Wilt u Samsung aandelen kopen of verkopen? Ontdek meer!

Samsung Group is een grote Koreaanse ondernemersgroep. Met de oprichting van Samsung Electronics in 1969 groeide het bedrijf al snel uit tot een van de grootste fabrikanten in de Koreaanse economie. Nu is Samsung een van de grootste elektronicabedrijven wereldwijd. Samsung-aandelen kopen? Ontdek er meer over.

Het kopen van Samsung-aandelen kan interessant zijn. Wij van Aandelenkopen.nl zijn er om dat makkelijker te maken voor u. Handelen in Samsung-aandelen kan door eenvoudig een persoonlijke account aan te maken bij de CFD-broker Plus500. U kunt daar beleggen in Samsung-aandelen voor een bedrag vanaf 100 euro. Er wordt een hefboom gebruikt, waardoor een inleg van 100 euro goed is voor een waarde van 1.000 euro. Wilt u in Samsung aandelen kopen? Lees u van tevoren goed in wat betreft het nieuws rondom Samsung. Doe ook zeker de technische en fundamentele analyse.

Samsung aandelen

 

4.5/5

Large offer and easy to pay with
iDeal with low fees

Go to Bitvavo

Samsung Electronics

Met de oprichting van Samsung Electronics in 1969 groeide de onderneming al snel uit tot een van de grootste fabrikanten in de Koreaanse economie. Het was de beginperiode waarin Samsung enorm groeide. Dat kwam mede door de opkomst van de huishoudelijke elektronica. Daarnaast begon Samsung hun producten voor het eerst te exporteren. Samsung Electronics wist 50% van de aandelen te verkrijgen in het bedrijf Korea Semiconductor. Samsung Electronics kon daarmee de positie als marktleider op het gebied van halfgeleiderfabricage flink versterken.

Technologische kernactiviteiten

In de jaren 70 en 80 werden de verschillen tussen de technologische kernactiviteiten van Samsung Electronics groter en groter. Ook raakten de kernactiviteiten meer verspreid over de wereld. Er werd vanaf dat moment steeds meer gericht op technologie. Er werden twee research en development instellingen opgericht. In 1980 fuseerden Samsung Electronics en Samsung Semiconductor. Aan het eind van de jaren 80 ging het bedrijf de uitdaging aan om oude bedrijfsonderdelen te reorganiseren en het creëren van nieuwe bedrijfsonderdelen.

Internationale grootmacht

Er waren in het begin van de jaren 90 flinke uitdagingen in de hightech sector. Halverwege de jaren 90 wist Samsung uit te groeien tot internationale grootmacht. Het wist een verdere groei voort te zetten. Samsung was op dat moment al marktleider op het gebied van netwerktechnologie en digitale technologie. Er werd consequent gefocust op financiën, elektronica en de daaraan gerelateerde dienstverlening.

Digitale tijdperk

De jaren erna bracht het digitale tijdperk veel revolutionaire veranderingen teweeg voor bedrijven. En dus ook nieuwe kansen voor Samsung. Er werd ingespeeld op geavanceerde technologieën, concurrerende producten en continue innovatie. Vandaag de dag wordt Samsung gezien als een van de meest toonaangevende technologische bedrijven. Niet voor niets staat het merk Samsung in de top 10 van meest bekende merken.

Brede productsamenstelling

De multinational doet zaken in meer dan 60 landen en heeft wereldwijd meer dan 326.000 werknemers. Het merk kent een brede productsamenstelling. We kennen Samsung natuurlijk vooral door zijn mobiele telefoons en tablets. Toch doet Samsung nog veel meer. Zo maken ze bijvoorbeeld ook wasmachines en drogers. Tv’s, computerchips, camera’s en ledverlichting zijn andere producten die door Samsung worden ontwikkeld en succesvol worden verkocht. Bij het bedrijfsonderdeel Samsung Heavy Industries kunnen er o.a. schepen, boorplatforms en windmolens worden besteld.

Cijfers Samsung

De grootste concurrenten van Samsung zijn Apple, LG, Sony en Siemens. Opvallend is dat Samsung een bredere productsamenstelling heeft dan bijvoorbeeld Apple. Hieronder is in de cijfers terug te zien dat de analisten veel groei verwachten in de aankomende jaren. De bedragen zijn vermeld in Zuid-Koreaanse won. In 2016 groeide de nettowinst van Samsung met bijna 20%. In 2017 wist het technologiebedrijf bijna twee keer zoveel winst te maken als het jaar ervoor.

 201520162017201820192020
Omzet200 653201 867239 575255 578264 049272 436
Nettowinst18 69522 41641 34549 32548 90548 795
Koers/winst verhouding6,516,436,42
Winst per aandeel ( KRW )2 5263 1595 9977 3187 4077 421
Dividend per aandeel ( KRW )4005508501 4361 4961 570

Smartphone onderdelen

Deze fikse stijging had Samsung vooral te danken aan zijn chipdivisie. Er kwamen veel meer orders binnen voor smartphone onderdelen. Er werden bovendien een hoop geheugenchips en led- schermen verkocht aan Apple. Er worden namelijk Samsungcomponenten gebruikt in iPhones. De Zuid-Koreanen verwachten goede zaken in de rest van 2018. Er blijft het aankomende jaar nog steeds veel vraag naar chips.

Mogelijk wordt er nog wat hinder ondervonden aan de hoge koers van de Won. Deze maakt het voor de buitenlandse bedrijven relatief duur om Samsungproducten te kopen. Het technologieconcern schat zelf in dat het in het laatste kwartaal van 2017 zo’n 660 miljard Won is misgelopen door de hoge stand van de Zuid-Koreaanse munt. Toch heeft Samsung mooie jaarcijfers kunnen realiseren en had u als belegger een mooi rendement kunnen halen. En dat kan nog steeds. We vertellen u graag hoe.

Samsung aandelen kopen?

Beleggen in Samsung kan aantrekkelijk zijn. Ons advies is zeker om een goede fundamentele analyse te doen. Mocht u nog niet zo ervaren zijn met beleggen, is het handig om bepaalde belegstrategieën eerst eens aan den lijve te ondervinden. Zo maakt de CFD-broker Plus500 het mogelijk om met 40.000 euro beleggeld te oefenen. Lijkt u dat wat? Maak in dat geval eenvoudig uw demo account aan op de website. Met verschillende grafieken en indicatoren moet dat zeker lukken. Instappen en uitstappen kan op elk moment. Veel succes! Mochten er nog vragen zijn, helpen wij u graag. *CFD service. 76,4% verliest geld.