Is het te laat om te beginnen met bitcoin?

Lezers hebben de afgelopen tijd gevraagd of het te laat is om te beginnen met bitcoin. Is het met deze koersniveaus te laat om een begin te maken met bitcoin?

De koersvolatiliteit van bitcoin is berucht. Bitcoin heeft afgelopen weken prijsrecord op record geboekt. Bitcoin verbleef zelfs twee volle dagen lang boven de ongekend hoge grens van $40.000. Echter, het lukte bitcoin niet om deze hoge bitcoin koers verder te doorbreken. Een correctie kon niet meer uitblijven. Op 8 januari begon de koers te duikelen naar 32.000 euro, maar op de ochtend van 10 januari stortte de koers binnen 7 uur met 4.000 euro naar beneden. De koers herstelde voor middernacht nog grotendeels, maar op de nacht die volgde ontstond er een bloedbad waarop de koers meer dan 5.000 euro viel. Weer volgde herstel maar ook dat hield niet stand waardoor we 11 januari een koers van rond de 26.000 euro werd bereikt. De dag daarop herstelde de bitcoin koers zich weer dik boven de 28.0000 euro.

Het is deze typische koersvolatiliteit die veel beleggers nerveus maakt, echter ervaren handelaren razend enthousiast. Het is nooit te laat om te beginnen met bitcoin als een daghandelaar. Het is natuurlijk wel risicovol. Niettemin, deze dagelijkse volatiliteit verstoort het grote plaatje van bitcoin. Hoewel bitcoin uitermate leuk is om op korte termijn mee te handelen, gaat het op lange termijn vooral om de ontwikkeling van een nieuwe monetaire technologie en netwerk. In dit niet te kraken meest veilige decentrale computernetwerk dat de mensheid ooit heeft gebouwd, wordt de bitcoin (BTC) meer en meer als een nieuwe schaarse beleggingsklasse beschouwd. Er kunnen uiteindelijk maar 21 miljoen bitcoin worden geproduceerd.

Bitcoin representeert een unieke digitale schaarste met een monetaire politiek die niet door de bankiers wordt bepaald; maar door wiskunde, cryptografie en algoritmes in een ontwerp dat door briljante computeringenieurs is verwezenlijkt en automatisch wordt uitgevoerd. Ingewijden en steeds meer vooraanstaande institutionele vermogensbeheerders zien bitcoin als een verbeterde iteratie van programmeerbaar goud voor het huidige informatietijdperk waar sinds de crisis van 2008 de digitale geldprinters steeds meer overuren draaien om de globale economie en effectenhandel met ongelimiteerde liquiditeit overeind te houden.

Het is deze ontwikkeling van bitcoin als experiment en speelbal van daghandelaren; tot een nieuwe beleggingsklasse voor vermogensbehoud die niet zonder staan en vallen geschiedt. Deze gestage ontwikkeling verklaart de volatiliteit, echter deze volatiliteit verhult wel het feit dat bitcoin de beste belegging van de afgelopen 12 jaar is geweest. Bitcoin is van niets, een experiment gedoemd om te mislukken, uitgegroeid als een nieuwe meer risicovolle beleggingsoptie naast goud voor het beschermen van iemands vermogen. Beleggen in bitcoin (BTC) voor de lange termijn wordt nu zelfs als een verantwoordelijke portfoliodiversificatie strategie gezien. Mocht bitcoin verder in deze rol groeien, kan het volgens vele verschillende gerenommeerde beleggingsrapporten zonder problemen een koers van $500.000 tot $1 miljoen behalen. Is het te laat om te beleggen in bitcoin? Het is maar op welke termijn je belegt en wat je doelstelling is. Mocht bitcoin in haar missie slagen, zal de koers daadwerkelijk op de maan belanden.

Voor meer informatie over bitcoin’s waarde propositie en lange termijnontwikkeling kunnen we de lezers de site Beste Bank – Bitcoin kennisbank aanbevelen.

admin

Inhoudsopgave

Bessie

Hoi! Mijn naam is Bessie en ik ben verantwoordelijk voor het plaatsen van de blogs op Aandelenkopen.nl! Met een achtergrond in marketing en communicatie ben ik hiernaast actief in de aandelen wereld. Heb je een vraagje of een artikel? Laat gerust een berichtje achter!

Gerelateerde artikelen

juni 25, 2024

Polkadot, een innovatieve blockchain gecreëerd door Gavin Wood, een mede-oprichter van Ethereum, heeft snel een prominente plek ingenomen in de wereld van gedecentraliseerde technologie.