Google
Google

Philips aandelen

Wilt u Philips aandelen kopen?

Koninklijke PhiPhilips nieuwe logolips N.V. is een multinational die zich richt op elektronica, lampen en medische apparatuur. De oprichting vond plaats in Eindhoven in 1891 door Gerard Philips met zijn vader Frederik Philips. De multinational is onderverdeeld in verschillende divisies. Het gaat hierbij om: lighting, lifestyle, Healthcare en technologies.

De vestiging van het hoofdkantoor is Amsterdam, maar de echte wortels liggen in Eindhoven. Onder sommige beleggers worden Philips aandelen ook wel Flippen genoemd. Momenteel is de CEO, Frans Houten en hij staat aan de leiding van deze multinational. Philips is onder de Nederlanders in ieder geval een erg bekende onderneming en beschikt over een sterke merknaam.

Philips aandelen kopen en verkopen! *CFD service. 80,6% verliest geld

 

Beursagenda Philips 2018

  • 18-04: Resultaten 1e kwartaal 
  • 03-05: Algemene Aandeelhoudersvergadering 
  • 07-05: Notering ex-dividend
  • 23-07: Resultaten 2e kwartaal 
  • 23-07: Halfjaarresultaten  
  • 22-11: Resultaten 3e kwartaal 
 

Cijfers van Philips

In 2015 werkten er ongeveer 113.000 werknemers bij de multinational Het balanstotaal bedroeg €30,9 miljard en €11,6 miljard hiervan is eigen vermogen. De omzet bedroeg in 2015 €24,2 miljard en met deze omzet behaalde Philips een winst van €645 miljoen. De onderstaande kerncijfers zijn door Philips in het jaar 2015 behaald:

 • Eigen vermogen per aandeel: €12,63
 • Koers-/winstverhouding: 33,74
 • Winst per aandeel: €0,70

Het aandeel van de multinational staat relatief hoog in vergelijking met voorgaande jaren. De koers-/winstverhouding geeft aan dat Philips al behoorlijk gewaardeerd is. Het is verstandig om te kijken naar alternatieve aandelen die een lagere koers-/winstverhouding hebben. Ook is er te zien dat de winst per aandeel laag ligt ten opzichte van de koers die Philips aandelen momenteel hebben.

Het verloop van het aandeel in de toekomst is nog enigszins lastig te voorspellen. Fundamenteel gezien is er geen al te grote stijging meer mogelijk, wanneer bedrijfswinsten toenemen veranderd dit plaatje echter en dan kan het weer wel interessant worden om te kijken naar deze aandelen. Op de korte termijn is het verstandig om gebruik te maken van de technische analyse en te kijken wat er nog voor resultaten kunnen worden geboekt met deze vorm van beleggen. De onderstaande video geeft inzicht in de activiteiten van Philips.

 

Hoe kunt u Philips aandelen kopen?

Het is bij de CFD broker Plus500 mogelijk om te handelen in de aandelen. De broker biedt de belegger ontzettend veel mogelijkheden. Handel bijvoorbeeld een levenslange demo-account. Als u met echt geld wilt beleggen kan dit al vanaf €100,-! Het is hieronder direct mogelijk om te beleggen in Philips CFD-aandelen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *