Peugeot aandelen

PSA is een Franse autogroep en omvat de automerken Peugeot, Citroën, Opel, Vauxhall en DS Automobiles. PSA komt van Peugeot Société Anonyme. Het bedrijf werd gevormd in 1965. De naam PSA Peugeot Citroën is een aanduiding voor de beursgenoteerde holdingmaatschappij Peugeot SA en haar dochterondernemingen. In dit artikel vertellen we u graag meer over PSA Peugeot Citroën. Wat zijn de ontwikkelingen van de afgelopen jaren en hoe zien de cijfers eruit? Tijd om er eens wat meer over te ontdekken!

De aandelen van het concern zijn zeker de moeite waard om goed te gaan bekijken. Wanneer u dit op een goede manier doet kunt u hier goede winsten mee behalen. Het is in ieder geval verstandig om te kijken naar de cijfers van de onderneming en de wijze waarop deze cijfers zich hebben ontwikkeld.

Peugeot citroën aandelen

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Peugeot verwachtingen – De toekomst van Peugeot

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Peugeot verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

PSA Peugeot Citroën aandelen

Heeft u interesse om PSA Peugeot Citroën aandelen te kopen? Dat kunnen wij zeker begrijpen. Wij van aandelenkopen.nl willen dat graag wat makkelijker maken voor u. Aandelen kopen in PSA kan door eenvoudig een persoonlijke account aan te maken bij de CFD-broker Plus500. Het is bij de CFD-broker Plus500 vervolgens mogelijk om te handelen in PSA-aandelen. De broker biedt de belegger ontzettend veel mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld handelen met een levenslange demo-account. Als u met echt geld wilt beleggen kan dit al vanaf 100 euro!

Over Peugeot Citroën

Er zijn ruim 200.000 mensen in dienst bij Peugeot Citroën, waarvan meer dan 80.000 mensen in Frankrijk werken. PSA heeft fabrieken in veel landen, maar in Frankrijk en China staan de belangrijkste productiecentra. De belangrijkste productielocaties van PSA in Frankrijk zijn Aulnay-sous-Bois, Mulhouse, Poissy, Rennes en Sochaux. Vijf jaar terug produceerde de autobouwer 2,85 miljoen auto’s en haalde een totale omzet van ruim 54 miljard euro.

PSA Peugeot Citroën beschikt over een eigen vermogen van €10,2 miljard op een totaal vermogen van €49,1 miljard. De solvabiliteit ziet er een stuk beter uit dan voorgaande jaren. In 2015 bedroeg de omzet €54,6 miljard. Er werd een winst geboekt van €899 miljoen. Het concern presteert op dit moment een stuk beter dan voorgaande jaren. PSA had namelijk erg veel last van de crisis. Bekijk ook de onderstaande video met één van de nieuwste auto’s van het concern.

Hogere omzet

Het eerste kwartaal van dit jaar boekte PSA Peugeot Citroën een flink hogere omzet. Voor een groot deel zijn de toegenomen inkomsten het gevolg van de overname van het bedrijf Opel en Vauxhall. PSA Peugeot Citroën heeft 2,2 miljard euro betaald voor het overnemen van Opel van General Motors. Opel en diens Britse variant Vauxhall, die samen goed waren voor een omzet van 17,7 miljard euro in 2016, zouden voor 1,3 miljard dollar door PSA zijn overgenomen.

Financiële tak van General Motors

Al met al een slimme zet van PSA. De Europese financiële tak van General Motors leverde het Amerikaanse concern 900 miljoen euro op. Deze financiële afdeling komt in beheer van een nieuw te vormen joint-venture waar PSA en de Franse bankengroep BNP Paribas ieder een belang van 50 procent in hebben. Het Franse concern wist in de eerste drie maanden van het jaar bijna 18,2 miljard euro aan omzet te boeken. In vergelijking met vorig jaar is dat een ruime 40% meer. Ook het aantal afgeleverde voertuigen groeide met 44%.

