Aegon aandelen

AEGONWilt u Aegon aandelen kopen?

Aegon is één van de belangrijkste Nederlandse financiële instellingen. Aegon biedt talloze financiële producten aan. Denk hierbij aan verzekeringen, hypotheken, pensioenen, beleggingsproducten en spaarproducten.

Aegon kan worden vergeleken met NN Group, Delta Lloyd en ASR. Aegon wordt soms als bank gezien, maar valt eerder in de categorie verzekeraars. Tijd om eens in te zoomen op deze financiële instelling! Zijn de aandelen interessant om te kopen?

Interesse in deze aandelen? Koop ze hier! *CFD service. 76,4% verliest geld

 

Over Aegon

Aegon NV is in 1983 ontstaan na een fusie van AGO en Ennia. Bestuursvoorzitter Kees Storm kwam in die tijd met de Griekse naam Aegon. Deze naam staat voor: degelijk, keurig en solide. Dit zijn belangrijke kernaspecten van de financiële instelling. Aegon is van oorsprong een Nederlands bedrijf en het hoofdkantoor is in Den Haag te vinden. Ondanks de Nederlandse roots, is Aegon Nederland tegenwoordig nog maar goed voor ongeveer 17% van de omzet.

Met activiteiten in meer dan 20 verschillende landen, is deze verzekeringsmaatschappij een internationale speler geworden. 31.500 medewerkers, 30 miljoen klanten en €723 miljard in beheer is niet niks. De belangrijkste merken van Aegon zijn: Transamerica (goed voor 2/3e van de omzet), Aegon Asset Management, Knab en Blue Square Re. De multinational is dus druk aan de weg aan het timmeren. Daarom zullen we de komende jaren ongetwijfeld nog veel nieuwe ontwikkelingen kunnen verwachten.

 

Beursagenda Aegon 2018

    • 15-02: Jaarresultaat 2017
    • 18-05: Algemene Aandeelhoudersvergadering
    • 16-08: Halfjaarresultaten 2018
 

Cijfers van Aegon

Als er naar de jaarcijfers van 2015 wordt gekeken, kunnen de volgende punten worden geconstateerd. Het balanstotaal bedroeg op 31 december 2015 €417 miljard. Het eigen vermogen dat hierbij hoorde bedroeg €28 miljard. De omzet en nettowinst bedroegen in 2015 respectievelijk €35 miljard en €479 miljoen. Daarnaast zijn er de volgende kerncijfers per aandeel vast te stellen:

De financiële sector heeft het de afgelopen jaren erg zwaar gehad. Maar het lijkt erop dat het steeds beter met deze sector gaat. We raden u aan om eens goed te kijken naar de intrinsieke waarde per aandeel van Aegon. Met een eigen vermogen per aandeel van €13,20, staat Aegon er goed voor. De balanspositie is dus sterk genoeg. Als Aegon de nettowinst sterk kan verbeteren, kunnen we dit terug gaan zien in een verbetering van de koers van het aandeel.

Aegon heeft tevens ook het laatste deel van de steun van de Nederlandse overheid terugbetaald. De steun en de terugbetaling daarvan werpen geen schaduw meer over het aandeel. Aegon aandelen bieden ook dividend. Dit dividend zorgt ervoor dat de onderneming aantrekkelijk is om in te investeren. Analisten geven een “koop” advies voor Aegon. Hierbij moet wel rekening worden gehouden met de rentestand. Niet alleen de rentestand, maar ook de wijze waarop het management hiermee om kan gaan is van belang. Let op: maak altijd uw eigen beslissingen. Aandelenkopen.nl is niet verantwoordelijk voor eventueel gedane adviezen.

 

Aegon aandelen

Aegon was altijd een vrij defensief aandeel, waar u zonder al teveel risico met een gerust hart in kon beleggen. De ontwikkelingen van de afgelopen jaren hebben aangetoond dat er bij Aegon niet meer van een defensief aandeel kan worden gesproken. De volatiele economische ontwikkelingen hebben veel invloed gehad op de resultaten van de verzekeraar.

Als er naar het verloop van deze aandelen wordt gekeken, is er te zien dat er in 2008 een grote daling plaatsvond van maar liefst 62%. Dit is ook logisch te verklaren, want Lehman Brothers ging toen failliet en er vond een enorme wereldwijde crisis plaats. Aegon moest flink afboeken op een groot deel van de beleggingen in Amerikaanse rommelhypotheken. Wanneer u in die periode Aegon aandelen bezat, was u niet blij! De Nederlandse overheid moest in die periode steun verlenen aan de verzekeraar. Het ging om 3 miljard euro. 3 miljard euro is zeker geen klein bedrag! Als de overheid niet was ingesprongen, was het ongetwijfeld anders gelopen.

In 2009 en 2010 stabiliseerde het aandeel. Helaas vond er in 2011 opnieuw een flinke correctie plaats van 33%. In de jaren 2012, 2013 en 2014 ging het de multinational voor de wind. Ontwikkelingen m.b.t. valutapaar EUR/USD zorgen ook voor betere resultaten. In februari 2016 werden de jaarcijfers over 2015 bekend gemaakt. Het onderliggende resultaat lag fors hoger dan verwacht. Maar tegenvallers op het gebied van pensioenen en hoge uitkeringen op zorgverzekeringen zorgden ervoor dat de nettowinst toch tegenviel. Als u de juiste analyse maakt is het mogelijk om goede rendementen met Aegon aandelen te realiseren. Pas geleden wisten we ook €170,- winst met Aegon te behalen. Als belegger is er dus veel mogelijk!

winst-op-aegon-aandelen  

Hoe kunt u Aegon aandelen kopen?

Het is bij de CFD broker Plus500 mogelijk om te handelen in deze verzekeringsmaatschappij. Het is slim om eens te kijken of u kunt leren van het beleggen met een demo-account. U krijgt een €40.000,- tegoed. Op deze manier kunt u talloze transacties in verschillende beleggingsproducten verrichten. Als u interesse heeft om met echt geld te beleggen, kunt u al beginnen met een bedrag vanaf €100,-! Het is hieronder direct mogelijk om te beleggen in deze aandelen!

 

Geef een reactie

Google