Wilt u HelloFresh aandelen kopen?

Hello Fresh aandelen

HelloFresh is een Duits bedrijf dat maaltijdboxen aan huis brengt op een internationale markt. HelloFresh is opgericht door Thomas Griesel, Jessica Nilsson en Dominik Richter in 2011. Tegenwoordig is het actief in 14 verschillende landen, waarvan de meeste gelokaliseerd zijn in west Europa. Buiten Europa levert het ook maaltijdboxen in Australië, New-Zeeland, Groot-Brittannië, de Verenigde staten en Canada.

Het bedrijf met het hoofdkantoor gevestigd in Berlijn geeft zelf aan het meest populaire maaltijdpakket ter wereld te zijn. Per kwartaal hebben ze 5 miljoen actieve klanten en in 2019 zijn er meer dan 280 miljoen maaltijdpakketten bezorgd. Naast HelloFresh zelf beheert het bedrijf ook de merken Green Chef, Every Plate en Chefs Plate.

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Wat gaat HelloFresh doen in de toekomst?

HelloFresh heeft het afgelopen jaar mede dankzij de Corona pandemie een uitzonderlijk sterke vraag ervaren op de meeste markten. Dit heeft tot een flinke omzetgroei geleid. Nu is het interessant om te kijken naar wat we in de toekomst van HelloFresh kunnen verwachten.

  • Overname

Eind 2020 heeft HelloFresh het bedrijf Factor 75 overgenomen. Factor 75 is een grote speler op de Amerikaanse markt en het overnamebedrag was naar verluid rond de 277 miljoen dollar. Met deze stap zal HelloFresh een groot deel van de Amerikaanse markt erbij krijgen en dit zullen we dan ook gaan zien in de resultaten van de aankomende jaren.

  • Verwachte stijging in de cijfers

De cijfers van HelloFresh zijn het afgelopen jaar enorm gestegen, maar ook in de toekomst verwacht het bedrijf stijgende cijfers. In een rapport heeft HelloFresh aangegeven dat er over het hele jaar 2021 een omzetgroei tussen de 20% en 25% wordt verwacht. Bij deze verwachting is er rekening gehouden met de bovenstaande overname van Factor 75.

  • Verdere uitbreiding

Naast de overname van Factor 75 is HelloFresh ook voor zijn eigen merken in de VS aan het uitbreiden. Zo heeft het bedrijf onlangs een nieuw distributiecentrum in Totowa opgezet, is het begonnen met de productie in een nieuwe faciliteit in Newnan en is het van plan om in het eerste kwartaal van 2021 een distributiecentrum in Dallas Fort-Worth te openen.

Wat kunnen we verwachten van de HelloFresh aandelen?

De aandelenkoers van HelloFresh is, mede dankzij de Corona pandemie, in 2020 enorm gestegen. Of het deze stijgende lijn kan vasthouden is nu de vraag. De groei van het laatste jaar is enorm en deze groei wordt ook in de toekomst weer verwacht. Met de overname van Factor 75 en de uitbreidingen die HelloFresh wil maken biedt dit aandeel een zeer potentiele stijging.

De koers van het HelloFresh aandeel is echter op dit moment relatief gezien zeer hoog, dit brengt ook een risico met zich mee. Ook heeft de Corona pandemie een positieve invloed gehad op de cijfers van HelloFresh, maar we weten niet wat de resultaten zullen zijn wanneer deze wegebt.

Het aandeel van HelloFresh biedt dus over het algemeen veel potentie. Als u wilt investeren in de aandelen van de HelloFresh, dan raad ik aan om het nieuws en de laatste ontwikkelingen omtrent het bedrijf te blijven volgen.

Over HelloFresh

HelloFresh is in 2011 opgericht door het moederbedrijf Rocket Internet. Het Duitse Rocket Internet is naast HelloFresh ook bekend van Delivery Hero en Zalando. Er zit dus geen kleine speler achter deze maaltijdbezorger en dit zorgt ervoor dat er flinke marketingbudgetten beschikbaar zijn. HelloFresh is actief op de Duitse markt, maar heeft momenteel ook veel klanten in Nederland. De filosofie van deze maaltijdbezorger is overal even simpel. Door zelf leveranciers te selecteren is het mogelijk om gevarieerde, lekkere en verse producten aan te bieden.

