Tesla aandelen

Tesla is Amerikaans bedrijf dat is vernoemd naar de elektrotechnicus en natuurkundige Nikola Tesla. Het bedrijf is in 2003 opgericht door Martin Eberhard en Marc Tarpenning. Een jaar later kwam Elon Musk in het bedrijf. Hij investeerde een groot bedrag en is nu de CEO van Tesla.

Tesla staat bekend om de elektrische auto’s die ze op de markt zetten. Het doel van Tesla bij de oprichting was het bewijzen dat elektrische auto’s beter, sneller en leuker zijn dan benzineauto’s. Tegenwoordig bouwt Tesla niet alleen volledig elektrische voertuigen, maar ook onbeperkt schaalbare producten voor de opwekking en opslag van schone energie. 

Tesla Motors Inc. is een Amerikaanse producent van elektrische auto’s. Tesla Motors heeft grote ambities m.b.t. de automarkt. Tesla wil een monopoly gaan creëren met de elektrische auto’s die ze produceren. Het hoofdkantoor van Tesla Motors bevindt zich in Palo Alto, Californië en de CEO van Tesla is Elon Musk. In dit artikel geven wij meer informatie over het Tesla aandeel zodat jij zelf een betere keuze kan maken of je Tesla aandeel kopen wilt.

De groei van Tesla Motors is enorm en momenteel werken er daarom al 14.000 mensen bij deze multinational. Ondanks de grote ambities is Tesla nog niet in staat geweest om echt winstgevend te worden. In 2018 wist Tesla een omzet van $11,8 miljard te realiseren. Bij de omzet werd een verlies geboekt van $2 miljard. De reden dat er jaar na jaar verlies wordt geboekt zit hem in het feit dat Tesla erg veel investeert. Door te investeren is Tesla in staat om snel te groeien en haar ambities waar te maken. Eind 2018 beschikte Tesla overigens over een eigen vermogen van €1 miljard op een balanstotaal van €8 miljard.

Tesla motors aandelen

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Tesla Motors verwachtingen – De toekomst van Tesla Motors

Tesla is dus een innovatief bedrijf dat altijd bezig is met schone energie en de toekomst. Maar wat kunnen we eigenlijk verwachten van de toekomst van Tesla?

  • Een nieuw instap model

In september is een nieuw instapmodel van Tesla aangekondigd. Dit nieuwe model zal een stuk goedkoper zijn dan het huidige instapmodel. Waar in Nederland nu een Tesla minimaal 48.980 euro kost zal deze in de toekomst rond de 21.500 euro zitten. Het naamloze nieuwe model komt binnen 3 jaar op de markt.

  • Nieuwe batterij cel

Er is een nieuw productieproces voor de batterijcellen. Met de nieuwe batterij cel komt de stijging van het rijbereik uit op 54 procent. Hiernaast is deze batterij cel sneller, energiezuiniger en goedkoper te produceren. Ook is voor deze cel geen kobalt meer nodig, een grondstof die slecht in het daglicht staat vanwege kinderarbeid en slechte arbeidsomstandigheden.

  • Cyber truck

Iedereen heeft wel van de toekomstige Cyber truck van Tesla gehoord. Deze auto wordt verwacht eind 2021 en zal rond de 40.000 euro kosten. Het model van de auto zal uniek zijn op alle internationale wegen en dit is zeker een ontwikkeling om in de gaten te houden.

Tesla is zeer innovatief en als de nieuwe batterij cel zich ontwikkeld kan het bedrijf ver uitlopen op de concurrentie. Hierdoor wordt het rij bereik van de auto’s langer, energiezuiniger en kan Tesla de nieuwe auto’s goedkoper aanbieden zoals het nieuwe instapmodel dat binnen 3 jaar op de markt komt. Kortom, als het waar is wat ze bij Tesla beweren ziet de toekomst van het bedrijf er zeer goed uit.

Over Telsa Motors

Tesla Motors is in 2003 opgericht door Martin Eberhard en Marx Tarpenning. Het doel was een elektrische sportwagen op de markt te brengen. Na enige tijd kreeg Elon Musk interesse in Tesla Motors. Elon Musk is de mede-oprichter van PayPal en heeft hiermee een fortuin verdiend. Elon Musk besloot te investeren in Tesla Motors en dit gaf de onderneming een flinke boost. Tesla haalde vervolgens nog meerdere keren geld op bij investeerders om de verdere ontwikkeling van elektrische auto’s te financieren.

