Databricks geplande beursgang

Databricks zal naar verwachting zijn beurs intrede maken en verkocht gaan worden op de onbekend. Er is lang uitgekeken naar deze beursgang en deze wordt met interesse gadegeslagen door potentiële investeerders. Vele speculaties voor de Databricks prijs vinden al plaats.

Ondanks dat er nog geen handelsprijs is gecommuniceerd, lijkt de algemene interesse net als de resultaten van Databricks gestaag te stijgen. Traditiegetrouw zien de meeste bedrijven al op dag 1 de waarde van hun aandelen direct groeien.

Databricks IPO kopen via een online broker - Stappenplan

1

Kies een broker

Vind de juiste broker voor jouw handelsstrategie (wij raden DEGIRO aan!)

2

Geld storten

Stort eenvoudig geld via een tal van betalingsmethodes!

3

Zoek IPO Databricks

Vind de IPO Databricks binnen het handelsplatform

4

Databricks  IPO kopen

Start met handelen in Databricks aandelen!

Databricks IPO kopen of andere aandelen kopen? Start met DEGIRO!

Over Databricks

Databricks is een open-source platform dat data verzameld uit verschillende bronnen. Hierbij maakt het gebruik van Apache Spark. Dit is ontwikkeld om grote hoeveelheden data te verwerken. Databricks dient dan als workspace, waarop het mogelijk is om data-analyses uit te voeren.

Databricks is opgericht in 2013 door de oorspronkelijke makers van Apache Spark, Delta Lake en MLlflow. Meer dan 5 duizend bedrijven wereldwijd vertrouwen op Databricks als uniform platform voor data gerelateerde activiteiten, waaronder grote bedrijven als Shell, Conde Nast en Regeneron. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Francisco en het bedrijf heeft kantoren op vier continenten. Ook heeft het honderden wereldwijde partners waaronder Microsoft en Amazon.

Wat gaat Databricks doen in de toekomst?

Databricks is een wereldwijd actief bedrijf met veel grote multinationals als klant en partner. Als data bedrijf moet Databricks zich blijven ontwikkelen. Daarom is het interessant om te kijken wat we van Databricks in de toekomst kunnen verwachten.

De ontwikkeling van nieuwe features Databricks is constant nieuwe features aan het ontwikkelen om steeds meer mogelijkheden op het platform te bieden. Zo heeft het bedrijf aangekondigd dat er binnenkort een project-scoped omgevingsconfiguratie komt in samenwerking met het open-source platform Conda. Hiernaast zijn er vele andere features waar het bedrijf mee bezig is en worden er constant nieuwe functies toegevoegd aan het data platform. Initial Public Offering (IPO) in 2021 Volgens Bloomberg heeft Databricks plannen om in de eerste helft van 2021 zijn beursdebuut te maken. De laatste waardering van Databricks is in 2019 geweest. Er werd toen een waarde van 6,2 miljard aan het bedrijf toegekend. 

De verwachting van Bloomberg is dat Databricks streeft naar een beursgang tegen een aanzienlijk hogere prijs. Databricks zou de publieke markt betreden op een moment dat investeerders een grote eetlust hebben voor softwarebedrijven, wat volgens Bloomberg het meest winstgevende segment van de IPO-markt is. 

Wat kunnen we verwachten van de Databricks aandelen? 

De verwachting is dus dat de beursgang van Databricks in de eerste helft van 2021 zal plaats vinden. Als we dan kijken naar de populairste IPO van een softwarebedrijf in 2020, dan is dat veruit Snowflake computing Inc. Dit bedrijf haalde op de eerste handelsdag bijna 4 miljard dollar op en zag zijn marktkapitalisme verdubbelen tot 68 miljard dollar. 

Volgens Bloomberg zijn de softwarebedrijven het meest winstgevende segment van de beurs markt. We hebben dus gezien dat een bedrijf als Snowflake hele goede resultaten heeft gehaald op de beurs. Als Databricks relatief gezien ook deze resultaten kan halen met een beursgang, dan zal de waarde van het bedrijf enorm stijgen. Databricks is een bedrijf voor de toekomst en het biedt veel groeipotentie. Het bedrijf blijft dan ook constant het eigen data platform ontwikkelen. 

De aandelen van Databricks lijken een goede investering, maar het brengt ook een risico met zich mee. Het is namelijk onvoorspelbaar wat de aandelenkoers gaat doen wanneer deze de markt op komt. Data Bricks verwachtingen – De toekomst van Data Bricks In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen. Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Data Bricks verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Verwachte beursgang van Databricks IPO?

Op dit moment staat de beursgang van Databricks in de planning voor datum onbekend. Vanaf deze datum zullen de aandelen Databricks te koop zijn bij de verschillende brokers zoals DEGIRO en eToro.

Investeerders kunnen echter de mogelijkheid gebruiken om eerder in te schrijven. Op deze manier kunnen geïnteresseerden een aandeel proberen te bemachtigen tegen een -nu nog- laag tarief, aangezien de verwachting en geschiedenis ons heeft geleerd dat de waarde van aandelen vaak direct omhoog schieten nadat deze zijn geïntroduceerd. 

Natuurlijk is dit feit geen gegeven en dien je altijd je huiswerk te doen en je te verwittigen van alle details rondom het bedrijf en het IPO aandeel.

Overzicht van betrouwbare brokers

1

5/5

2

5/5

3

4.5/5

4

4.5/5

5

4.5/5

Databricks koers verwachting

Het moge duidelijk zijn dat er met veel anticipatie naar de beursgang van aandeel Databricks wordt uitgekeken, echter zijn er veel omstandigheden mee gemoeid en is het koffiedik kijken wat er uiteindelijk echt op de dag zelf gebeurt met de Databricks prijs. Laat je niet alleen verleiden door de hype, maar doe ook gedegen onderzoek en kijk of je je kunt vinden in de toekomstvisie van Databricks. Zorg dat je jouw keuze goed en rationeel kunt onderbouwen.

De beursgang van Databricks

Als je uiteindelijk gekozen hebt om je in te schrijven voor Databricks aandelen moet je zeker zijn van je zaak en vertrouwen hebben in de bedrijfsvisie en management van Databricks. Aangezien er veel componenten in het spel zijn moet je jezelf en je beleggingsportfolio altijd beschermen door je goed voor te bereiden.

Voorbereiden op de Databricks aandelen

Indien je onzeker bent over investeren in een aandeel dien je je meer in de materie te verdiepen. Er zijn veel internationale websites zoals Morningstar die reeds gedegen speurwerk en boeken onderzoek hebben gedaan en een solide weergave hebben van de financiële achtergrond van bedrijven die klaarstaan om naar de beurs te gaan. Ook de online beurzen zelf zullen informatie en tips hebben over bedrijven die een aandeel listing gaan verkrijgen. 

Hou rekening met het feit dat Databricks zelf waarschijnlijk een geweldige PR heeft. Ondanks dat je best een goed idee kunt krijgen over wat ze doen en waar ze voor staan, heb je het meest aan informatie die onafhankelijk is verkregen, bijvoorbeeld internationale financiële nieuwsbureaus die wellicht weer een andere kijk hebben dan Nederlandse websites.

Databricks aandelen kopen na de beursgang

Wanneer de beursgang van de Databricks IPO voltooid is komen de aandelen vrij voor verkoop en kun je dus Databricks IPO kopen. Betrouwbare brokers om de Databricks aandelen te kopen zijn DEGIRO en eToro.

Veelgestelde vragen

Databricks staat gepland voor beursgang op datum onbekend.

Of de Databricks prijs gaat stijgen in 2023 kunnen wij geen precies antwoord geven. Een aandelen koers van een nieuwe beursgang hangt af van vele factoren. Houd het bedrijf achter de Databricks aandelen goed in de gaten en wat er allemaal in de markt omgaat.

Databricks IPO aandelen kun je kopen bij verschillende brokers. Voorbeelden van goede brokers zijn DEGIRO en eToro. Via deze brokers kun je eenvoudig beginnen met beleggen in aandelen. Op deze platformen kun je ook Databricks IPO kopen.

Databricks IPO koop je via een betrouwbare broker zoals DEGIRO of eToro. Via deze brokers kun je een beleggingsrekening openen en kun je eenvoudig aandelen kopen en verkopen, waaronder ook Databricks.

Nee, dit is niet mogelijk. Wij zijn een onafhankelijk platform en zijn geen broker. Ook geven wij geen financieel advies, wij geven enkel informatie over bedrijven, waarop mensen zelf hun keuze moeten baseren. Wij kunnen daarom dus ook geen aandelen kopen voor je, maar lichten alleen bedrijven uit waarbij dit mogelijk is.