NASDAQ aandelen

De NASDAQ is een beurs van de Amerikaanse National Association of Securities Dealers. NASDAQ staat voor National Association of Securities Dealers Automated Quotations, waarbij dit laatste aangeeft dat er zoveel mogelijk geautomatiseerd gebeurd. Het wordt ook wel de technologiebeurs genoemd, omdat er aandelen van vooral technologische bedrijven worden verhandeld.

De NASDAQ ging op 8 februari 1971 van start en was op dat moment de eerste elektronische handelsplaats in aandelen. Sinds 1999 is de NASDAQ bovendien de grootste aandelenbeurs ter wereld, onder andere onder invloed van de grote ondernemingen op het gebied van technologie.

Op dit moment wordt meer dan de helft van de fondsen in Amerika verhandeld aan de NASDAQ. De totale beurs bestaat uit een Nationale markt en een Smallcap markt.

Het is natuurlijk mogelijk om te beleggen in aandelen en opties van de bedrijven genoteerd op de Nasdaq, of ETF’s op deze Amerikaanse beurs. Indien u aandelen koopt van een bedrijf dat in de Nasdaq zit, dan wordt u als het ware mede-eigenaar van dat bedrijf. U krijgt dan ook inspraak op de Vergaring van Aandeelhouders. Zoals vermeld kunt u er ook voor kiezen te beleggen in ETF’s. Met ETF’s is het mogelijk de gehele index te volgen. Afhankelijk van de resultaten van de Nasdaq leveren ETF’s een bepaald rendement op.   

Nasdaq in de VS

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Nasdaq verwachtingen – De toekomst van Nasdaq

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Nasdaq verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

New York, Canada en Japan

Vanaf 1971 was de Nasdaq de eerste en enigste elektronische beurs in de wereld. De naam komt ook voort uit het feit dat het de eerste beurs was waar transacties volledig door computers werd verwerkt. Het duurde 24 jaar voordat de 1.000 puntengrens werd doorbroken. Het ging vanaf dat moment erg snel. Internet was aan het eind van de jaren 90 dé oplossing voor vrijwel alle problemen. Nasdaq heeft de groei mede te danken aan soepelere toetredingseisen waardoor ICT-bedrijven zoals Intel en Microsoft hun beursgang konden maken.   

Het hoofdkantoor van NASDAQ zit in New York, al heeft men ook elders in de wereld vestigingen. Het gaat hierbij om Canada en Japan. Bovendien heeft men vanuit NASDAQ banden met enkele Europese beurzen en bijvoorbeeld goede contacten met Hong Kong. Op die manier slaagt men erin om wereldwijd in aandelen te kunnen handelen en ervoor te zorgen dat de verschillende technologiebedrijven er op een uitstekende manier terecht kunnen. De NASDAQ werd gesloten op 11 september 2001, vanwege de aanslagen in de stad. Dit duurde tot 14 september. Eerder nam de NASDAQ in 2007 en 2009 OMX en Philadelphia Stock Exchange over, waardoor we nu spreken van de NASDAQ OMX Group.

Achttien jaar geleden bereikte de index zijn hoogste waarde ooit. De waarde stond toen op 5.048,62. De index verloor daarna bijna 80% van zijn waarde. Dit door de uiteen spatting van de internetzeepbel evenals de aanslagen in 2011 op 11 september. De Nasdaq heeft vandaag de dag het hoogste volume van de VS. Er staan meer dan 3.000 bedrijven genoteerd met een totale waarde van om en nabij 11 biljoen.

Schermenbeurs

De NASDAQ wordt ook wel de schermenbeurs genoemd, omdat een groot deel van de transacties er via de schermen plaatsvindt. Veel van de handelaren maken er gebruik van de communicatie-infrastructuur en ze doen dat bovendien veelal tegelijkertijd. met name dit laatste zorgt ervoor dat de beurs een goede plaats tot handelen te bieden heeft, waar veel van de handelaren over te spreken zijn.

De naam ‘schermenbeurs’ heeft de NASDAQ te danken aan het grote aantal schermen dat er hangt waarmee men ervoor zorgt dat de transacties op de juiste manier worden uitgevoerd. Er gebeurt nog maar weinig via menselijke handelingen, waardoor de beurs al op een veel meer moderne manier in elkaar zit dan veel van de andere instellingen ter wereld. Anders dan op de NYSE is er daarom geen sprake van een grote chaos met door elkaar roepende handelaren. In plaats daarvan handelen de schermen de verschillende transacties in volledige stilte af.

Beurs en index

De NASDAQ is een beurs zoals we die in Amsterdam kennen in de vorm van Euronext, maar ook de index van de NASDAQ wordt op deze manier aangeduid. Het gaat echter om de NASDAQ Composite (beurs) en de NASDAQ-100 (index). Dit laatste is een index van de 100 meest belangrijke fondsen aan de beurs, gerangschikt op basis van hun grootte. Met name de derivaten met betrekking tot de NASDAQ-100 doen het over het algemeen erg goed onder handelaren. Zij gaan er graag mee aan de slag om op die manier in de index te beleggen en interessante rendementen te maken.

Toekomst Nasdaq

Veel bedrijven in de Nasdaq hebben de kans op een overname. Dat zal ook zeker positief uitpakken op de koers. De dividend kansen zullen meer toenemen met het volwassen worden van de bedrijven evenals het realiseren van hogere winsten. Dit nadat de flinke investeringen zijn terugverdient. Mede door dit gegeven ziet de toekomst er mooi uit voor de Nasdaq.

Zoals boven al vermeld omarmt de Nasdaq alles wat met nieuwe technologie te maken heeft. Een kenmerk is dan ook dat deze beurs flink op de verwachte koersstijgingen vooruit kan lopen door nu al flink te stijgen. De keerzijde is dan dat de index ook flink reageert op tegenvallend nieuws.

Handelen op de Nasdaq

De lange termijn belegger kan goed handelen op de Nasdaq. Zeker wanneer deze belegger goed gebruik maakt van flinke dips. Maar ook de actieve belegger die meer in en uitstapt vindt zijn of haar weg wel op de Nasdaq. Bezit ten alle tijden wel een dosis discipline en geduld, want flinke correcties zijn nooit uit te sluiten. Bekijk hieronder direct de NASDAQ en het koersverloop hiervan!

 

Nasdaq aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Nasdaq? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Nasdaq koers, de verwachtingen en toekomst van Nasdaq en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Nasdaq aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Nasdaq aandelen. Als je Nasdaq aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Nasdaq – Wat is de waarde van aandelen Nasdaq?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Nasdaq kost. Het aandeel Nasdaq is te vinden op de Nasdaq, de afkorting op de beurs is Nasdaq.

 

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Nasdaq aandeel te kopen.

Nasdaq kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Nasdaq aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Nasdaq en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Nasdaq. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Nasdaq kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Nasdaq aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.