Het hoofdkantoor van Tesla is gevestigd in Palo Alto (Californië) op een bedrijventerrein van de Stanford-universiteit. Het Europese distributiecentrum bevindt zich in Tilburg, hier is ook een assemblagefabriek gevestigd. Tesla heeft grote plannen voor de toekomst en dit willen ze ook zeker aan consumenten uit allerlei verschillende landen laten weten. Tesla wil een serieus alternatief worden voor luxe auto’s zoals Audi, Mercedes en BMW.

Het eerste model van Tesla is de Tesla Roadster. Dit is een volledig elektrisch aangedreven sportauto. De auto is gebouwd tussen 2008 en 2012 en er zijn zo’n 2400 exemplaren geleverd in 31 verschillende landen. Na de Tesla Roadster kwam in 2012 de Tesla Model S op de markt. Dit model was veel succesvoller dan de Roadster en met dit model kreeg Tesla veel naamsbekendheid. Sinds 2015 is Tesla bezig met de productie van Model X. Model X is een grotere versie van Model S. De elektrische SUV is één van de snelste SUV’s ter wereld en bevat uiteraard de laatste snufjes.

Het nieuwe model waar Tesla zich mee bezig houdt is Model 3. Deze elektrische compacte sedan werd gelanceerd op 31 maart 2016 en zal in 2017 in de VS en in 2018 in Europa worden geleverd. Deze auto zal zo’n $35.000 gaan kosten en beschikt over een actieradius van 350 km. Het is in 6 seconden mogelijk om van 0 naar 100 km/h te gaan. Model 3 is nu al een groot succes. Een paar dagen na de lancering hadden er al 230.000 mensen dit model besteld. Tesla zal met deze bestellingen alleen al een omzet van $8 miljard binnenhalen. De omzet en winst kunnen de komende jaren dus explosief gaan stijgen!

Tesla Motors is een erg interessant bedrijf om in de gaten te houden. Tesla kan het huidige autolandschap flink op z’n kop gaan zetten. Ook zijn er tegenwoordig veel geruchten dat Apple interesse heeft in een overname van Tesla. De overnamespeculaties hebben een positieve invloed op de koersontwikkelingen van Tesla.

Tesla Motors aandelen

De beurs van Tesla Motors vond aan het einde van juni in 2010 plaats op de NASDAQ. Tesla verkocht maar liefst 13,3 miljoen aandelen voor een introductiekoers van 17 dollar per aandeel. Aan het eind van de eerste handelsdag stond het aandeel al op 23,89 dollar. Elon Musk verdiende zelf ruim 15 miljoen aan de beursgang van Tesla door eigen aandelen te verkopen. Onder beleggers is Tesla in een relatief korte tijd uitgegroeid tot een echte beurslieveling.

In 2010, 2011 en 2012 waren de aandelen relatief stabiel, maar in 2013 en 2014 explodeerde de koers. In 2015 klom de koers van Tesla op tot boven de 250 dollar. In 2016 rommelde de koers van Tesla een beetje verder. Juist de flinke stijging maakte het voor de (startende) belegger een bijzonder tot de verbeelding sprekend aandeel. En dat is eigenlijk nog steeds zo. Veel mensen die op zoek zijn naar manieren om hun kapitaal te laten groeien, hebben aandelen bij Tesla.

De technische analyse

In de artikels op Aandelenkopen.nl hebben wij het regelmatig over het doen van een goede technische analyse. Eigenlijk is het een van de drie methodes die u kunt gebruiken voor het voorspellen van een koersverloop. De tegenhanger van de technische analyse is de fundamentele analyse. Over het algemeen wordt de technische analyse vooral gebruikt bij korte termijn beleggingen. Met de technische analyse wordt een beleggingsproduct geanalyseerd en beoordeelt. Dat gebeurt op basis van een historisch koersverloop en de bijbehorende indicatoren. Zo geeft de technische analyse een goed beeld over de historische Tesla koers en de toekomstige koers van Tesla. Uiteraard is dit nooit bindend advies, maar vele traders kijken hier naar voor een korte termijn advies over het Tesla aandeel.