Het is op dit moment mogelijk om te kiezen uit drie verschillende maaltijdboxen. Het gaat om de originalbox, de veggiebox en de familybox.  Het kan interessant zijn om gebruik te maken van een proefbox om zo te kijken of HelloFresh iets voor u is. Interesse om met z’n 2en 3x per week gebruik te maken van HelloFresh? Het kost u dan €39,- per week. Dit komt neer op €6,50 per maaltijd per persoon. Met z’n 2en bent u dan dus €13,- kwijt per maaltijd.

In de maaltijdbox zitten alle ingrediënten die nodig zijn om de verschillende gerechten te bereiden. De ingrediënten zijn precies afgemeten voor het aantal personen. Het fijne van de maaltijdboxen is vooral dat er recepten worden meegeleverd. Als u inspiratieloos bent of wat meer wilt leren over de verschillende manieren waarop een maaltijd kan worden bereid, is het zeker de moeite waard om HelloFresh eens uit te proberen.

Om te bepalen of het interessant is om mee te doen met de beursgang van HelloFresh, is het slim om u in de cijfers van deze maaltijdbezorger te verdiepen. Doordat het prospectus nog niet volledig is ingediend, kunnen we helaas nog niet alle cijfers bekijken. Wel zien we een aantal belangrijke gegevens. De omzet lag in 2015 op 305 miljoen euro. In 2016 is de omzet opgelopen tot 597 miljoen euro. Er heeft dus een flinke omzetstijging plaatsgevonden. De omzetstijging is deels te wijten aan het aantal actieve klanten. Dit aantal steeg met 38% (van 620.000 in 2015 naar 857.000 in 2016).

Het lijkt dus erg goed te gaan met deze maaltijdbezorger, maar ondanks een verdubbeling van de omzet werd er toch een verlies van 202 miljoen euro geleden. Dit komt door het grote reclame- en marketingbudget. Dit budget ligt erg hoog, maar het is een strategische keuze van het management van Rocket Internet en HelloFresh. Op dit moment vindt er namelijk een flinke concurrentiestrijd plaats tussen Takeaway.com, Delivery Hero en HelloFresh. Om de gunst van de klant te winnen is het van belang om zoveel mogelijk naamsbekendheid op te bouwen. Het lijkt erop dat HelloFresh steeds meer marktaandeel weet te veroveren en ze zijn dus op de goede weg om de gunst van de klant te veroveren.

Het is op dit moment nog niet mogelijk om HelloFresh aandelen te kopen. De beursgang van deze maaltijdbezorger zal echter niet lang meer op zich laten wachten. Het is zeer waarschijnlijk dat we deze zomer nog meer over de beursgang gaan horen. We houden u hier uiteraard over op de hoogte!

Al interesse om te gaan beleggen op de beurs? Aandelen kopen is een goede manier om vermogen op te bouwen en om te zorgen voor een mooi potje voor de toekomst. Historisch gezien leveren aandelen een rendement van zo’n 6% per jaar op. Stel u investeert nu €10.000,- voor een periode van 30 jaar. Uw vermogen loopt dan netjes op naar een bedrag van ruim €57.000,-! Er ontstaat dus €47.000,- uit het niets. Als u hogere jaarlijkse rendementen weet te scoren is het al helemaal goed mogelijk om leuke winsten op uw beleggingsrekening te zien verschijnen. 

Beleggen is tegenwoordig erg eenvoudig! Maak een account aan bij de broker Binckbank. Binckbank is oorspronkelijk begonnen als een platform voor professionele partijen. Binckbank staat bekend om scherpe tarieven. Aandelenkopen.nl heeft meerdere onderzoeken uitgevoerd en hieruit is inderdaad gebleken dat Binckbank met zeer lage tarieven werkt. U betaalt een zo scherp mogelijke prijs voor het handelen in de verschillende effecten. Een account aanmaken bij Binckbank is zo geregeld. U kunt gewoon online klant worden en binnen 5 minuten kunt u dan al uw eerste transacties verrichten!

Ab Inbev aandelen kopen? Handel in CFD's!

Interesse om Ab InBev aandelen te kopen? Groot gelijk! Deze brouwketen heeft mooie marktaandelen en de verwachting is dat deze markt zich steeds verder gaat consolideren. Kleinere brouwerijen zullen failliet gaan of worden overgenomen door de grotere bierbrouwers. De marktkapitalisatie van Ab InBev zal hierdoor alleen nog maar verder gaan toenemen. Het is hieronder direct mogelijk om de koers van Ab InBev aandelen te bekijken. Analyseer de koers volgens de technische analyse en zorg ervoor dat u uzelf goed inleest voordat u een positie opent. Succes! *CFD service. 80,5% verliest geld.