De veiligste manieren om je bitcoins op te slaan

Bitcoins opslaan kan op veel verschillende manieren, maar welke zijn eigenlijk de veiligste manieren op je bitcoins op te slaan? De bitcoin is de afgelopen tijd weer wat gedaald hierbij is het altijd de vraag of jouw bitcoin nog veilig staan opgeslagen. Heb je ze staan op een exchange of op een zogenaamde koude wallet. Wel belangrijk om te weten wat de verschillen zijn. Zo kun je de keuze maken wat het beste bij jezelf past. Alles over de veiligste manieren om bitcoins op te slaan lees je in dit artikel.

Bitcoins hoe worden ze opgeslagen

Voordat je bitcoins kunt kopen is het nodig om een wallet aan te maken. Dit kun je op meerdere manieren doen. De makkelijkste is via een broker. De broker maakt voor jou een wallet aan en slaat de munten veilig op. Hierbij is het dus zeer belangrijk dat er een broker wordt gekozen die betrouwbaar is. Je wilt voorkomen dat je na een week inlogt en je account niet meer bestaat.

Daarnaast kun je kiezen voor koude opslag. Hiervoor heb je een fysiek apparaat voor nodig. Het werken met een hardware wallet heeft ook nadelen. Het is, bedoelt voor het veilig opslaan van je bitcoins op de lange termijn. Denk hierbij aan een periode van meerdere jaren. Het is namelijk niet zo makkelijk om je bitcoins van je koude wallet af te halen.

Dit komt doordat het extra stappen kost wat het wel een heel stuk veiliger maakt. Je hebt de bitcoins namelijk echt in je eigen bezit. Ze staan niet op een wallet die beheerd en bewaakt wordt door een broker of andere derde partij. Waar je wel voor moet opletten is dat je niet de privé key kwijt raakt. Deze vaak 12 woorden lange code is de sleutel tot je offline wallet. Er zijn online talloze verhalen te vinden over mensen die hun privé key zijn kwijt geraakt en deze tot op de dag van vandaag niet meer terug kunnen vinden.

Om bitcoins te kunnen kopen of verkopen heb je een wallet nodig.

Door de blockchain techniek is het voor iedereen mogelijk om een wallet aan te maken en deze toe te voegen aan de chain. De transacties worden door de miners goedgekeurd en verwerkt. Dit gebeurd elke 10 minuten. Dus het duurt gemiddeld 10 minuten om transacties te verwerken. Zo lang kun je vaak niet wachten in de wereld van crypto. Daarom zijn de munten die verhandeld worden op een exchange vaak off chain.

Zelf crypto kopen en verhandelen

Wil jij beginnen met cryptomunten kopen, handelen, investeren en nog meer te weten komen over de wereld van bitcoin? Lees dan andere artikelen op deze website aandelenkopen.nl of kijk ook eens bij beleggenonline. Het is een wereld waarin veel kansen liggen. Maar het risico is ook aanzienlijk weer daarom altijd voorzichtig. Handel met geld wat je kunt verliezen. Crypto is een stuk gevoeliger voor prijs schommelingen dan bijvoorbeeld aandelen of andere beleggingsmogelijkheden.

admin

Inhoudsopgave

Bessie

Hoi! Mijn naam is Bessie en ik ben verantwoordelijk voor het plaatsen van de blogs op Aandelenkopen.nl! Met een achtergrond in marketing en communicatie ben ik hiernaast actief in de aandelen wereld. Heb je een vraagje of een artikel? Laat gerust een berichtje achter!

Gerelateerde artikelen

april 7, 2024

In de wereld van cryptocurrencies is het essentieel om te begrijpen hoe je je digitale activa veilig en efficiënt kunt beheren. Als je betrokken