De candlesticks

De candlesticks (kaarsen) zijn de rechthoekige blokjes in een koersgrafiek. Een candlestick geeft een periode aan die kan varieren van enkele seconden tot een maand. In een oogopslag ziet u, door de samenstelling van de candlesticks, wat er is gebeurd met de koers in die periode. Met candlesticks kunnen relatief snel patronen ontdekt worden die een keerpunt in de grafiek weergeven. U moet het dikke gedeelte van een candlestick eigenlijk zien als het lichaam. Groene candlesticks geven een koersstijging aan. De rode candlesticks geven een koersdaling weer.

Aflezen candlesticks

De bodem van het groene blokje geeft de openingskoers aan. De bovenkant geeft de slotkoers aan. Met andere woorden: het laagste punt wordt gezien als een soort ondersteuning. Het hoogste punt wordt daarentegen gezien als een soort weerstand. Bij een rode candlestick is dat exact hetzelfde. De dunne lijnen die u ziet, zijn de lonten. Deze kunnen behoorlijk uitsteken. Ze zeggen iets over de koersfluctuatie. Wanneer de candlestick groter is, is de mate van ondersteuning en weerstand sterker.

Een candlestick geeft een stuk overzichtelijker het verloop van de koers weer. Niet voor niets maken veel professionele beleggers gebruik van deze weergave. Ze bieden door de betere weergave een aantal goede mogelijkheden wat betreft de technische analyse. Zo is het mogelijk om trends te zien, een goed beeld te krijgen waar de stoporders geplaatst kunnen worden en het zien van een verandering in die trend.

Makkelijker analyseren

Indien u goed weet hoe deze weergave werkt, dan zal er een wereld voor u opengaan op de beurs. U kunt beter en makkelijker analyseren. Hierdoor kunt u de waarde van aandelen beter inschatten. Natuurlijk is dat erg belangrijk voor het succesvol zijn op de beurs. Kijk dus goed naar de manier waarop de candlesticks zich gedragen. Stel uzelf vervolgens de vraag welke gevolgen het heeft voor het verloop van de koers van het beleggingsproduct.

Tesla Motors aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Tesla Motors? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Tesla Motors koers, de verwachtingen en toekomst van Tesla Motors en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Tesla Motors aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Tesla Motors aandelen. Als je Tesla Motors aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Tesla Motors – Wat is de waarde van aandelen Tesla Motors?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Tesla Motors kost. Het aandeel Tesla Motors is te vinden op de Tesla Motors, de afkorting op de beurs is Tesla Motors.

 

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Tesla Motors aandeel te kopen.

Wat kunnen we verwachten van de Tesla aandelen?

Tesla wil de aandelen graag betaalbaar houden en heeft daarom in augustus van 2020 een stock split gedaan van 5-for-1. Dit betekend dat de prijs van een aandeel verlaagd is, zonder dat het aandelenkapitaal verlaagd werd.

Tesla is een heel duurzaam merk en als we het bedrijf zelf mogen geloven heeft het een zeer mooie toekomt. Als de nieuwe ontwikkelingen die hierboven staan doorkomen, zal de aandelenprijs zeker gaan stijgen. Toch kan dit niet met zekerheid gesteld worden, aangezien Tesla al vaker release dates heeft verplaatst.

Uiteindelijk blijft het belangrijk om te kijken of de ontwikkelingen die worden voorspeld ook echt plaatsvinden. De aandelen van Tesla fluctueren relatief sterk en dus kan het een risicovolle investering zijn, maar ook een die heel veel potentie heeft.

Tesla Motors kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Tesla Motors aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Tesla Motors en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Tesla Motors. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Tesla Motors kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Tesla Motors aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.

Tesla verwachtingen

Niemand weet wat Tesla gaat doen, wel staat Tesla in een industrie welke zich flink ontwikkelt waarin Tesla de grootste speler is met de beste technologie zover. De industrie voor elektrische auto’s groeit snel en Tesla is hierin het meest dominerend, wat erg positieve ontwikkelingen voor de lange termijn van Tesla. Maar dit betekent zeker geen advies om Tesla aandeel te kopen of niet, ontwikkelingen kunnen snel omslaan en concurrentie kan er bij komen. Veel analisten hebben wel een hogere koersverwachting voor Tesla de komende jaren vanwege de switch naar duurzaamheid en de toekomst van elektrische auto’s en het feit dat Tesla steeds meer verschillende modellen uitbrengt en op meer markten actief is.