NYSE aandelen

NYSE staat voor New York Stock Exchange, de  grootste beurs ter wereld. Het is een belangrijke beurs waar we bekende en grote ondernemingen terug kunnen vinden. Wilt u zelf handelen aan de NYSE? Zorg er dan voor dat u gebruik maakt van een (online) broker, bijvoorbeeld om de aandelen van Coca Cola of General Motors te verhandelen.

NYSE

 

 

 

 

 

 

 

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

NYSE verwachtingen – De toekomst van NYSE

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de NYSE verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Grootste aandelenbeurs ter wereld

De NYSE is de grootste aandelenbeurs ter wereld, wanneer we dit meten op basis van de totale marktkapitalisatie van de verschillende bedrijven met een notering. De NASDAQ zou overigens de grootste ter wereld zijn wanneer we kijken naar het volume dat er in totaal verhandeld wordt. Dat neemt niet weg dat de NYSE bovendien een zeer rijke traditie kent en daarom veel ontzag kent bij een ieder die actief is binnen de financiële wereld. De beurs is inmiddels in handen van NYSE Euronext, na een fusie met Euronext, het bedrijf dat ook de beurs van Amsterdam in handen heeft.

Geschiedenis van NYSE

De geschiedenis van de NYSE gaat terug tot in 1792. Het was op 17 mei dat de eerste stappen werden gezet, om uiteindelijk in 1817 de eerste statuten uit te schrijven. Destijds werd de naam New York Stock & Exchange Board gekozen, die in 1863 veranderd werd in New York Stock Exchange. In de beginperiode koos de NYSE voor een locatie op Wall Street, in een kamer op nummer 40. Dit kostte in 1817 slechts $200 per maand, al was dat voor die tijd een behoorlijk bedrag. Pas op 1 oktober 1934 werd de beurs door de US Securities en Exchange Commission erkend als de officiële beurs van het land. Vanaf dat moment ging het hard met de onderneming, die flink uit wist te groeien. Vandaag de dag werken er echter nog maar 25 bestuursleden, waarmee het kleiner is dan in de hoogtijdagen.

Echte beursvloer

Het unieke van de NYSE is dat het bedrijf zeer lange tijd gebruik is blijven maken van een echte beursvloer. Anders dan bijvoorbeeld de NASDAQ werd er lange tijd veel minder met schermen gewerkt en vond er daadwerkelijke handel plaatst. Met de tijd is het aantal digitale transacties echter steeds verder toegenomen. Wat dat betreft heeft de NYSE de tradities niet in ere kunnen houden.

Aandelen aan de NYSE

Vandaag de dag worden de aandelen van de grootste Amerikaanse ondernemingen aan de NYSE verhandeld, naast die van een enorme groep andere bedrijven. Het grootste bedrijf aan de NYSE is natuurlijk Apple, met een marktkapitalisatie van een kleine 500 miljard dollar. Ook bedrijven als Exxon en Google zijn er enorm, naast bijvoorbeeld Microsoft, Berkshire en General Electric. Verder vormen JP Morgan Chase, Wal-Mart en Pfizer bekende namen aan de NYSE. Ook de aandelen van Coca Cola, Oracle en Citigroup worden er verhandeld, net als die van Amazon, Wells Fargo en Procter & Gamble.

 

NYSE aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in NYSE  Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de NYSE koers, de verwachtingen en toekomst van NYSE en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in NYSE aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in NYSE aandelen. Als je NYSE aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers NYSE – Wat is de waarde van aandelen NYSE?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van NYSE kost. Het aandeel NYSE is te vinden op de NYSE , de afkorting op de beurs is NYSE .

 

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een NYSE aandeel te kopen.

NYSE kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een NYSE aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in NYSE en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van NYSE . Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen NYSE kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

NYSE aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.