L’Oréal aandelen

L’Oreal is een groep van Franse ondernemingen, binnen de cosmetica. Men richt zich specifiek op schoonheidsverzorging en vormt daarmee een belangrijke concurrent voor de verschillende merken van de conglomeraten als Unilever en Proctor & Gamble. Als op zichzelf staande onderneming slaagt L’Oreal erin om grote invloed uit te oefenen op de wereld van de schoonheid en cosmetica. Men is actief binnen een aantal verschillende sectoren en probeert daarmee onder andere voldoende spreiding aan te brengen in de verschillende producten.

L'Oreal aandelen

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

L’Oreal verwachtingen – De toekomst van L’Oreal

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de L’Oreal verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Cosmetica

Het unieke van deze onderneming is dat men werkt met een aantal merken dat het goed naast elkaar weet te positioneren. Binnen de cosmetica is L’Oreal een groot bedrijf, met een behoorlijke invloed op de ontwikkelingen binnen dit deel van de economie. Dat heeft onder andere te maken met het aantal deelgebieden waarbinnen men actief is. Consumenten kunnen er kiezen voor producten op het gebied van haarkleuren, maar ook de verzorging en bescherming tegen de zon staat er hoog in het vaandel. Dankzij de verschillende merken kan men ook binnen de make-up, parfums en haarverzorging zorgen voor een goed marktaandeel. L’Oreal is actief vanuit Frankrijk, maar richt zich vanuit daar ook op de rest van Europa en zelfs de wereld. De geografische spreiding zorgt ervoor dat het bedrijf zich meer op opkomende markten kan richten, op het moment dat de cijfers in de verzadigde economieën tegenvallen.

Hoofdkantoor in Frankrijk

L’Oreal heeft het hoofdkantoor in Frankrijk staan, maar heeft daarbij opvallend genoeg niet gekozen voor een plaats in Parijs. In plaats daarvan werkt het bedrijf vanuit Clichy en is het daar een van de grotere werkgevers. Het bedrijf is in het bezit van een aantal consumentenmerken, waardoor veel consumenten hier dagelijks gebruik van maken. Het gaat om L’Oreal Paris, maar ook om Garnier en bijvoorbeeld Maybelline. Verder is ook SoftSheen-Carson in het bezit van L’Oreal, waardoor men zich op een aantal verschillende markten en doelgroepen kan richten.

Cijfers van L’Oreal

 201520162017201820192020
Omzet25 25725 83726 02426 35727 62828 973
Nettowinst3 2973 1063 5813 8474 1014 340
Koers/winst verhouding26,631,529,125,62422,6
Winst per aandeel ( € )5,845,56,366,887,347,8
Dividend per aandeel ( € )3,13,33,553,754,024,32
Dividendrendement2,00%1,90%1,92%2,13%2,29%2,45%

L’Oréal komt over als een stabiele en gedegen onderneming. Het eigen vermogen bedraagt €23,6 miljard. Het totaal vermogen bedraagt €33,7 miljard. De omzet bedroeg in 2015 €25,2 miljard. De winst in datzelfde jaar bedroeg €3,3 miljard. De volgende kerncijfers kunnen ook worden vastgesteld:

  • Eigen vermogen per aandeel: €41,80
  • Koers-/winstverhouding: 26,61
  • Winst per aandeel: €5,84

De onderstaande video geeft u meer inzicht in de wijze waarop analisten kijken naar L’Oréal aandelen.

L’Oreal aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in L’oreal? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de L’oreal koers, de verwachtingen en toekomst van L’oreal en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in L’oreal aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in L’oreal aandelen. Als je L’oreal aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers L’oreal – Wat is de waarde van aandelen L’oreal?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van L’oreal kost. Het aandeel L’oreal is te vinden op de L’oreal, de afkorting op de beurs is L’oreal.

 

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een L’oreal aandeel te kopen.

 L’oreal kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een L’oreal aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in L’oreal en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van L’oreal. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen L’oreal kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

 L’oreal aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.