Nestlé aandelen

Nestlé SA is het grootste voedingsmiddelenconcern ter wereld. De onderneming uit Zwitserland is opgericht in 1866. In 2014 bedroeg de omzet ongeveer €91,6 miljard met een nettowinst van €14,4 miljard. Er werken ongeveer 340.000 medewerkers bij Nestlé.

Nestlé houdt zich bezig met bronwater, ijs, chocolade, pasta, melk, (oplos)koffie, yoghurt etc. Er zitten dus verschillende producten in het assortiment van het voedingsmiddelenconcern. Nestlé is een heel stabiel concern. Het concern heeft een stabiele bedrijfsvoering met een gedegen management. Dit komt de winst zeker ten goede.

Nestlé S.A. is een multi nationale onderneming voor de verwerking van voedingsmiddelen en dranken, met het hoofdkantoor in Vevey, Vaud, Zwitserland. Het is het grootste voedingsbedrijf ter wereld. Ook als het het gaat om enorme conglomeraties en bedrijven buiten dit segment, staat Nestlé bovenaan.

Nestlé is actief in bijna 200 landen en biedt werk aan ongeveer 350.000 mensen. De producten van het bedrijf omvatten babyvoeding, medische voeding, mineraalwater, ontbijtgranen, koffie en thee, zoetwaren, zuivelproducten, ijs, diepvriesproducten, diervoeding en snacks. Tientallen  van Nestlé’s merken hebben een jaarlijkse omzet van meer dan 1 miljard miljard dollar. Ook is het bedrijf één van de belangrijkste aandeelhouders van L’Oreal, ’s werelds grootste cosmeticabedrijf.

Nestlé aandelen

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Nestlé verwachtingen – De toekomst van Nestlé

Nestlé is een ‘buy-and-hold’ investering waarmee bedoelt wordt dat aandeelhouders gedurende hun hele investerings carrière ’s nachts rustig kunnen slapen. Vooralsnog ontvingen beleggers een gematigd dividend rendement dat gestaag groeide, terwijl ze teven hun belang voortdurend zagen groeien via het terugkopen van aandelen. Een winnende strategie die nog steeds resultaten oplevert. Het is zeldzaam om een bedrijf te vinden met een sterk dividend en een solide groeipotentieel, maar Nestlé lijkt deze sleutel tot succes te hebben gevonden.

Het management team van Nestlé heeft een duidelijk pad voorwaarts uitgestippeld. Ze leveren superieure resultaten en zijn toegewijd aan het bereiken van een langdurig gemiddeld rendement door middel van organische groei. Zelfs gedurende periodes van oorlog, inflatie, economisch moeilijke tijden en de pandemie bleef en blijft het bedrijf groeien en laat het YOY een opwaartse dividend uitkering zien. Een voorbeeld daarvan was de focus van het bedrijf op ‘gemaks-maaltijden’ ten tijde van de globale LockDown. Als we de prestaties van de aandelenkoers van Nestlé vergelijken met de prestaties van de beurs in de afgelopen decennia steken de aandelen van Nestlé met kop en schouder boven de algemene index uit.

Blijft dit succes doorgaan in de toekomst?

Het lijkt erop dat Nestlé een machine is welke geld genereert en blijft genereren. Deze winsten geven het management voldoende munitie om gestage dividend verhogingen te financieren, die zij overigens voorrang geven boven alle andere kapitaal opbrengsten. Het management van Nestlé is naar eigen zeggen in de eerste plaats toegewijd aan een zeer stabiel en op groei gericht dividend beleid wat natuurlijk als muziek in de oren klinkt voor menig belegger.

Vanzelfsprekend bestaan er omstandigheden welke de winst kunnen beïnvloeden. Zaken als steeds meer concurrentie in de dranken en voedingsmiddelen industrie, de prijs van koffiebonen (Nescafé) als gevolg van grote weerrampen en de schaarste en kwaliteit perikelen met betrekking tot water (dranken maken immers meer dan 25% van de totale omzet van Nestlé uit en water wordt gebruikt bij al hun produktie). Desalniettemin kan men op basis van de fundamentele principes en bedrijfsvoering van Nestlé, de sterke balans en de gemiddelde jaarlijkse groei van het dividend tot dusverre zeker optimistisch blijven voor de toekomst. Nestlé streeft continu naar een portfolio aanbod van produkten welke matchen met de behoeften van de -internationale- consument en welke goede voeding bieden en de zintuigen prikkelen en last but not least welke bijdragen ​​aan gezondere en evenwichtige levens en een gezondere planeet.

Kortom; of het nu gaat om product innovatie, acquisitie of toekomstige partnerschappen Nestlé geeft met bovenstaande keuzes duidelijk de vorm aan van de toekomstige portfolio van het bedrijf.

Over Nestlé

Nestlé ’s hoofdkantoor staat in Zwitserland, in Vevey. Nestlé deed verschillende overnames, fusies en joint ventures. Het concern heeft inmiddels meer dan 2.000 merken en het bedrijf is actief in ruim 190 landen verspreid over de hele wereld. Enkele bekende merken van Nestlé zijn: Maggi, Original Wagner, Garden Gourmet, Nescafé, Nespresso, Purina, KitKat, Bros en Lion.

