Google
Google

Nationale Nederlanden

Profiteer van Nationale Nederlanden aandelen!

NationaleNationale Nederlanden aandelen Nederlanden is sinds 2 juli 2014 beursgenoteerd. De Nationale Nederlanden beursgang gaf veel kansen voor beleggers en het zou erg goed zijn geweest als u deze kansen heeft aangegrepen. Nationale Nederlanden had zelf ook baat bij de beursgang, deze maakte het mogelijk om geld op te halen en schulden af te betalen, schulden die er nu nog voor zorgen dat het bedrijf moeite heeft om winst te maken.

Op 2 juli 2014 zijn er 77 miljoen aandelen naar de beurs gebracht, met een uitgifteprijs van €20,-. Het was eerst de bedoeling dat er 70 miljoen aandelen naar de beurs werden gebracht, maar door de grote vraag is ervoor gekozen om dit aantal te vergroten. De bruto opbrengsten van de beursgang bedroegen daarmee ongeveer 1,5 miljard euro. Heel Nationale Nederlanden werd hierdoor gewaardeerd op 7 miljard euro.

Nationale Nederlanden is vooral een dividend aandeel. Het aandeel zal minder gericht zijn op groei, maar wel een hoog dividendrendement van ongeveer 5% aanbieden. Hiermee komt nationale Nederlanden tussen dividendaandelen zoals Shell, Aegon en Ahold te staan. Bekijk hieronder direct het koersverloop van Nationale Nederlanden, ookwel NN Group.

 

Over Nationale Nederlanden

Nationale Nederlanden is één van de grootste financiële dienstverleners van Nederland. De financiële dienstverlener is onderdeel van de NN Group. Voorheen behoorde Nationale Nederlanden tot de ING Groep, die weer tot één van de grootste banken in Nederland behoort. Nationale Nederlanden heeft ruim 5 miljoen particuliere en zakelijke klanten en er wordt een compleet assortiment van producten zoals verzekeringen, hypotheken, beleggingen, spaarproducten en leningen aangeboden.

De geschiedenis van de financiële dienstverlener is interessant om te bekijken. Nationale Nederlanden in zijn huidige vorm ontstond in 1962. De originele wortels gaan echter terug tot 1845. Nationale Nederlanden beschikt dan ook over specialistische kennis op het gebied van verzekeringen en andere gerelateerde financiële producten.

Nog een aantal interessante feitjes:

 • Nationale Nederlanden beschikt over meerdere kantoren. Één van deze kantoren is gevestigd in Rotterdam, naast het Rotterdam Centraal Station. Dit gebouw met de naam “Delftse Poort”, was tot voor kort het hoogste kantoorgebouw in Nederland.
 • De financiële dienstverlener was van 1988 tot 2009 hoofdsponsor van het Nederlandse voetbalelftal.
 • Het bedrijf nam onlangs de Westland Utrecht Bank over en zorgde daarmee onder andere voor een nieuwe uitbreiding binnen de landsgrenzen. Nationale Nederlanden is ook internationaal actief en kan de risico’s op die manier steeds beter spreiden.
   

Beursagenda Nationale Nederlanden 2018 & 2019

  • 31-05: Algemene Aandeelhoudersvergadering 2018
  • 04-06: Notering ex-dividend 2018
  • 16-08: Resultaten 2e kwartaal 2018
  • 15-11: Resultaten 3e kwartaal 2018
  • 14-02: Resultaten 4e kwartaal 2018
  • 16-05 Resultaten 1e kwartaal 2019
  • 29-05: Algemene Aandeelhoudersvergadering 2019
  • 15-08: Resultaten 2e kwartaal 2019
  • 14-11: Resultaten 3e kwartaal 2019
 

Financiële situatie van Nationale Nederlanden

Nationale Nederlanden heeft op dit moment nog te maken met de schulden die moederbedrijf ING gemaakt heeft. Dit bedrijf heeft een groot bedrag aan steun van de overheid ontvangen, om na het uitbreken van de financiële crisis overeind te kunnen blijven. Deze schuldenlast zorgt ervoor dat het bedrijf nog maar moeilijk winst kan maken. De rode cijfers zijn Nationale Nederlanden niet vreemd, iets waar de onderneming graag verandering in aan wil brengen. De beursgang maakte het mogelijk om een flink kapitaal op te halen en er daarmee voor te zorgen dat het bedrijf zich weer op de toekomst kan richten.

In 2015 boekte Nationale Nederlanden een omzet van €9,2 miljard. Het operationeel resultaat (voor belastingen) bedroeg €1,56 miljard. Wanneer naar de balans wordt gekeken, is te zien dat Nationale Nederlanden per 31 december 2015 over een totaal vermogen van €162 miljard beschikte. Het eigen vermogen bedroeg toen €20 miljard. Zo’n 12% van het totaal vermogen bestaat dus uit eigen vermogen.

Bekijk ook deze documenten over Nationale Nederlanden aandelen!

 

Waar kunt u Nationale Nederlanden aandelen kopen?

Interesse om te handelen in Nationale Nederlanden? Het is hieronder direct mogelijk om de koers te bekijken en om deze interessante multinational in uw portefeuille op te nemen. Nationale Nederlanden CFD-aandelen kopen is hier direct mogelijk! *CFD service. 80,6% verliest geld

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *