Societe Generale aandelen

Societe Generale is een van de belangrijkste banken uit Frankrijk. Het bedrijf werd al in 1864 opgericht en kijkt wat dat betreft terug op een rijke historie. Het hoofdkantoor van Societe Generale vinden we in Parijs, waar men een mooi pand betrekt en af dient te rekenen met het oude imago van de banken zoals we dat inmiddels kennen.

Het unieke van Societe Generale is dat de bank zowel actief is als een consumentenbank als investeringsbank. De beide takken van de bank werken goed samen en zorgen ervoor dat er voldoende rendement gemaakt wordt, om bijvoorbeeld ook voor de beleggers te zorgen voor een interessant dividend.

Societe Generale aandelen

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Societe Generale verwachtingen – De toekomst van Societe Generale

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Societe Generale verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Societe Generale aandelen

Het aandeel van Societe Generale doet het de laatste tijd weer wat beter, al is er nog altijd sprake van behoorlijke schommelingen met betrekking tot de koers. In juli 2013 vond er een dieptepunt plaats. De koers bleef toen maar net boven de €26. Sindsdien is men bij Societe Generale hard aan de slag gegaan om de koers opnieuw omhoog te krijgen, bijvoorbeeld door meer waarde toe te voegen en een grotere groep klanten op de juiste manier aan te spreken. Societe Generale beschikt aan de ene kant over een schat aan ervaring, maar weet aan de andere kant behoorlijk innovatief om te gaan met de huidige mogelijkheden.

Societe Generale aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Societe Generale? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Societe Generale koers, de verwachtingen en toekomst van Societe Generale en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Societe Generale aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Societe Generale aandelen. Als je Societe Generale aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Societe Generale – Wat is de waarde van aandelen Societe Generale?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Societe Generale kost. Het aandeel Societe Generale is te vinden op de EPA, de afkorting op de beurs is GLE.

Profiel van Societe Generale

Societe Generale korten veel beleggers en consumenten af naar SG of SocGen. Het gaat in alle gevallen om Societe Generale, de bank die ooit werd opgericht als de Societe Generale pour favoriser le developpement du commerce et de l’industrie en France. Hieruit bleek dat de bank vooral de algemene bedrijvigheid in Frankrijk wilde ondersteunen, bijvoorbeeld door voldoende kredieten aan te bieden en daarmee te zorgen voor de innovatie binnen de sector. Vandaag de dag vormt Societe Generale nog altijd een investeringsbank, al richt de bank zich aan de andere kant ook meer op consumenten die een krediet wensen of juist spaargeld willen plaatsen.

In het internationale circuit spreken we over het algemeen van SocGen, waarmee men doelt op Societe Generale. Het is de derde grootste zakenbank van Europa, wanneer we deze meten op basis van de inkomsten. Gemeten aan de hand van de marktkapitalisatie is het de zesde bank van Frankrijk. Wat dat betreft speelt Societe Generale een belangrijke rol binnen het financiële systeem, maar is er voldoende ruimte voor groei. Beleggers kunnen rekenen op een bank die zich behoorlijk stabiel ontwikkelt, waardoor de koers van het aandeel een interessante kan vormen en een aantrekkelijk rendement op kan leveren.

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een (naam) aandeel te kopen.

Societe Generale kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Societe Generale aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Societe Generale en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Societe Generale. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Societe Generale kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Societe Generale aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.