Wilt u Tesla aandelen kopen of verkopen?

Tesla Motors Inc. is een Amerikaanse producent van elektrische auto’s. Tesla Motors heeft grote ambities m.b.t. de automarkt. Tesla wil een monopoly gaan creëren met de elektrische auto’s die ze produceren. Het hoofdkantoor van Tesla Motors bevindt zich in Palo Alto, Californië en de CEO van Tesla is Elon Musk. In dit artikel geven wij meer informatie over het Tesla aandeel zodat jij zelf een betere keuze kan maken of je Tesla aandeel kopen wilt.

De groei van Tesla Motors is enorm en momenteel werken er daarom al 14.000 mensen bij deze multinational. Ondanks de grote ambities is Tesla nog niet in staat geweest om echt winstgevend te worden. In 2018 wist Tesla een omzet van $11,8 miljard te realiseren. Bij de omzet werd een verlies geboekt van $2 miljard. De reden dat er jaar na jaar verlies wordt geboekt zit hem in het feit dat Tesla erg veel investeert. Door te investeren is Tesla in staat om snel te groeien en haar ambities waar te maken. Eind 2018 beschikte Tesla overigens over een eigen vermogen van €1 miljard op een balanstotaal van €8 miljard.

Wilt u zelf aan de slag met het aandeel Tesla? U kunt dan eenvoudig een persoonlijke account aanmaken bij de CFD-broker Plus500. Veel beleggers, waaronder onze Ronald, gingen u voor en hebben mooie winsten behaald. Plus500 is erg gebruiksvriendelijk en beschikt bovendien over de laatste technologieën. U kunt direct starten met het uitvoeren van de technische analyse. Nog weinig ervaring en liever eerst oefenen?

Tesla motors aandelen

 

4.5/5

Large offer and easy to pay with
iDeal with low fees

Go to Bitvavo

Over Telsa Motors

Tesla Motors is in 2003 opgericht door Martin Eberhard en Marx Tarpenning. Het doel was een elektrische sportwagen op de markt te brengen. Na enige tijd kreeg Elon Musk interesse in Tesla Motors. Elon Musk is de mede-oprichter van PayPal en heeft hiermee een fortuin verdiend. Elon Musk besloot te investeren in Tesla Motors en dit gaf de onderneming een flinke boost. Tesla haalde vervolgens nog meerdere keren geld op bij investeerders om de verdere ontwikkeling van elektrische auto’s te financieren.

Het hoofdkantoor van Tesla is gevestigd in Palo Alto (Californië) op een bedrijventerrein van de Stanford-universiteit. Het Europese distributiecentrum bevindt zich in Tilburg, hier is ook een assemblagefabriek gevestigd. Tesla heeft grote plannen voor de toekomst en dit willen ze ook zeker aan consumenten uit allerlei verschillende landen laten weten. Tesla wil een serieus alternatief worden voor luxe auto’s zoals Audi, Mercedes en BMW.

Het eerste model van Tesla is de Tesla Roadster. Dit is een volledig elektrisch aangedreven sportauto. De auto is gebouwd tussen 2008 en 2012 en er zijn zo’n 2400 exemplaren geleverd in 31 verschillende landen. Na de Tesla Roadster kwam in 2012 de Tesla Model S op de markt. Dit model was veel succesvoller dan de Roadster en met dit model kreeg Tesla veel naamsbekendheid. Sinds 2015 is Tesla bezig met de productie van Model X. Model X is een grotere versie van Model S. De elektrische SUV is één van de snelste SUV’s ter wereld en bevat uiteraard de laatste snufjes.

Het nieuwe model waar Tesla zich mee bezig houdt is Model 3. Deze elektrische compacte sedan werd gelanceerd op 31 maart 2016 en zal in 2017 in de VS en in 2018 in Europa worden geleverd. Deze auto zal zo’n $35.000 gaan kosten en beschikt over een actieradius van 350 km. Het is in 6 seconden mogelijk om van 0 naar 100 km/h te gaan. Model 3 is nu al een groot succes. Een paar dagen na de lancering hadden er al 230.000 mensen dit model besteld. Tesla zal met deze bestellingen alleen al een omzet van $8 miljard binnenhalen. De omzet en winst kunnen de komende jaren dus explosief gaan stijgen!

Tesla Motors is een erg interessant bedrijf om in de gaten te houden. Tesla kan het huidige autolandschap flink op z’n kop gaan zetten. Ook zijn er tegenwoordig veel geruchten dat Apple interesse heeft in een overname van Tesla. De overnamespeculaties hebben een positieve invloed op de koersontwikkelingen van Tesla.

Tesla Motors aandelen

De beurs van Tesla Motors vond aan het einde van juni in 2010 plaats op de NASDAQ. Tesla verkocht maar liefst 13,3 miljoen aandelen voor een introductiekoers van 17 dollar per aandeel. Aan het eind van de eerste handelsdag stond het aandeel al op 23,89 dollar. Elon Musk verdiende zelf ruim 15 miljoen aan de beursgang van Tesla door eigen aandelen te verkopen. Onder beleggers is Tesla in een relatief korte tijd uitgegroeid tot een echte beurslieveling.

