Databricks IPO

Databricks geplande beursgang

Databricks kondigde op 2022 aan dat het naar de beurs gaat en dus in voorbereiding is op een Initial Public Offering (IPO) Naar verluidt mikt Databricks op een waardering voor haar IPO op de markt, maar op dit moment is dat nog onbekend.

Verwachte beursgang

Onbekend

Beurs

Onbekend

Verwachte prijs

Onbekend

Huidige waarde

Onbekend

Opgericht in

2013

Wanneer is verwachte beursgang van Databricks?

Databricks zal naar verwachting zijn beurs intrede maken en verkocht gaan worden. Het is nog onbekend op welke beurs Databricks zich zal gaan betreden Er is lang uitgekeken naar deze beursgang en deze word met interesse gadegeslagen door potentiële investeerders.

Het aandeel wordt naar verwachting op Databricks gelanceerd en alle stappen die Databricks  zet worden met veel belangstelling gevolgd. Ondanks dat er nog geen handelsprijs is gecommuniceerd lijkt de algemene interesse net als de resultaten van Databricks  gestaag te stijgen. Traditiegetrouw zien de meeste bedrijven al op dag 1 de waarde van hun aandelen direct groeien. Het blijft altijd de vraag of ze eenzelfde klapper kunnen waarmaken als bijvoorbeeld Affirm die zijn aandelenkoers 100 procent zag stijgen op de eerste handelsdag voordat hij sloot op $ 97,24.

Op dit moment staat de beursgang van Databricks in de planning voor 2022. Vanaf deze datum zullen de aandelen Databricks te koop zijn bij de verschillende brokers zoals eToro en DEGIRO.

Inschrijven voor Databricks IPO aandelen

De streefdatum voor het openbaar gaan van Databricks is 2022,  echter kunnen investeerders de mogelijkheid gebruiken om eerder in te schrijven. Op deze manier kunnen geïnteresseerden een aandeel proberen te bemachtigen tegen een -nu nog- laag tarief aangezien de verwachting en geschiedenis ons heeft geleerd dat de waarde van aandelen vaak direct omhoog schieten nadat deze zijn geïntroduceerd. Natuurlijk is dit feit geen gegeven en dien je altijd je huiswerk te doen en je te verwittigen van alle details rondom het bedrijf en het IPO aandeel.

eToro is ’s werelds meest bekende handelsplatform voor zowel beginners als professional. Het biedt veel voordelen zoals 0% commissie op handelen in aandelen en een mobiele trading app.

DEGIRO is een Europese broker die gebaseerd is in Amsterdam. Deze broker met een gebruikersvriendelijk platform hanteert hele lage tarieven en je verschaft beleggers toegang tot 50 wereldwijde beurzen. 

BUX is Europa’s snelst groeiende neobroker. Bux heeft lage transactiekosten, is eenvoudig te gebruiken, beschikt over een intuïtieve mobiele app en heeft een goede klantenservice.

Freedom Finance heeft flexibele kostenplannen en lage transactiekosten. Op deze internationale broker kun je investeren in IPOs en beleggen in aandelen, ETFs en obligaties.

Databricks Koersverwachting

Het moge duidelijk zijn dat er met veel anticipatie naar de beursgang van aandeel Databricks word uitgekeken. Echter zijn er veel omstandigheden mee gemoeid en is het koffiedik kijken wat er uiteindelijk echt op de dag zelf gebeurt. Laat je niet alleen verleiden door de hype maar doe ook gedegen onderzoek en kijk of je je kunt vinden in de toekomstvisie van Databricks. Zorg dat je jouw keuze goed en rationeel kunt onderbouwen.

De weg naar de beursgang van Databricks

Als je uiteindelijk gekozen hebt om je in te schrijven voor aandelen moet je zeker zijn van je zaak en vertrouwen hebben in de bedrijfsvisie en management van Databricks. Aangezien er veel componenten in het spel zijn moet je jezelf en je beleggings portfolio altijd beschermen door je goed voor te bereiden. 

Hoe kan ik aandeel beursgang kopen van Databricks?

