Wilt u Huawei aandelen kopen?

Interesse om te beleggen in Huawei? Huawei aandelen kopen is eenvoudiger dan de meesten denken. Het is hier direct mogelijk om aan te melden bij een broker. Bij een broker kunt u eenvoudig beleggen in talloze bedrijven, waaronder dus ook Huawei.

Huawei is een Chinese multinational op het gebied van smartphones en netwerkapparatuur. De multinational is in Europa vooral bekend vanwege zijn Smartphones, maar naast deze producten, is Huawei ook goed aan de weg aan het timmeren op andere gebieden. Interesse om in deze aandelen te beleggen? Lees dan snel onze analyse en bekijk of Huawei wellicht een aandeel is dat bij uw beleggingsstrategie past.

CFD’s Huawei kopen/verkopen is hier mogelijk! *CFD service. 80,5% verliest geld.

 

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Over Huawei

Huawei Technologies Co. Ltd. is een Chinese multinational die apparatuur voor telecommunicatie maakt. De oprichting van Huawei vond in 1987 plaats in Shenzhen door oprichter en cEo Ren Zhengfei. Sinds de oprichting is Huawei explosief in waarde gestegen.

Op 31 maart 2017 is het jaarrapport van 2016 door Huawei gepubliceerd. De omzet is in 2016 uitgekomen op 522 miljard yuan (70,8 miljard euro). De nettowinst steeg naar 37,1 miljard yuan (5 miljard euro). Het grootste gedeelte van de omzet is afkomstig uit de netwerkapparatuur die wordt gemaakt voor telecomproviders. De consumentendivisie groeide in 2016 het hardst. Deze divisie is verantwoordelijk voor onder andere de smartphones. De omzet uit deze divisie steeg in 2016 met 44% naar 180 miljard yuan, 24,4 miljard euro.

In het rapport werd bekend gemaakt dat er in 2016 zo’n 139 miljoen smartphones werden verkocht. Dit ligt vlak onder het verkoopdoel van 140 miljoen exemplaren, maar is alsnog wel 29% meer dan het aantal in 2015. Het thuisland China was verantwoordelijk voor de meeste groei, maar ook in Europa en Noord- en Zuid Amerika werd wel groei gerealiseerd.

Huawei maakt goede producten die door veel fans met beide armen worden ontvangen. De multinational wordt steeds bekender en krijgt steeds meer marktaandeel in de verschillende sectoren waar ze zich in bevinden. Het kan als belegger erg slim zijn om eens in de cijfers van deze multinational te duiken. Om u een handje op weg te helpen, kunt u ook onze onderstaande analyse bekijken:

Als er naar financiële cijfers wordt gekeken, kunnen we een aantal aspecten vaststellen. De koers/winstverhouding van Huawei staat momenteel op 32. Dit is vrij hoog en kan worden beschouwd als verkoopadvies. Het zou goed zijn als de multinational erin gaat slagen om de winstgevendheid verder te vergroten of als er een kleine correctie komt die de koers iets verder naar beneden stelt. Een koers/winstverhouding van 32 hoeft niet perse slecht te zijn bij een groeiaandeel, maar toch vinden wij het een signaal dat niet zomaar aan de kant kan worden geschoven.

Als u een mooi groeiaandeel in uw portefeuille wilt opnemen, is het zeker slim om het jaarverslag van Huawei eens door te spitten. Deze is ook in het Engels beschikbaar en bevat veel interessante feiten over de ontwikkelingen van deze multinational. Succes belegger!

Huawei aandeel