Goede investeringen naast aandelen

Investeer jij al enige tijd in aandelen en heb je nog een potje met geld over dat je wilt investeren, maar weet je niet waar in? Voor sommige mensen is negatieve rente al een feit. Het is dus zonde om je geld op de bank te laten staan. Wij hebben een aantal ideeën voor jou op een rij gezet zodat jij rendement uit je spaargeld haalt.

 

Geld uitlenen

Dankzij peer-to-peer-platformen is het mogelijk om geld uit te lenen aan andere particulieren. Deze platformen werken als tussenpartij om investeerders aan te trekken en in contact te brengen met mensen die op zoek zijn naar krediet. Om het risico te verkleinen wordt jouw investering over meerdere leningen voor particulieren gespreid. De particulieren moeten voldoen aan zeer strenge voorwaarden. Dit beperkt de risico’s op wanbetalers zoveel mogelijk. Over het algemeen bedraagt je rendement zo’n 4 procent.

 

Investeren in je woning

In sommige gevallen is geld lenen om te investeren, zoals in het verduurzamen van je woning of uitbouwen, ook een goed idee. Als je spaargeld hebt kun je natuurlijk ook besluiten om dit te investeren in je woning. De huizenmarkt is booming, dus als jij een aantal vierkante meters aan je woning weet te maken stijgt deze over het algemeen in prijs. Als je niet van plan bent om te verhuizen profiteer je van meer ruimte en wooncomfort. Hetzelfde geldt voor het plaatsen van zonnepanelen. Door zelf stroom op te wekken is de maandelijkse energierekening lager, draag jij je steentje bij aan een beter milieu en verhoogt het energielabel van je woning. Rij je elektrisch? Dan is het vaak ook de moeite waard om te investeren in een laadpaal. Deze laadpaal voor eigen gebruik kun je ook beschikbaar te stellen aan het publiek tegen een vergoeding per laadbeurt.

 

Investeren in horloges of andere luxeproducten

Heb jij het liefst tastbare beleggingen? Dan is het investeren in luxeproducten zoals horloges, juwelen, wijn of kunst een goede keuze. Kies voor een product dat je zelf graag bezit. Mocht het niet lukken om het horloge dat je als investering hebt gekocht te verkopen, beleef je er in ieder geval zelf nog plezier aan. Verdiep je van tevoren goed in de merken die hun waarde behouden en regelmatig fors in waarde stijgen, zoals horloges van Montblanc, Cartier, Rolex en Breitling. Op Catawiki vind je de meest actuele prijzen. Wist je dat je ook geld kunt verdienen op jouw investering in exclusieve sneakers of door te investeren in whisky? Voor verschillende luxeproducten is er een markt te vinden. Wanneer je deze vorm van investeren te risicovol vindt kun je ook beleggen in een bedrijf dat in deze waar handelt.

admin

Inhoudsopgave

Bessie

Hoi! Mijn naam is Bessie en ik ben verantwoordelijk voor het plaatsen van de blogs op Aandelenkopen.nl! Met een achtergrond in marketing en communicatie ben ik hiernaast actief in de aandelen wereld. Heb je een vraagje of een artikel? Laat gerust een berichtje achter!

Gerelateerde artikelen

juni 11, 2024

Geert Schaaij is een bekende Nederlandse belegger en financieel analist, voornamelijk bekend door zijn optredens op televisie en zijn betrokkenheid bij verschillende beleggingsprogramma’s. Vermogen
image-3

juni 7, 2024

De wereld van blockchain-technologie wordt voortdurend getransformeerd door innovatieve projecten en samenwerkingsverbanden die de kracht van synergie benutten. Een van de prominente spelers in