BMW aandeel geplande beursgang

BMW zal naar verwachting zijn beurs intrede maken en verkocht gaan worden op de [beurs onbekend]. Er is lang uitgekeken naar deze beursgang en deze wordt met interesse gadegeslagen door potentiële investeerders. Vele speculaties voor de BMW prijs vinden al plaats.

Ondanks dat er nog geen handelsprijs is gecommuniceerd, lijkt de algemene interesse net als de resultaten van BMW gestaag te stijgen. Traditiegetrouw zien de meeste bedrijven al op dag 1 de waarde van hun aandelen direct groeien.

BMW

BMW IPO kopen via een online broker - Stappenplan

1

Kies een broker

Vind de juiste broker voor jouw handelsstrategie (wij raden DEGIRO aan!)

2

Geld storten

Stort eenvoudig geld via een tal van betalingsmethodes!

3

Zoek IPO BMW

Vind de IPO BMW binnen het handelsplatform

4

BMW IPO kopen

Start met handelen in BMW aandelen!

BMW IPO kopen of andere aandelen kopen? Start met DEGIRO!

Over BMW

Tijd om eens in de geschiedenis van BMW te duiken. Hoe is deze multinational zo groot geworden? BMW is op 7 maart 1916 door Franz Josef Popp opgericht. Al snel na de oprichting verkreeg het bedrijf rechten om V12 motoren te bouwen voor Oostenrijk-Hongarije. Na de Eerste Wereldoorlog werd het door het Verdrag van Versailles verboden om vliegtuigmotoren te produceren. Het concern was dus gedwongen om te staken met zijn bedrijfsvoering. BMW kwam pas in 1922 terug en besloot toen om te beginnen met de productie van motorfietsen en personenwagens. In 1923 werd de eerste motorfiets, de BMW R32 verkocht. De eerste echte eigen auto’s werden vanaf 1933 geproduceerd. 

Tweede Wereldoorlog

Tijdens de Tweede Wereldoorlog leverde BMW motoren aan de Luftwaffe. Daarnaast werden er ook motorfietsen en allerlei andere soorten voertuigen aan de Wehrmacht verkocht. Aan het eind van de oorlog werden BMW fabrieken zwaar gebombardeerd en grotendeels verwoest. De fabrieken die zich in het oostelijke gedeelte van Duitsland bevonden werden door de Sovjet-Unie in beslag genomen. 

Na de oorlog vond er een mooi herstel plaats. De bouw van motorfietsen zorgde ervoor dat cijfers snel verbeterde. In de jaren ’60 en ’70 bouwde BMW veel sportieve sedans en coupes die het ook erg goed deden. Innovaties en het goed proberen te doorgronden van de wensen van de klant zorgde ervoor dat BMW erin slaagde om vele mooie modellen op de markt te brengen. 

1994

In 1994 nam BMW het Britse Rover over voor 1,7 miljard pond. De overname van Rover bleek een regelrechte ramp te zijn. Gelukkig werd het onderdeel Mini wel succesvol. BMW slaagde er vervolgens ook in om Rolls-Royce over te nemen. Volkswagen had hier ook interesse in, maar BMW wist deze strijd te winnen. Bekijk zeker de bedrijfspagina van BMW om meer over deze autobouwer te weten te komen! Het is ook aan te raden om de onderstaande video te bekijken.

Verwachte beursgang van BMW IPO?

Op dit moment staat de beursgang van BMW in de planning voor [datum onbekend]. Vanaf deze datum zullen de aandelen BMW te koop zijn bij de verschillende brokers zoals DEGIRO en eToro.

Investeerders kunnen echter de mogelijkheid gebruiken om eerder in te schrijven. Op deze manier kunnen geïnteresseerden een aandeel proberen te bemachtigen tegen een -nu nog- laag tarief, aangezien de verwachting en geschiedenis ons heeft geleerd dat de waarde van aandelen vaak direct omhoog schieten nadat deze zijn geïntroduceerd. 

Natuurlijk is dit feit geen gegeven en dien je altijd je huiswerk te doen en je te verwittigen van alle details rondom het bedrijf en het IPO aandeel.

Overzicht van betrouwbare brokers

1

5/5

2

5/5

3

4.5/5

4

4.5/5

5

4.5/5

BMW koers verwachting

Het moge duidelijk zijn dat er met veel anticipatie naar de beursgang van aandeel BMW wordt uitgekeken, echter zijn er veel omstandigheden mee gemoeid en is het koffiedik kijken wat er uiteindelijk echt op de dag zelf gebeurt met de BMW prijs. Laat je niet alleen verleiden door de hype, maar doe ook gedegen onderzoek en kijk of je je kunt vinden in de toekomstvisie van BMW. Zorg dat je jouw keuze goed en rationeel kunt onderbouwen.

De beursgang van BMW

Als je uiteindelijk gekozen hebt om je in te schrijven voor BMW aandelen moet je zeker zijn van je zaak en vertrouwen hebben in de bedrijfsvisie en management van BMW. Aangezien er veel componenten in het spel zijn moet je jezelf en je beleggingsportfolio altijd beschermen door je goed voor te bereiden.

Voorbereiden op de BMW aandelen

Indien je onzeker bent over investeren in een aandeel dien je je meer in de materie te verdiepen. Er zijn veel internationale websites zoals Morningstar die reeds gedegen speurwerk en boeken onderzoek hebben gedaan en een solide weergave hebben van de financiële achtergrond van bedrijven die klaarstaan om naar de beurs te gaan. Ook de online beurzen zelf zullen informatie en tips hebben over bedrijven die een aandeel listing gaan verkrijgen. 

Hou rekening met het feit dat BMW zelf waarschijnlijk een geweldige PR heeft. Ondanks dat je best een goed idee kunt krijgen over wat ze doen en waar ze voor staan, heb je het meest aan informatie die onafhankelijk is verkregen, bijvoorbeeld internationale financiële nieuwsbureaus die wellicht weer een andere kijk hebben dan Nederlandse websites.

BMW aandelen kopen na de beursgang

Wanneer de beursgang van de BMW IPO voltooid is komen de aandelen vrij voor verkoop en kun je dus BMW IPO kopen. Betrouwbare brokers om de BMW aandelen te kopen zijn DEGIRO en eToro.

Veelgestelde vragen

BMW staat gepland voor beursgang op [datum onbekend].

Of de BMW prijs gaat stijgen in 2023 kunnen wij geen precies antwoord geven. Een aandelen koers van een nieuwe beursgang hangt af van vele factoren. Houd het bedrijf achter de BMW aandelen goed in de gaten en wat er allemaal in de markt omgaat.

BMW IPO aandelen kun je kopen bij verschillende brokers. Voorbeelden van goede brokers zijn DEGIRO en eToro. Via deze brokers kun je eenvoudig beginnen met beleggen in aandelen. Op deze platformen kun je ook BMW IPO kopen.

BMW IPO koop je via een betrouwbare broker zoals DEGIRO of eToro. Via deze brokers kun je een beleggingsrekening openen en kun je eenvoudig aandelen kopen en verkopen, waaronder ook BMW.

Nee, dit is niet mogelijk. Wij zijn een onafhankelijk platform en zijn geen broker. Ook geven wij geen financieel advies, wij geven enkel informatie over bedrijven, waarop mensen zelf hun keuze moeten baseren. Wij kunnen daarom dus ook geen aandelen kopen voor je, maar lichten alleen bedrijven uit waarbij dit mogelijk is.