Succesvol handelen in cryptocurrency: 3 tips!

De afgelopen jaren is handelen in cryptocurrency ontzettend vaak in het nieuws geweest. Door de talloze succesverhalen van mensen die ‘slapend rijk’ werden, is ook de aandacht van veel ‘gewone mensen’ getrokken. Echter, door deze vele succesverhalen hebben veel mensen ook een totaal vertekend beeld van cryptocurrency. Want het is natuurlijk niet zo gemakkelijk als slapend rijk worden. Sterker nog, economen waarschuwen voor de koerswisselingen. Handelen in cryptocurrency is moeilijker dan het lijkt. Bovendien heb je een lange adem nodig wil je succes zien. En dan praten we zeker niet over miljoenen. Enkele kleine succesverhalen daar gelaten.

Twijfel jij om te investeren in crypto valuta? Maar heb je geen idee waar je op moet letten? Hier zijn 3 tips voor succesvol handelen in cryptocurrency.

1.      Doe research

Weet waar je aan begint als je geld in crypto valuta steekt. Het is niet zo eenvoudig als het lijkt. Hoewel het tegenwoordig steeds makkelijker wordt gemaakt om hiermee te beginnen. Je kunt op heel veel verschillende platforms een gratis account aan maken, waarna je direct wat geld in kunt leggen. Het gevolg is echter ook dat veel mensen hier zonder nadenken mee beginnen en verwachten succesvol te zullen zijn. Natuurlijk zullen er ook enkele gelukjes zijn, maar dat komt echt maar weinig voor.

Zorg er daarom voor dat je eerst voldoende research doet naar bitcoins en andere altcoins. Zo weet je zeker dat je straks de juiste keuze maakt en kiest voor de digitale valuta die straks het meest succes kan hebben.

2.      Start met weinig geld

Wanneer je voor de eerste keer investeert in crypto valuta, is het belangrijk dat je er een beetje feeling voor gaat krijgen. Oefening baart kunst, dus het is vooral belangrijk om uit te proberen en eerst de koersen eens goed te volgen en de ontwikkelingen te leren lezen. Dit doe je natuurlijk niet met spaargeld waar je jaren voor gewerkt hebt. Je begint altijd klein. Met een inleg waar je niet direct wakker van zou liggen als dit minder waard wordt. Denk bijvoorbeeld aan een bedrag van vijftig euro. Verwacht hier geen wonderen van, maar het geeft je wel een goede indicatie hoe het handelen in cryptocurrency in zijn werk gaat.

3.      Gebruik enkel geld wat je echt kunt missen

Sommige mensen nemen ontzettend veel risico. Simpelweg omdat ze wonderen verwachten van cryptocurrency. Uiteindelijk verliezen ze een groot deel van hun spaargeld of komen ze zelfs in de financiële problemen. Daarom is het goed om altijd enkel het geld te gebruiken wat je echt kunt missen. Investeer niet met geld wat je nodig hebt om comfortabel te kunnen leven. Cryptocurrency kan heel succesvol zijn, maar het kan ook tot verliezen leiden. Wees er zeker van dat je hier geen nachten wakker van zal liggen. Begin eventueel klein en handel telkens met het geld wat dit opbrengt. Zo maak je geen grote verliezen. Wanneer je er echt feeling voor krijgt, kan je altijd wat meer risico’s nemen. Investeer bewust!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang nu tot wel 12% aan rente door het staken van cryptomunten. 

Dit kan bij onze favoriete aanbieders:

Nieuw in de wereld van Bitcoin en Ethereum? Leer er meer over en zet je eerste stappen op de Nederlandse exchange Bitvavo.