Dit is waarom een bv oprichten interessant kan zijn voor jou als ondernemer

Het is altijd al jouw droom geweest om een eigen bedrijf op te starten. Hier komt wel wat bij kijken. Zo ook het kiezen van een rechtsvorm. De meeste startende ondernemers kiezen voor het oprichten van een eenmanszaak. Maar wist je dat een bv oprichten bij www.FIRM24 ook heel interessant kan zijn? 

Maar waarom is dat eigenlijk? Wat houdt een bv precies in? En wat levert het je op? In dit artikel zetten we de belangrijkste redenen op een rijtje en vertellen we je alles wat je moet weten voordat je een bv gaat oprichten of besluit om de rechtsvorm van jouw bedrijf aan te passen.

Wat is een bv? 


BV staat voor Besloten Vennootschap. Hierbij creëer je een rechtspersoon die geheel zelfstandig het rechtssysteem behandelt. Er kunnen dus contracten worden afgesloten onder naam van de BV, de BV kan schulden maken en ga zo maar door. Tegelijkertijd heeft de BV zelf ook enkele rechten en plichten waar het aan moet voldoen. Door het oprichten van een bv wordt het bedrijf dus meer gescheiden van jouw eigen vermogen en privésituatie. 

Wil je weten of een bv echt interessant is voor jou? Of ben je gewoon benieuwd welke rechtsvorm überhaupt geschikt is in jouw situatie? Vraag dan om advies aan het KvK Adviesteam of doe de Firm24 rechtsvormkeuze test

Je loopt zelf minder risico 

Het grootste nadeel van het oprichten van een eenmanszaak is dat je zelf de volledige verantwoordelijkheid draagt. Als er onverhoopt dingen misgaan en er bijvoorbeeld schulden ontstaan, is het voor de schuldeisers mogelijk om dit te verhalen op je privévermogen. Risico van het vak zullen we maar zeggen. Je kunt dit echter voorkomen door een bv op te richten. 

Bij een bv wordt het bedrijf zo veel mogelijk gescheiden van jou als eigen persoon. Hierdoor loop je zelf minder risico. Hierdoor kan je gezin bijvoorbeeld niet in de problemen komen als het bedrijf minder goed loopt dan verwacht of er financiële problemen ontstaan. Je privévermogen blijft veilig. 

Zo snel mogelijk groeien 


Vaak zien we dat ondernemers beginnen als eenmanszaak en vervolgens overstappen op een bv. Maar wist je dat het ook voor starters aantrekkelijk kan zijn om direct als bv te beginnen? Dit is een uitstekende keuze wanneer je van plan bent om een snelle groei door te maken. Wist je bijvoorbeeld dat het als bv gemakkelijker is om investeerders aan te trekken? Het is voor hen namelijk aantrekkelijker om met jou in zee te gaan, omdat ze een passieve rol in het bedrijf kunnen spelen. Doordat jij aandelen kunt uitgeven, zullen zij meedelen in de winst die het bedrijf maakt. Mede doordat je over meer investeerders beschikt, is het gemakkelijker om je bedrijf sneller te laten groeien. Hierdoor beschik je immers over meer kapitaal om de juiste mensen aan te nemen, betere materialen te kiezen of te investeren in het productieproces.

admin

Inhoudsopgave

Bessie

Hoi! Mijn naam is Bessie en ik ben verantwoordelijk voor het plaatsen van de blogs op Aandelenkopen.nl! Met een achtergrond in marketing en communicatie ben ik hiernaast actief in de aandelen wereld. Heb je een vraagje of een artikel? Laat gerust een berichtje achter!

Gerelateerde artikelen

juni 25, 2024

Polkadot, een innovatieve blockchain gecreëerd door Gavin Wood, een mede-oprichter van Ethereum, heeft snel een prominente plek ingenomen in de wereld van gedecentraliseerde technologie.