelstelling moest realiseren. Al in de eerste jaren na de oprichting wist Volkswagen goed te scoren. De autofabrikant wist hard te groeien en profiteerde flink van de aantrekkende Duitse economie. Aan het einde van de oorlog verloor Volkswagen veel belangrijke fabrieken en kantoren. Na de wederopbouw is het alsnog helemaal goed gekomen met deze autofabrikant. 

Momenteel bezit de autofabrikant over een breed arsenaal aan automerken. Denk hierbij onder andere aan: Audi, Bentley, Bugatti, Ducati, Porsche, Skoda, Seat en nog een aantal andere merken. De Volkswagen Group is dus ontzettend belangrijk in de automobielindustrie.

Volkswagen aandelen

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Volkswagen verwachtingen – De toekomst van Volkswagen

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Volkswagen verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Cijfers van Volkswagen

Volkswagen heeft zo’n 626.700 medewerkers. Dit schokkend hoge aantal mensen zorgt er uiteraard ook voor dat dit concern enorme omzet- en winstcijfers weet te realiseren. Volkswagen behaalde in 2017 een omzet van €228,27 miljard. De nettowinst kwam uit op €11,17 miljard. De cijfers zien er rooskleurig uit en met een aantrekkende Europese en wereldwijde economie is het zeer waarschijnlijk dat de cijfers de komende jaren alleen nog maar verder zullen verbeteren.

Als u interesse heeft om deze aandelen te kopen, is het goed om naar een aantal belangrijke aspecten te kijken. Een hele belangrijke maatstaf is de koers/winstverhouding. De koers/winstverhouding wordt berekend door de koers van het aandeel te delen door de winst die in het betreffende boekjaar werd gerealiseerd. In 2017 wist Volkswagen een winst per aandeel van €22,- te realiseren. Op een koers van €168,- betekent dit dat het concern een koers/winstverhouding van 7,63 heeft.

Een koers/winstverhouding van 7,63 is laag en het betekent kort gezegd dat u uw geld in 7,63 jaar volledig kunt verdubbelen. Op basis van deze gegevens is Volkswagen dus een interessante koopkandidaat. We moeten echter wel onthouden dat er een reden is dat de koers/winstverhoudingen van autofabrikanten op dit moment laag staan. Deze reden heeft te maken met verschillende schandalen die de afgelopen jaren in de publiciteit zijn gebracht. Sommigen vrezen dat er binnenkort nog een aantal claims worden uitgesproken die autofabrikanten zoals Volkswagen meerdere miljarden kunnen gaan kosten.

Voor meer financiële gegevens, is het mogelijk om naar de Investor Relations pagina van Volkswagen te gaan. Het is zeker een aanrader om daar de strategie 2025 door te nemen.

Volkswagen crisis

Op 21 september 2015 crashte de aandelen hard. De autofabrikant gaf toe dat er jarenlang is gesjoemeld met Amerikaanse milieuregels. Het bedrijf verloor ruim €16 miljard aan waarde op die dag. Volkswagen moet nu waarschijnlijk een boete van €33.000,- per auto (waarmee geknoeid is) betalen. In totaal kon het gaan om een boete van €16 miljard. Het was de vraag of Volkswagen van deze klap kon herstellen en of er permanente schade was ontstaan.

We zijn nu meerdere maanden verder en de aandelen zijn eigenlijk goed gestabiliseerd. De aandelen zitten nog niet op het niveau van voor de crisis, maar doen het wel redelijk. We gaan zien wat de toekomst voor Volkswagen gaat brengen. Het zal hoe dan ook nog meerdere jaren duren voordat het vertrouwen weer is hersteld.

Als aandeelhouder is het verstandig om u goed te verdiepen in de liquiditeit en de solvabiliteit van de onderneming. De problemen bij Volkswagen zullen ook sowieso goed uitpakken voor andere autogiganten zoals Peugeot Citroën, Fiat, BMW, Renault etc. Het kan als belegger dus slim zijn om eens te kijken of deze bedrijven u iets te bieden hebben. Een mooi koers- en dividendrendement is altijd mooi meegenomen nietwaar? Bekijk ook de onderstaande video over het schandaal.

Volkswagen aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Volkswagen? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Volkswagen koers, de verwachtingen en toekomst van Volkswagen en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Volkswagen aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Volkswagen aandelen. Als je Volkswagen aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Volkswagen – Wat is de waarde van aandelen Volkswagen?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Volkswagen kost. Het aandeel Volkswagen is te vinden op de ETR, de afkorting op de beurs is VOW3.

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Volkswagen aandeel te kopen.

Volkswagen kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Volkswagen aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Volkswagen en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Volkswagen. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Volkswagen kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Volkswagen aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.