Investeerders kunnen van de mogelijkheid gebruik maken om zich eerder in te schrijven voor de Databricks beursgang. De grootste brokers, zoals bijvoorbeeld DEGIRO of eToro, zullen altijd tijdig via hun platform aangeven wanneer potentiële  beleggers zich voor de beursgang Databricks kunnen inschrijven. 

Wil je er op tijd bij zijn, dien je de website van jouw favoriete broker dus goed in de gaten te houden en kun je je het beste meteen aanmelden voor de website. Voor het kunnen kopen van aandelen, moet je je namelijk eerst registreren op hun website en vaak al een geldstorting te doen zodat je op de dag dat Databricks naar de beurs gaat, direct in kunt stappen. Zo ben jij er als investeerder als eerste bij! 

Wanneer de beursgang van het aandeel Databricks voltooid is, komen de aandelen vrij voor verkoop.

Disclaimer: Deze website biedt geen financieel advies of financiële producten aan en aandelenkopen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud en draagt geen aansprakelijkheid voor eventuele opgelopen schade als gevolg van onjuistheden of gedateerde informatie op deze pagina. In een aantal gevallen werken wij wel samen met affiliate-partners waar aandelenkopen.nl een vergoeding voor krijgt. Voor vragen en opmerkingen, kun je contact met ons opnemen via het contact formulier.

Veelgestelde vragen

De Databricks Initial Public Offering (IPO) is de introductie van het bedrijf op de beurs. Dat wil zeggen dat Databricks haar aandelen op de beursgang inschrijft en investeerders deze vanaf dat moment kunnen kopen.

De streefdatum voor het openbaar gaan van Databricks is 2022, echter kunnen investeerders van de mogelijkheid gebruik maken om eerder in te schrijven. Op deze manier kunnen geïnteresseerden een aandeel proberen te bemachtigen tegen een -nu nog- laag tarief. 

Gelijk na de beursgang van Databricks zullen de uitgave van de eerste publieke aandelen van Databricks meteen terug te vinden zijn bij brokers als DEGIRO of freedom finance. Houd daarom jouw favoriete broker goed in de gaten zodat je er tijdig bij bent!

Indien je onzeker bent over investeren in een aandeel dien je je meer in de materie te verdiepen. Er zijn veel internationale websites zoals morningstar die reeds gedegen speurwerk en boeken onderzoek hebben gedaan en een solide weergave hebben van de financiële achtergrond van bedrijven die klaarstaan om naar de beurs te gaan.

Ook de online beurzen zelf zullen informatie en tips hebben over bedrijven die een aandeel listing gaan verkrijgen. Hou rekening met het feit dat Databricks zelf waarschijnlijk een geweldige PR heeft. Ondanks dat je best een goed idee kunt krijgen over wat ze doen en waar ze voor staan heb je het meest aan informatie die onafhankelijk is verkregen, bijvoorbeeld internationale financiële nieuwsbureaus die wellicht weer een andere kijk hebben dan Nederlandse websites. 

De meeste bedrijven zien op dag 1 de waarde van hun aandelen meteen groeien. Het blijft bij een nieuwe beursgang echter moeilijk om te voorspellen wat er precies gaat gebeuren met Databricks.

Op het moment dat je je inschrijft  op de beursgang zal de aandeel waarde van Databricks vaak aan de lagere kant liggen. Het blijft zoals gezegd echter altijd lastig om het precieze verloop te voorspellen.

Het is nog onbekend op welke beurs Databricks zich zal gaan betreden.

Na voltooiing van de Databricks beursgang komen de aandelen vrij voor verkoop. Jij als potentiele belegger kan dan bij brokers als, DEGIRO, BUX 0 of eToro overgaan tot aankoop van het Databricks aandeel.

De uitgave van de eerste publieke aandelen van Databricks zullen meteen terug te vinden zijn bij de online brokers.

Ontvang nu tot wel 12% aan rente door het staken van cryptomunten. 

Dit kan bij onze favoriete aanbieders:

Nieuw in de wereld van Bitcoin en Ethereum? Leer er meer over en zet je eerste stappen op de Nederlandse exchange Bitvavo.