Hoe pin je bij een Bitcoin ATM?

Een bitcoin automaat is een automaat waar je contant geld kunt inwisselen voor bitcoins of een ander virtuele munt. Bij een bitcoin automaat zul je dus geen munten uit de automaat zien rollen, maar juist contant geld ontvangen of inruilen. Als u de uitleg niet volledig begrijpt is het beter als u hieronder verder leest. We zullen een betere toelichten hierover geven. 

Wat het is 

In Nederland zijn er zo een 13 stuks van deze bitcoin apparaten. U hebt het misschien wel eens gezien zonder er kennis over de gebruiksaanwijzing te hebben, of weet u zelfs niet wat het precies is. Zoals er al eerder is aangehaald zijn bitcoin automaten er voor het handelen in cryptocurrency. Dit zijn virtuele munten of betaalmiddelen. Dit wil zeggen dat je het nooit in handen zult krijgen. Als u bitcoin of een ander cryptocurrency zou willen pinnen gaat dat dus ook niet lukken.  

Hoe het werkt 

Om gebruik te kunnen maken van een bitcoin automaat nederland is het van belang dat je over een smartphone beschikt. Op de smartphone moet je ook een wallet hebben. Deze wallet kun je downloaden. De wallet is nodig, zodat het een draadloos verbinding maakt met de automaat. Nadat de verbinding een succes is kun je cash geld in de automaat invoeren en de transactie kan worden uitgevoerd.  

Eenvoudig wisselen 

Je kunt dus in principe aannemen dat de automaten dezelfde functies hebben als de exchanges zoals Bitvavo. Het verschil tussen deze twee is dat je bij een exchange online kunt handelen in crypto vanaf jouw pc of laptop. Bij een automaat zul je per se naar de locatie moeten stappen waar de automaat zich bevindt. Voordelig hierbij is dat je met een pinpas of cash geld geld kunt wisselen naar bitcoins of omgekeerd.  

admin

Inhoudsopgave

Bessie

Hoi! Mijn naam is Bessie en ik ben verantwoordelijk voor het plaatsen van de blogs op Aandelenkopen.nl! Met een achtergrond in marketing en communicatie ben ik hiernaast actief in de aandelen wereld. Heb je een vraagje of een artikel? Laat gerust een berichtje achter!

Gerelateerde artikelen

juni 11, 2024

Geert Schaaij is een bekende Nederlandse belegger en financieel analist, voornamelijk bekend door zijn optredens op televisie en zijn betrokkenheid bij verschillende beleggingsprogramma’s. Vermogen
image-3

juni 7, 2024

De wereld van blockchain-technologie wordt voortdurend getransformeerd door innovatieve projecten en samenwerkingsverbanden die de kracht van synergie benutten. Een van de prominente spelers in