Slechte investering in crypto gedaan. Hoe kom ik eruit?

Duizenden cryptocurrencies zijn momenteel actief in de markt en elke dag komen er tientallen bij. De overgrote meerderheid daarvan zal over een paar jaar waardeloos zijn. Het proces van “natuurlijke selectie” heeft zijn beloop gehad en al die cryptocurrencies die geen enkel doel dienden of gewoon oplichterij waren, zijn vergaan. Er is een reële kans dat jij eveneens een slechte investering in crypto hebt gedaan. Hieronder lees je hoe je dit kan voorkomen en er weer bovenop komt.

Is crypto een slechte investering?

Een cryptocurrency kan om verschillende redenen een slechte investering zijn. De munt kan technisch gezien gewoon waardeloos zijn, omdat geen waarde toevoegt binnen een systeem. Ook wel ‘shitcoins’ genoemd in cryptotermen. Daarnaast kun je te maken hebben met ‘scamcoin’: een façade site met weinig referenties, een inconsistent project, of nog erger, een compleet disfunctionele token.

Een goede gewoonte die elke belegger zou moeten volgen is om elk activum te onderzoeken voordat je gaat investeren. Maar in de realiteit gebeurt dit vaak niet.

Waarop moet je letten bij een slecht crypto project?

Eén van de meest voorkomende identificatiefactoren om naar te kijken is een slechte website. Een slechte website is vaak een bewijs van de inconsistentie van het project. Veel cryptocurrencies hebben een amateuristische website, weinig pagina’s en slecht (vertaalde) tekst.

Een slecht uitziende website is vaak een goede indicator, hoewel verdiepend onderzoek altijd handig is. Sommige websites zien er goed uit, maar falen tijdens nader onderzoek. Eén van de eerste pagina’s die je het beste kunt controleren, is het blog. Controle van het blog laat zien of je te maken hebt met een slecht project. Een blog met heel weinig updates is eveneens verdacht.

Sommige websites hebben logo’s van nieuwssites als referenties voor persberichten. Je kunt logo’s van nieuwssites zoals Wired of CNN onderaan de hoofdpagina vinden. Maar nog vaker vind je helemaal geen link. Een eenvoudige zoekopdracht op de nieuwssite, verraadt meestal de leugen. Als je naar de CNN-website gaat en zoekt op de naam van de munt en er komt niets tevoorschijn, dan is dat een valse verwijzing.

Vertrouwen in crypto herstellen

Beleggen in crypto is riskant en tegelijkertijd potentieel winstgevend. De markt blijft voorlopig nog groeien, aangezien maar een klein deel van de wereld makkelijk toegang heeft tot de markt. Er wordt gespeculeerd over de waarde die cryptocurrencies de komende maanden en jaren kunnen hebben voor beleggers. De realiteit is echter dat investeren in crypto, een nieuwe en volatiele investering is. Omdat er amper geschiedenis hierover te vinden is, wordt het moeilijk om voorspellingen te doen. Het maakt niet uit wat een expert denkt of zegt, niemand weet het echt. Daarom is het belangrijk om alleen te investeren wat je bereid bent te verliezen en daarnaast alleen gebruik te maken van veilige platformen.

Het kopen van cryptocurrency Cardano via bijvoorbeeld Anycoin kan je helpen om op een veilige manier te investeren. Vergeet niet dat investeren in crypto nog steeds risico’s met zich meebrengt. Zoals bij elke investering moet je weten waarom je iets koopt en welke plaats deze investering in jouw algemene of financiële doelstellingen inneemt.

 

admin

Inhoudsopgave

Bessie

Hoi! Mijn naam is Bessie en ik ben verantwoordelijk voor het plaatsen van de blogs op Aandelenkopen.nl! Met een achtergrond in marketing en communicatie ben ik hiernaast actief in de aandelen wereld. Heb je een vraagje of een artikel? Laat gerust een berichtje achter!

Gerelateerde artikelen

april 7, 2024

In de wereld van cryptocurrencies is het essentieel om te begrijpen hoe je je digitale activa veilig en efficiënt kunt beheren. Als je betrokken