In 2010, 2011 en 2012 waren de aandelen relatief stabiel, maar in 2013 en 2014 explodeerde de koers. In 2015 klom de koers van Tesla op tot boven de 250 dollar. In 2016 rommelde de koers van Tesla een beetje verder. Juist de flinke stijging maakte het voor de (startende) belegger een bijzonder tot de verbeelding sprekend aandeel. En dat is eigenlijk nog steeds zo. Veel mensen die op zoek zijn naar manieren om hun kapitaal te laten groeien, hebben aandelen bij Tesla.

De technische analyse

In de artikels op Aandelenkopen.nl hebben wij het regelmatig over het doen van een goede technische analyse. Eigenlijk is het een van de drie methodes die u kunt gebruiken voor het voorspellen van een koersverloop. De tegenhanger van de technische analyse is de fundamentele analyse. Over het algemeen wordt de technische analyse vooral gebruikt bij korte termijn beleggingen. Met de technische analyse wordt een beleggingsproduct geanalyseerd en beoordeelt. Dat gebeurt op basis van een historisch koersverloop en de bijbehorende indicatoren. Zo geeft de technische analyse een goed beeld over de historische Tesla koers en de toekomstige koers van Tesla. Uiteraard is dit nooit bindend advies, maar vele traders kijken hier naar voor een korte termijn advies over het Tesla aandeel.

De candlesticks

De candlesticks (kaarsen) zijn de rechthoekige blokjes in een koersgrafiek. Een candlestick geeft een periode aan die kan varieren van enkele seconden tot een maand. In een oogopslag ziet u, door de samenstelling van de candlesticks, wat er is gebeurd met de koers in die periode. Met candlesticks kunnen relatief snel patronen ontdekt worden die een keerpunt in de grafiek weergeven. U moet het dikke gedeelte van een candlestick eigenlijk zien als het lichaam. Groene candlesticks geven een koersstijging aan. De rode candlesticks geven een koersdaling weer.

Aflezen candlesticks

De bodem van het groene blokje geeft de openingskoers aan. De bovenkant geeft de slotkoers aan. Met andere woorden: het laagste punt wordt gezien als een soort ondersteuning. Het hoogste punt wordt daarentegen gezien als een soort weerstand. Bij een rode candlestick is dat exact hetzelfde. De dunne lijnen die u ziet, zijn de lonten. Deze kunnen behoorlijk uitsteken. Ze zeggen iets over de koersfluctuatie. Wanneer de candlestick groter is, is de mate van ondersteuning en weerstand sterker.

Een candlestick geeft een stuk overzichtelijker het verloop van de koers weer. Niet voor niets maken veel professionele beleggers gebruik van deze weergave. Ze bieden door de betere weergave een aantal goede mogelijkheden wat betreft de technische analyse. Zo is het mogelijk om trends te zien, een goed beeld te krijgen waar de stoporders geplaatst kunnen worden en het zien van een verandering in die trend.

Makkelijker analyseren

Indien u goed weet hoe deze weergave werkt, dan zal er een wereld voor u opengaan op de beurs. U kunt beter en makkelijker analyseren. Hierdoor kunt u de waarde van aandelen beter inschatten. Natuurlijk is dat erg belangrijk voor het succesvol zijn op de beurs. Kijk dus goed naar de manier waarop de candlesticks zich gedragen. Stel uzelf vervolgens de vraag welke gevolgen het heeft voor het verloop van de koers van het beleggingsproduct.

Wilt u ook Tesla Motors aandelen kopen of verkopen?

Het is bij de CFD broker Plus500 mogelijk om te handelen in Tesla Motors aandelen. Veel beleggers zijn u al voorgegaan en hebben zich met plezier aangemeld bij de broker. Plus500 is erg gebruiksvriendelijk en beschikt over de laatste technologieën. Naast Tesla Motors is het mogelijk om in duizenden andere beleggingsproducten te investeren. Het is hieronder direct mogelijk om te beleggen in Tesla Motors aandelen en zie je ook wat een Tesla aandeel waard is op dit moment. *CFD service. 80,5% verliest geld.

Tesla verwachtingen

Niemand weet wat Tesla gaat doen, wel staat Tesla in een industrie welke zich flink ontwikkelt waarin Tesla de grootste speler is met de beste technologie zover. De industrie voor elektrische auto’s groeit snel en Tesla is hierin het meest dominerend, wat erg positieve ontwikkelingen voor de lange termijn van Tesla. Maar dit betekent zeker geen advies om Tesla aandeel te kopen of niet, ontwikkelingen kunnen snel omslaan en concurrentie kan er bij komen. Veel analisten hebben wel een hogere koersverwachting voor Tesla de komende jaren vanwege de switch naar duurzaamheid en de toekomst van elektrische auto’s en het feit dat Tesla steeds meer verschillende modellen uitbrengt en op meer markten actief is.