LinkedIn aandelen

LinkedIn is een uniek social media bedrijf op de beurs. Waar er rond Facebook en Twitter al snel veel commotie ontstond is dit bij LinkedIn tot op dit moment veel minder het geval geweest. Dat lijkt onder andere te maken te hebben met het feit dat het bedrijf achter het zakelijke netwerk een degelijk verdienmodel heeft en de groei er voorlopig nog niet uit lijkt.

Ondernemers maken graag gebruik van LinkedIn en het is voor verschillende bedrijven zelfs de meest belangrijke bron voor werving geworden. Gebruikers voegen zelf waarde aan de website toe door hun profiel bij te houden, terwijl de geïnteresseerden betalen om zoveel mogelijk informatie tot zich te nemen.

LinkedIn aandelen

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

LinkedIn verwachtingen – De toekomst van LinkedIn

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de LinkedIn verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Over LinkedIn

LinkedIn heeft in 2013 een meer dan uitstekende stijging door weten te maken en heeft er daarmee voor gezorgd dat het tot de interessante aandelen behoort. Het bedrijf wist een koerswinst van 45% te realiseren. Meer opvallend nog is dat het bedrijf dit deel zonder een correctie van 4% of meer, iets dat we bij andere stijgingen vaak terugzien. Het aandeel steeg van $120 naar $165 en zorgt daarmee voor een bijzonder rendement van de beleggers. De stijging sinds november van dit jaar is nog groter dan die van het complete voorgaande jaar en voorspelt daarmee veel goeds voor de toekomst.

Over de langere termijn slaagt LinkedIn erin om gestaag door te groeien. Dit komt de kwaliteit van het aandeel ten goede, net als de stabiliteit hiervan. De koers van het aandeel laat weinig echte pieken zien, maar heeft aan de andere kant ook maar nauwelijks te maken met terugvallen. LinkedIn weet tot nu toe jaar na jaar goede cijfers te presenteren en slaagt er daarnaast in steeds meer professionals aan zich te binden. Het zou wat dat betreft wel eens het best presenterende sociale netwerk kunnen worden, ondanks dat Facebook en Twitter in de media gemiddeld meer aandacht krijgen.

Beleggen in LinkedIn

Om te beleggen in LinkedIn moet u kijken naar de aandelen van Microsoft. In 2016 nam Microsoft het sociale netwerk over. Verderop meer over die overname. Wij van aandelenkopen.nl zijn er om het kopen van Microsoft aandelen makkelijker te maken. Evenals om u alvast goed op de hoogte te brengen van een belangrijk onderdeel van Microsoft, zoals gezegd: LinkedIn. Handelen in Microsoft aandelen kan door een persoonlijke account aan te maken bij de CFD-broker Plus500. *CFD service. 76,4% verliest geld

U kunt daar op eenvoudige wijze beleggen in Microsoft aandelen. Houd er rekening mee dat de aandelen genoteerd zijn in dollars. U heeft dus te maken met een wisselkoers. Meedoen met handelen in Microsoft aandelen kan al voor het bedrag van 100 euro. Wij raden u ten alle tijden aan alleen te beleggen met geld wat u kunt missen.

Gebruikers wereldwijd

Sinds 2011 is het platform gegroeid van 140 miljoen gebruikers naar 500+ miljoen gebruikers wereldwijd, inclusief leidinggevenden van elk Fortune 500-bedrijf. Niet voor niets is LinkedIn ‘s werelds grootste professionele netwerk op internet. Allen al in België zijn er meer dan 2 miljoen gebruikers. In Nederland staat de teller zelfs op 7 miljoen gebruikers. Bent u daar ook een van?

Specialisaties van LinkedIn

De specialisaties van LinkedIn worden als volgt omschreven: online professioneel netwerk, mensen zoeken, bedrijven zoeken, adresboeken, adverteren, professionele identiteit en groepssamenwerking. Een mooi rijtje wat zeker voor de zakelijke gebruiker veel opties biedt. Het bedrijf heeft daarnaast een gediversifieerd bedrijfsmodel met inkomsten afkomstig van Talent Solutions, Marketing Solutions en Premium Subscriptions-producten.

Snelst groeiende platform

In 2007 was LinkedIn het snelst groeiende platform in de VS. Het hoofdkantoor staat in de VS, in Silicon Valley. Daarnaast heeft het bedrijf kantoren in o.a. Nederland, Engeland, Spanje, Duitsland, Japan, Brazilië en Zweden. Het belangrijkste doel van LinkedIn is om geregistreerde mensen gebruik te laten maken van elkaar zakelijke netwerken. Dat kan door een contactenlijst op te bouwen.

