Google
Google

Facebook aandelen

Wilt u Facebook aandelen kopen?

Facebook! Wie kent het nou niet? Er zijn maar liefst 1,65 miljard actieve maandelijkse gebruikers die een profiel hebben bij deze sociaalnetwerksite. Facebook Inc. is o.a. door Mark Zuckerberg opgericht op 4 februari 2004. Sinds de oprichting is Facebook uitgegroeid tot één van de belangrijkste spelers op het internet. Het hoofdkantoor van Facebook Inc. bevindt zich in Palo Alto, Californië. Mark Zuckerberg coördineert daar met zijn 13.600 werknemers alle activiteiten die Facebook Inc. op dit moment in zijn bezit heeft.

Sinds enige tijd is Facebook Inc. ook eigenaar van Instagram, WhatsApp en Oculus VR. Deze internetgigant heeft nog grote plannen en het is dan ook verstandig om deze aandelen in de gaten te houden! De aandelen van Facebook doen het uitstekend. Sinds de beursgang op 18 mei 2012 is de koers flink opgelopen. In eerste instantie daalde de beurskoers onder de introductiekoers, maar Facebook slaagde er elke keer in goede kwartaalcijfers te publiceren. Beleggers hebben de afgelopen tijd steeds meer vertrouwen gekregen in het verdienmodel van Facebook en het is goed om te zien dat dit ook terug te zien is in de koersontwikkelingen van het aandeel.

 

Beleggen in Facebook is hier direct mogelijk!

 

Cijfers van Facebook

De jaarcijfers van 2015 hebben aangetoond dat Facebook over een stabiel verdienmodel beschikt. In 2015 bedroeg de omzet €17,9 miljard. Hier werd een winst bij behaald van €3,7 miljard. Het overgrote gedeelte van de omzet komt uit advertenties, wanneer Facebook zich hier nog beter in kan specialiseren zal de social media gigant nog verder kunnen groeien. Facebook heeft over 2015 de volgende kerncijfers behaald:

  • Eigen vermogen per aandeel: €15,50
  • Koers-/winstverhouding: 81,38
  • Winst per aandeel: €1,29

Wat opvalt is de sterke balanspositie van Facebook. Facebook beschikte eind 2015 over een eigen vermogen van €44,2 miljard terwijl het totale vermogen €49,4 miljard bedroeg. Facebook heeft dus weinig schulden en is hierdoor niet erg gebonden of belemmerd in zijn bedrijfsvoering. De solvabiliteit van Facebook ziet er dus erg goed uit.

Facebook heeft wel een aantal negatieve factoren waar u als belegger rekening mee moet houden. Facebook heeft nog steeds een erg hoge koers/winst verhouding. U betaalt dus veel als u in deze onderneming wilt investeren. De verwachting is wel dat de koers/winst verhouding naar lagere (betere) waarderingen kan gaan. Wanneer de winst toeneemt kan deze verhouding snel verbeteren.

Op 27 april 2016 werden de 1e kwartaalcijfers 2016 van Facebook gepubliceerd. Oprichter en CEO Mark Zuckerberg zei in een toelichting op de cijfers “We hebben een geweldige start van het jaar gehad.” De omzet bedroeg in het 1e kwartaal van 2016 $5,4 miljard. Een jaar eerder bedroeg de omzet in het 1e kwartaal nog $3,5 miljard. Wat vooral erg positief was, was de stijging van de winst. In het 1e kwartaal van 2016 bedroeg de winst $1,5 miljard. Dit is maar liefst het drievoudige van het 1e kwartaal van 2015. Wat bij de publicatie ook opviel was de stijging van het aantal actieve maandelijkse gebruikers. Dit aantal steeg met 15% naar 1,65 miljard. Het aantal dagelijkse gebruikers steeg 16% naar 1,09 miljard. Gigantische getallen als u erover nadenkt! De huidige wereldbevolking ligt namelijk rond de 7,5 miljard.
 

Facebook aandelen

De volatiliteit is groot genoeg om als daytrader volop te kunnen profiteren van deze aandelen. Op de korte termijn zijn er dan ook goede mogelijkheden om veel geld te verdienen met Facebook aandelen. Op de lange termijn is het ook zeker interessant om te kijken naar deze aandelen. Mark Zuckerberg heeft nog veel plannen. Zo is het de bedoeling dat er ook een eigen zoekmachine op Facebook gaat ontstaan, de zogeheten Graph Search.

Wanneer Facebook het waar kan maken dat de omzet, maar met name de winst groeit, zal de koers-/winstverhouding dalen en zal de winst per aandeel ook stijgen. Op dit moment is het dus de vraag of u vertrouwen heeft in deze social media gigant. Deze kan op de langere termijn in ieder geval nog wel veel betere resultaten gaan boeken.

De waarderingen zijn op dit moment vrij hoog, maar wanneer de winst van Facebook op deze manier blijft stijgen is het nu wel verstandig om in te stappen en iets te gaan doen met deze aandelen. Beleggen in Facebook kan eenvoudig bij de broker Plus500. Wat denkt u? Gaat Facebook stijgen of dalen?

 

Beleggen in Facebook bij Plus500!

Het is bij de broker Plus500 mogelijk om te handelen in Facebook aandelen. Plus500 heeft meerdere voordelen ten opzichte van andere brokers. Allereerst is het goed om te weten dat de broker een erg gebruiksvriendelijke interface heeft. Het is daarnaast ook mogelijk om long of short te gaan op talloze verschillende beleggingsproducten waaronder Facebook. Het is al mogelijk om te beginnen met beleggen vanaf €100,-, een ideale lage inleg dus! Facebook aandelen kopen is nu makkelijker dan ooit!

 
 

Met een demo account kunt u goed oefenen!

Google

Een echt geld account is zeker aan te raden!

Google

Direct CFD’s kopen?

Broker Plus500 logo *Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo met €20.000!  

Plus500 biedt een CFD service aan. Dit is alleen geschikt voor gevorderden en dus niet voor beginners. Zorg ervoor dat u alle risico's m.b.t. tot CFD's kent.

Plus500 is geautoriseerd en wordt gecontroleerd door de CySec (Cyprus Securities and Exchange Commision). Licentie nr. 250/14.

Google