Geld lenen voor beleggen

Beste aandelen apps

Het aantal beleggers in Nederland blijft maar toenemen. Echter, soms heb je niet genoeg geld om te gaan beleggen. Is geld lenen voor beleggen in dat geval verstandig? 

Is geld lenen voor beleggen verstandig?

Kort gezegd, nee! Geld lenen om te beleggen is niet verstandig. Je neemt veel risico’s door met geleend geld te beleggen. Professionele beleggers adviseren dat je vóór het beleggen, minstens 6 tot 12 maanden van je maandelijkse uitgave op je spaarrekening hebt staan. Als je leent om te investeren, neem je het risico dat je beleggingen in waarde dalen. Je lijdt dan verlies in je investeringen én je bent verplicht om je lening met rente terug te betalen. Dit leidt vaak tot financiële problemen, vooral als je onvoldoende spaargeld hebt om eventuele verliezen op te vangen. Daarom adviseren we je om alleen te beleggen met geld dat je op korte termijn niet nodig hebt.

Risico’s bij geld lenen voor beleggen

Geld lenen voor beleggen kent veel nadelen en risico’s. Allereerst kost geld lenen geld. De kosten van geld lenen verminderen het netto rendement van je beleggingen. 

Daarnaast brengt investeren met geleend geld financiële druk met zich mee, omdat je de lening inclusief rente ook moet terugbetalen. Dit leidt tot extra stress en emotionele belasting, wat weer direct invloed heeft op je handelen op de beleggingsmarkt.

Wil je ondanks ons strikt advies om dit niet te doen, toch een lening afsluiten om te beleggen? Zorg dan dat je de lening met de laagste rente kiest. Voor de voordeligste lening ga je naar de vergelijkingssite Geld.nl. Vergelijk het meest complete aanbod leningen 100% onafhankelijk, kies de beste lening en bespaar gemiddeld € 783!

admin

Inhoudsopgave

Bessie

Hoi! Mijn naam is Bessie en ik ben verantwoordelijk voor het plaatsen van de blogs op Aandelenkopen.nl! Met een achtergrond in marketing en communicatie ben ik hiernaast actief in de aandelen wereld. Heb je een vraagje of een artikel? Laat gerust een berichtje achter!

Gerelateerde artikelen

juni 11, 2024

Geert Schaaij is een bekende Nederlandse belegger en financieel analist, voornamelijk bekend door zijn optredens op televisie en zijn betrokkenheid bij verschillende beleggingsprogramma’s. Vermogen
image-3

juni 7, 2024

De wereld van blockchain-technologie wordt voortdurend getransformeerd door innovatieve projecten en samenwerkingsverbanden die de kracht van synergie benutten. Een van de prominente spelers in