Er zijn meer dan 9 miljoen organisaties die beschikken over een bedrijfspagina. Elke week worden er zo’n 100.000 artikels gepubliceerd en staan er meer dan 10 miljoen actieve vacatures online. LinkedIn heeft o.a. mobiele apps ontwikkeld voor Android en Apple. In 2011 vond de beursintroductie van LinkedIn plaats. Hier haalde het bedrijf ruim 350 miljoen dollar mee op.

Overname door Microsoft

In 2016 werd LinkedIn gekocht door de Amerikaanse technologiereus Microsoft voor een bedrag van 26,2 miljard dollar. Voor Microsoft is dat het hoogste bedrag wat ooit voor een overname betaald is. LinkedIn mocht met de overname de bedrijfsnaam, de bedrijfscultuur en de onafhankelijkheid behouden. Wel wordt er gekeken hoe het netwerk nog beter kan worden geïntegreerd in de software van de Amerikaanse technologie gigant.

De overname had vooral te maken met het sociale aspect wat LinkedIn met zich meebrengt. Microsoft kreeg daarvoor nog niet echt voet aan de grond op dat vlak. Ook biedt LinkedIn een sterk netwerk en daarbij behorende data. Een slimme zet dus van Microsoft om LinkedIn aan het rijtje toe te voegen.

Resume Assistant

Het eerste product van Microsoft en LinkedIn was de Resume Assistant. Het zou sollicitanten helpen bij het opstellen en invullen van een cv op een creatieve en vlotte wijze. De Resume Assistant geeft suggesties van vaardigheids- en werkervaringsoverzichten. Hierdoor wordt het makkelijker om geschikte functies te vinden in LinkedIn. Een ideaal middel om een cv aan te passen op een bepaald functieprofiel.

2017: Hernieuwde website

Begin vorig jaar werd de website van het sociale netwerk volledig hernieuwd. Onder meer het navigatiecentrum alsmede de manier waarop de gebruikers berichten naar hun contacten konden sturen, gingen op de schop. Sinds de oprichting was het de grootste ontwerpverandering ooit. In augustus vorig jaar werd native video op grote schaal uitgerold op LinkedIn. De video kon vanaf dat moment binnen het platform worden geladen en afgespeeld. De gebruiker hoeft dus niet meer naar een andere site zoals YouTube of Vimeo. Voor LinkedIn is het een mooie manier om de bezoekers op het platform te houden.

Groei actieve gebruikers

Vorig jaar zag LinkedIn een wereldwijde groei van het aantal actieve gebruikers. Het gemiddelde aantal connecties per gebruiker wisselt per land. De Nederlandse gebruiker heeft gemiddeld 188 connecties. Waar het in het begin vooral gebruikt werd voor het vinden van een baan, wordt LinkedIn anno nu steeds meer gebruikt voor personal branding en netwerken.

Verschillende analisten verwachten in ieder geval mooie resultaten voor het sociale netwerk voor de aankomende jaren. Wij begrijpen daarom goed dat u interesse heeft gekregen in LinkedIn. Misschien gebruikt u het zelf al of bent u na het lezen van dit artikel overtuigd om het te gaan gebruiken. Wilt u starten met beleggen in LinkedIn? U dient dan Microsoft aandelen te kopen. Daarom is het zeker verstandig om u ook goed te verdiepen in deze Amerikaanse multinational.

 201520162017201820192020
Omzet93 58091 96396 657109 520120 725132 879
Nettowinst12 19316 79821 20415 88931 17835 536
Koers/winst verhouding29,824,425,44824,321,1
Winst per aandeel ( $ )1,482,12,712,054,074,68
Dividend per aandeel ( $ )1,241,441,561,671,791,92
Dividendrendement2,81%2,81%2,26%1,69%1,82%1,95%

LinkedIn aandelen

De analisten zijn het er over eens dat LinkedIn het pad van eerdere technologiereuzen volgt en deze daarmee na kan gaan jagen. De koers volgt het 50-daags gemiddelde nauw en heeft te maken gehad met een relatief zwakke koers rond de $180 dollar. Een stijging boven de $220 zal er vervolgens na een terugval naar rond de $200 voor zorgen dat een nieuwe stijging mogelijk is. Wat dat betreft vormt LinkedIn een interessant aandeel, dat op termijn een bijzonder rendement op kan gaan leveren.

LinkedIn aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in LinkedIn? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de LinkedIn koers, de verwachtingen en toekomst van LinkedIn en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in LinkedIn aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in LinkedIn aandelen. Als je LinkedIn aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers LinkedIn – Wat is de waarde van aandelen LinkedIn ?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van LinkedIn kost. Het aandeel LinkedIn is te vinden op de LinkedIn, de afkorting op de beurs is LinkedIn .

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een LinkedIn aandeel te kopen.

LinkedIn kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een LinkedIn aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in LinkedIn en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van LinkedIn. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen LinkedIn kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

LinkedIn aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.