Nestlé maakt sinds het ontstaan al producten die de levenskwaliteit helpen verbeteren en een bijdrage leveren aan een gezondere toekomst. Niet alleen richt Nestlé haar marketingactiviteiten in Nederland op de consumentenmarkt, maar ook op de professionele markt. Dit van klein tot grootverbruik. Het grootste deel van de omzet komt uit de verkoop aan consumenten in het binnenland.

De geschiedenis van Nestlé gaat al 152 jaar terug. De Anglo-Zwitserse Condens Milk Company werd opgericht. Het brein achter Nestlé, Henri Nestlé, ontwikkelde een jaar later doorbraak voor babyvoeding. In 1905 fuseerde het bedrijf met Anglo-Swiss om ze de Nestlé groep te vormen. De daaropvolgende jaren maakte Nestlé flinke stappen en deed het o.a. verschillende overnames. Nestlé is vandaag de dag het grootste bedrijf ter wereld in de voedingsmiddelenindustrie.

Overeenkomst met Starbucks

Dit jaar sloot Nestlé een overeenkomst met Starbucks. Vanaf dat moment verkoopt Nestlé wereldwijd de verpakte producten van Starbucks buiten de filialen van de koffieketen. Nestlé betaalde voor dat recht een eenmalig bedrag van ruim 7 miljard dollar. Elk jaar worden er royalty’s over de verkopen betaald.

Nestlé aandelen

De eerste halfjaarresultaten van Nestlé zijn bekend en zien er opvallend goed uit. Er was een autonome groei van 2,8%. De totale omzet steeg met ruim 2% tot bijna 44 miljard Zwitserse Frank. De winst per aandeel steeg met ruim 21% tot 1,92 CHF op een gerapporteerde basis. De onderliggende winst per aandeel steeg met ruim 9% in constante valuta en met ruim 10% tot 1,86 CHF op een gerapporteerde basis. Ook de vrije kasstroom steeg met ruim 50% van 1,9 miljard CHF naar 2,9 miljard CHF.

Analisten geven een koopadvies voor deze aandelen. De reden hiervoor is dat de voedingsmiddelenmarkt een stabiele markt is die groei kan gaan vertonen de komende maanden/jaren. Er geldt een koersdoel van ongeveer €75 per aandeel. Er zit dus nog potentie in dit aandeel. Blijf ondanks het koopadvies van analisten wel altijd uw eigen mening vormen!

Overigens is het interessant om te weten dat Nestlé een erg goede en trouwe dividendbetaler is. Het dividend wordt al jarenlang uitbetaald en ook met regelmaat vergroot. Over 2014 bedroeg het dividendrendement 3,02%. Bekijk ook de onderstaande video om meer te weten te komen over beleggen en Nestlé.

;

Verwachtingen Nestlé

Mark Schneider (CEO van Nestlé) heeft aangegeven erg positief te zijn over het eerste halfjaar. Met name de VS en China lieten een betekenisvolle verbetering zien. De margeontwikkeling is volledig in lijn met de 2020 doelstelling. Er wordt waarde gecreëerd door op een evenwichtige manier groei en winstgevendheid na te streven. De inspanningen op het gebied van productinnovatie zijn versneld. Dit om de toekomstige groei extra te stimuleren. Ook is het Zwitserse bedrijf begonnen met aanzienlijke kostenbesparingsinspanningen.

Voor de tweede helft van dit jaar verwacht Nestlé een verdere verbetering van de autonome omzetgroei. Er wordt verwacht dat de margeverbetering zal versnellen met de verdere voordelen van de efficiëntieprogramma’s en de gunstigere prijzen van de grondstoffen

Hoe kunt u Nestlé aandelen kopen?

Nestlé is vandaag de dag een toonaangevend levensmiddelenconcern. Het eerste halfjaar zag er goed uit voor het Zwitserse bedrijf. Beleggen in Nestlé kan daarom een interessante beslissing zijn. Door het bekijken van de fundamentele- en technische analyse kunt u uzelf goed op de hoogte brengen van de ontwikkelingen van het bedrijf en merk Nestlé. Door direct een persoonlijke account aan te maken bij de CFD-broker Plus500 kunt u direct meedoen met handelen in Nestlé aandelen.

Allicht vraagt u zich af met hoeveel echt geld u dan kunt starten. Dat kan al met een bedrag vanaf 100 euro. Plus500 werkt met een hefboom van maximaal 30. Zo heeft een inleg van 100 euro een waarde van maar liefst 3.000 euro. Een verkeerde of te gehaaste beslissing kan er natuurlijk ook toe leiden dat u een hoger bedrag sneller kwijtraakt. Lees u dus altijd goed in met informatie over het bedrijf en in dit geval dus het Zwitserse Nestlé. Bekijk ook zeker wat de concurrentie doet.

 

Nestlé aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Nestlé? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Nestlé koers, de verwachtingen en toekomst van Nestlé en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Nestlé aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Nestlé aandelen. Als je Nestlé aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Nestlé – Wat is de waarde van aandelen Nestlé?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Nestlé kost. Het aandeel Nestlé is te vinden op de SWX, de afkorting op de beurs is NESN.


 

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Nestlé aandeel te kopen.

Nestlé kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Nestlé aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Nestlé en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Nestlé. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Nestlé kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Nestlé aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.