Siemens aandelen

Siemens is een Duits conglomeraat in elektronica en elektrotechniek. Het concern is actief in verschillende sectoren, waaronder: industrie, energie en gezondheidszorg. Siemens is wereldwijd actief in ruim 190 landen en heeft ongeveer 350.000 medewerkers. De hoofdkantoren staan in München en Berlijn. Siemens is bekend om zijn huishoudelijke apparaten en allerlei andere elektronica, welke een hoge kwaliteit en betrouwbaarheid kent.

Logo van Siemens

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Siemens verwachtingen – De toekomst van Siemens

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Siemens verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

 

Siemens aandelen

Het kopen van Siemens aandelen kan een interessante beslissing zijn. Wij van aandelenkopen.nl zijn er om eenvoudig online handelen makkelijker te maken voor u. Beleggen in Siemens aandelen kan door een persoonlijke account aan te maken bij de CFD-broker Plus500. Bij deze online broker kunt u al beleggen in Siemens aandelen voor een bedrag van 100 euro. Niet alleen kunt u bij Plus500 beleggen in aandelen, maar ook in allerlei andere beleggingsproducten.

Het is goed om te weten dat Plus500 gebruikmaakt van een hefboom, waardoor een inleg van 100 euro goed is voor een waarde van 1.000 euro. Handel te alle tijden met geld wat u kunt missen. Door de hefboom kan er ook snel geld verloren gaan, wanneer u geen overdachte beslissingen neemt. Wilt u gaan starten met beleggen? Lees u van tevoren dus extra goed in. Doe een technische en fundamentele analyse voor deze Duitse multinational.  

Over Siemens

Siemens werd in 1847 opgericht door Werner von Siemens en Johann Georg Halske. De basis van Siemens werd gelegd met het oprichten van Siemens & Halske. Het bedrijf was tendertijd betrokken bij het aanleggen van de langste telegraafroute op het Europese continent. De aandelen van Siemens zijn sinds 1899 beursgenoteerd. Sinds 1879 is Siemens actief in Nederland. Wereldwijd heeft Siemens ruim 289 fabrieken. Daarnaast zijn er kantoorgebouwen, magazijnen, ontwikkelingsafdelingen en verkoopkantoren in vrijwel elk land van de wereld. 

Siemens heeft een hoofdnotering in Frankfurt en staat verder genoteerd aan de beurzen van Stuttgart, Hamburg, München, Berlijn en Düsseldorf. Momenteel werken er 362.000 mensen bij Siemens waarvan er zich 118.000 in Duitsland bevinden. De hoofdkantoren van Siemens staan in Berlijn en München.

Het Duitse industrie- en technologieconcern houdt zich o.a. bezig met het produceren en leveren van systemen voor stroomopwekking, krachtoverbrenging en medische diagnose. De Europese thuismarkt is samen met Afrika en het Midden-Oosten goed voor ongeveer de helft van de inkomsten. Noord- en Zuid-Amerika dragen een goede 30% bij en Azië een percentage van 20%. Siemens is verdeeld in maar liefst negen verschillende segmenten. Hieronder een overzicht.

  • Power en Gas
  • Windenenergie en hernieuwbare energiebronnen
  • Energiebeheer
  • Building technologies
  • Mobiliteit
  • Digitale fabriek
  • Procesindustrieën en aandrijvingen
  • Gezondheidszorg
  • Financiële diensten

De CEO van Siemens heeft pas zijn visie voor het jaar 2020 gepubliceerd. Het is de doelstelling om het Duitse conglomeraat wat gestroomlijnder en minder bureaucratisch te maken. Het is dus ook de bedoeling om de divisie Healthcare af te stoten. De divisie draagt weliswaar bij aan de winstgevendheid, maar staat in principe los van de andere divisies. De visie ziet er als volgt uit:

Visie Siemens

Deze aandelen zijn zeker geschikt is voor een defensieve en gebalanceerde portefeuille. Een dividendrendement van ten minste 3% zorgt ervoor dat er een mooi fundament onder dit aandeel ligt. Het is dus wel zo dat de concurrentie fel is in de sector, maar het marktaandeel van Siemens blijft onverminderd groot. Als belegger doet u er daarom goed aan om de kwartaalcijfers van deze multinational in de gaten te houden. Op deze manier bent u er daarom zeker van dat u weet waar u in belegt.

Verwachtingen

Het laatste nieuws laat weten dat Siemens het van oorsprong Nederlandse softwarebedrijf Mendix over heeft genomen voor een bedrag van 600 miljoen euro. Het Duitse industrie- en technologieconcern wil met de overname de activiteiten bij digitalisering van industriële processen versterken.

Verschillende analisten verwachten dat de nettowinst van Siemens dit jaar uitkomt op ruim 6 miljard euro. Er wordt een winst per aandeel verwacht van bijna 8 euro. De koers/winstverhouding komt op basis van die gegevens rond de 16 te liggen. Er wordt een dividend van bijna 4 euro verwacht. Daarmee komt het dividendrendement op een ruime 3% te liggen. Om aan te geven: het doorsnee dividendrendement van de elektronicabedrijven ligt rond een kleine 0,70%.

Siemens aandelen kopen of verkopen?

Al met al is te zeggen dat de aandelen van Siemens geschikt zijn voor de defensieve en gebalanceerde beleggingsportefeuille. Een dividendrendement van 3% zorgt ervoor dat er een mooi fundament onder het aandeel ligt. Hoewel de concurrentie groot is in de sector, blijft Siemens toch onverminderd groot. Niet voor niets is het Duitse concern in nagenoeg alle landen ter wereld actief. Ons advies: houd in ieder geval de kwartaalcijfers goed in de gaten. Zo bent u er zeker van dat u weet wat de laatste ontwikkelingen zijn.

 

Siemens aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Siemens? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Siemens koers, de verwachtingen en toekomst van Siemens en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Siemens aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Siemens aandelen. Als je Siemens aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Siemens – Wat is de waarde van aandelen Siemens?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Siemens kost. Het aandeel Siemensis te vinden op de ETR, de afkorting op de beurs is SIE.

 

 

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Siemens aandeel te kopen.

Siemens kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Siemens aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Siemens en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Siemens. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Siemens kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Siemens aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.