Google
Google

TomTom aandelen

Wilt u TomTom aandelen kopen?

TomTom aandelenTomTom NV is opgericht in 1991 en is Europa’s grootste navigatiefabrikant. TomTom is gedurende een periode erg belangrijk geweest op de Nederlandse beurs, maar kwam na verloop van tijd in zwaar weer te zitten. Momenteel staat TomTom in de AMX index. Er werken ongeveer 3600 mensen bij deze onderneming. TomTom houdt zich bezig met navigatie en alles dat hiermee te maken heeft. De merknaam is erg groot, de meesten weten wat een TomTom is en zeggen zelfs niet navigatiesysteem, maar TomTom.

 

Koop hier direct TomTom aandelen!

 

Cijfers van TomTom

TomTom beschikt over een balanstotaal van €1,7 miljard, met een eigen vermogen van €969 miljoen. De omzet bedroeg in 2015, €1 miljard. De winst bedroeg in hetzelfde jaar €18 miljoen. Over 2015 zijn ook nog de volgende cijfers vast te stellen:

Doordat de winst nog niet op een hoog niveau ligt, is de waardering van TomTom erg hoog. De koers-/winstverhouding komt met 148,78 uit op een erg hoog en ongezond cijfer. Analisten en professionals geven ondanks deze koers-/winstverhouding toch een koopadvies voor TomTom. De reden hiervoor is dat TomTom goed bezig is met een reorganisatie. Een groot gedeelte van de omzet wordt nu niet meer behaald door navigatiesystemen. Het is nu dus zeker een stuk interessanter geworden om in deze onderneming te beleggen. Bekijk voor de lol ook de onderstaande promotievideo van TomTom.

TomTom aandelen

In het jaar 2007 behaalde TomTom een koers van maar liefst €53, -, dit bleek iets teveel van het goede te zijn en de koers is dan ook gigantisch gedaald. In 2009 werd het dieptepunt bereikt met een koers van ongeveer €2, -. Door gratis aanbieders van navigatie zoals Nokia en Google, staat het aandeel van TomTom flink onder druk. Er waren speculaties van een overname door Apple, maar deze speculaties zijn later weer weggeëbd. Sinds 2009 is TomTom weer enigszins teruggekomen. De onderneming blijft vechten voor haar positie en het is dan ook goed om te zien dat er alles aan wordt gedaan om winstgevend te blijven. In 2015 slaagde TomTom erin om in aandelenkoers te verdubbelen. De prijs van TomTom aandelen ging van €5,50 naar €11,80. Als belegger had u dus goede rendementen kunnen behalen als u deze aandelen in uw portefeuille had. Pas geleden wisten wij ook een leuke winst te maken door TomTom aandelen te kopen.

winst-op-tomtom-aandelen

 

Hoe kunt u TomTom aandelen kopen?

Het is bij de CFD broker Plus500 mogelijk om te handelen in de aandelen. De broker biedt de belegger ontzettend veel mogelijkheden. Het is ook mogelijk om te handelen met een levenslange demo-account. Als u met echt geld wilt beleggen kan dit al vanaf €100,-! Het is hieronder direct mogelijk om te beleggen in TomTom aandelen!

 

Met een demo account kunt u goed oefenen!

Google

Een echt geld account is zeker aan te raden!

Google

Direct CFD’s kopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo met €20.000!  

Plus500 biedt een CFD service aan. Dit is alleen geschikt voor gevorderden en dus niet voor beginners. Zorg ervoor dat u alle risico's m.b.t. tot CFD's kent.

Plus500 is geautoriseerd en wordt gecontroleerd door de CySec (Cyprus Securities and Exchange Commision). Licentie nr. 250/14.

Plus500UK Ltd is geautoriseerd en gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FRN 509909).

Google