Nintendo aandelen

Nintendo is een Japans bedrijf dat is opgericht in 1889 door Fusajiro Yamauchi. Het bedrijf begon met het maken van speelkaarten voor Japanse kaartspellen. Later gingen ze zich richten op het maken van speelgoed en uiteindelijk ook op game consoles.

Tegenwoordig kennen we Nintendo onder anderen van de gameboy, de Nintendo DS, de Wii en het meest recente apparaat de Nintendo Switch. Een van de bekendste personages uit de games van Nintendo is Mario. De games van Nintendo zijn uniek en blijven altijd populair. Er wordt gezegd dat dit komt doordat de games een bepaalde “nostalgie” bij gamers oproept.

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Nintendo verwachtingen – De toekomst van Nintendo

Nintendo is een bedrijf dat al lang bestaat en een sterke marktpositie heeft veroverd. De videogame markt is enorm aan het groeien en door de unieke games met merk daaromheen groeit Nintendo met de markt mee.

De grote concurrenten van Nintendo hebben in oktober 2020 nieuwe consoles uitgebracht. Welke invloed dit op het marktaandeel van Nintendo zal hebben moet nog gaan blijken. Als de nieuwe Nintendo Switch uitgebracht wordt kan dit het marktaandeel van Nintendo versterken, dit kan ook een positieve invloed hebben op de koers van de aandelen. Nintendo blijft innoveren op het gebied van consoles en games.

Waar ook op in te spelen is zijn de hypes in de game wereld. Zo heeft Nintendo de game Pokémon GO gelanceerd in 2016. Deze game werd een hype en de koers van de Nintendo aandelen schoten binnen een paar dagen de lucht in.

Er zijn dus veel factoren die invloed kunnen hebben op deze aandelenkoers. Het is belangrijk om in de gaten te houden wat de nieuwe consoles van de concurrentie voor invloed hebben op het marktaandeel van Nintendo. Ook zou de lancering van een nieuw Nintendo console in een groeiende videogame markt dus positieve gevolgen kunnen hebben.

Wat gaat Nintendo doen in de toekomst?

  • Een nieuwe Nintendo Switch

Er zijn veel geruchten en uitspraken dat Nintendo snel een nieuwe Nintendo switch gaat uitbrengen, al is dit nog niet officieel bevestigd door het bedrijf. Het zou dan gaan om de Nintendo Switch 2 of de Nintendo Switch Pro. De eerder uitgebrachte apparaten de Nintendo Switch en de Nintendo Switch Lite zijn enorm populair onder de gamers en het volgende apparaat zou dan een geüpgradede versie van diezelfde lijn zijn. Rapporten geven aan dat het nieuwe apparaat begin 2021 wordt gelanceerd.

  • De concurrentie

In november hebben de grote concurrenten Microsoft en Sony de Xbox Series X en de Playstation 5 uitgebracht. Hiermee is een nieuwe console generatie ingeluid en de concurrentie versterkt. Nintendo geeft overigens aan zich hier geen zorgen over te maken.

  • Nieuwe unieke games

Nintendo heeft door de jaren heen veel gamers naar zich toe getrokken door de succesvolle unieke games. De bekendste hiervan zijn de games uit de wereld van Mario (Mario Kart, Mario Bros enz.) the legend of Zelda en de Pokémon games. Nintendo heeft aangegeven nog veel games te produceren en niet steel te staan. Zeker met de nieuwe Nintendo Switch generatie zal de game productie hard doorgaan en blijven innoveren.

Nintendo aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Nintendo? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Nintendo koers, de verwachtingen en toekomst van Nintendo en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Nintendo aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Nintendo aandelen. Als je Nintendo aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Nintendo – Wat is de waarde van aandelen Nintendo?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Nintendo kost. Het aandeel Nintendo is te vinden op de TYO, de afkorting op de beurs is 7974.

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Nintendo aandeel te kopen.

Nintendo- Kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Nintendo aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Nintendo en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Nintendo. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Nintendo kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Nintendo aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.