PCD-cijfers en voorraden

Het eerste kwartaal van 2018 behaalde het onderdeel van de Franse automerken Citroën, Peugeot en DS een omzet van ruim 10 miljard euro. Het gaat om een stijging van ruim 13% in vergelijking met het jaar ervoor. Het aantal afgeleverde wagens steeg hier met bijna 7%. De PCD voorraden namen met meer dan 12% toe tot ruim 438.000 voertuigen.

Een goed half jaar

Inmiddels is het tweede kwartaal ook achter de rug en kijkt PSA terug op een mooi half jaar. Er werden in de eerste helft van 2018 ruim 38% meer auto’s verkocht dan vorig jaar. Dat komt mede omdat Opel en Vauxhall vorig jaar werden overgenomen en de verkopen van die merken nog niet meetelden. Tevens deed het Franse concern erg goed zaken met het introduceren van een flink aantal SUV’s, welke goed waren voor meer dan 25% van de verkopen.

Verkoop bedrijfswagens

In het eerste halfjaar werden er in totaal ruim 2 miljoen auto’s verkocht. Voor de Franse autobouwer is dat een record. PSA kon daarnaast de marktpositie in Europa op het gebied van bedrijfswagens versterken. Ongeveer 25% van die markt is nu in handen van PSA. Mede door Opel en Vauxhall ging de verkoop van de bedrijfswagens op jaarbasis omhoog met ongeveer 33%. Het Franse concern wil met de bedrijfswagens ook buiten Europa doorgroeien.

De verwachtingen voor de PCD-activiteiten werden gehandhaafd door PSA. De aandelen van het concern zijn daarom zeker de moeite waard om goed te gaan bekijken. Wanneer u dit op een goede manier doet kunt u hier mooie winsten mee behalen. Het is in ieder geval verstandig om te kijken naar de cijfers van de onderneming en de wijze waarop deze cijfers zich hebben ontwikkeld.

 201520162017201820192020
Omzet54 67654 03065 21075 91878 63880 449
EBITDA5 2255 1875 7236 9847 6458 178
Bedrijfsresultaat (EBIT)2 7332 6113 0873 9974 5325 040
Resultaat voor belastingen (EBT)1 3342 3432 8493 8414 5664 974
Nettowinst8991 7301 9292 4732 9193 375
Koers/winst verhouding15,68,038,277,886,825,98
Winst per aandeel ( € )1,041,932,052,693,113,54
Dividend per aandeel ( € )0,480,530,660,780,91

Beleggen in PSA

Beleggen in PSA is gezien de cijfers zeker interessant. Het is een aandeel met veel groeipotentie. Het vasthouden van uw PSA-aandelen op de lange termijn lijkt dan extra slim. Ons advies is zeker om een goede fundamentele analyse te doen. Mocht u nog niet zo ervaren zijn met beleggen, is het verstandig om bepaalde belegstrategieën eerst eens aan den lijve te ondervinden. Zo maakt de CFD-broker Plus500 het mogelijk om met 40.000 euro oefengeld te experimenteren.

Lijkt u dat wat? Maak in dat geval eenvoudig uw demo account aan op de website. Ideaal wanneer u eerst eens uw persoonlijke handelskwaliteit wilt verbeteren. Met uitgebreide indicatoren en grafieken moet dat zeker lukken. Instappen en uitstappen bij PSA kan op elk moment. Veel succes! Mochten er nog vragen zijn, helpen wij u graag.

 

Peugeot aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Peugeot? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Peugeot koers, de verwachtingen en toekomst van Peugeot en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Peugeot aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Peugeot aandelen. Als je Peugeot aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Peugeot– Wat is de waarde van aandelen Peugeot?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Peugeot kost. Het aandeel Peugeot is te vinden op de Peugeot, de afkorting op de beurs is Peugeot.

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Peugeot aandeel te kopen.

Peugeot kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Peugeot aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Peugeot en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Peugeot. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Peugeot kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Peugeot aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.