Binance behoort tot de een van de populairste internationale cryptocurrency exchanges, als niet de populairste. Binance is in Azië gevestigd en wordt beschouwd als een van de meest betrouwbare exchanges. Om winst te boeken met een Binance, kun je verschillende cryptocurrency paren uitwisselen op het platform. Dat is niet de enige manier want je kunt ook met staking, beloningen ontvangen.

Uiteraard wil je weten wat de staking crypto betekenis inhoudt? Cryptocurrency die je bewaart in je wallet, kun je beschikbaar stellen voor het netwerk ervan. Dit doe je voor een bepaalde periode voor verschillende activiteiten. Hoe gaat het er verder aan toe bij staking met Binance?

Binance staking

Vermeldenswaard als eerst, is dat Binance eerder aan flexibele staking deed. Sinds het laatste kwartaal van 2020 officieel niet meer. Alleen voor de DeFi staking wordt flexibele staking aangeboden. Voor de staking diensten biedt Binance op zijn platform vaste staking en DeFi staking diensten. Je kunt voor de vaste staking met de volgende 37 verschillende crypto valuta meedoen.

ICX, CELR, IOST, DOT, ADA, EOS, ATOM, ALGO, TRX, XEM, XTZ, DASH, AVAX, SUSHI, KSM, YFI, WAVES, QTUM, 1INCH, CRV, KNC, BAND, KAVA, ONE, KMD, TOMO, LOOM, ADX, FIRO, PNT, COS, ARPA, OAX, NAV, GXS, LSK en ARK. Hou er wel rekening mee dat het staking aanbod niet onbeperkt continueert. Het aanbod stopt na een tijde voor sommige cryptovaluta.

Beginnen met Binance Staking

Wat is staking Binance

Voor de staking Binance uitleg wordt de nadruk gelegd op de vaste en DeFi staking. In beide gevallen gaat het om genereren van passieve inkomsten met cryptovaluta die je hebt op je Binance account. Bij vaste staking kun je jouw cryptovaluta ter beschikking stellen voor activiteiten van het blockchain-netwerk. Zo kun je het ICX-token beschikbaar stellen voor zijn eigen blockchain netwerk, het ICON blockchain netwerk.

Vaste staking kun je op Binance regelen door je cryptovaluta vast te zetten voor periodes van 30 dagen, 60 dagen en 90 dagen. Jouw beschikbaar gestelde crypto kun je kunt opnemen vanuit de vaste staking, geeft Binance zelf aan. Daartegenover staat dat jouw beloning dan minder wordt. Het wordt berekend over de periode waarvoor je het eerst had vastgezet. Jouw beloning zal meer zijn, hoe langer je jouw cryptovaluta inzet.

Op Binance kun je ook flexibel met jouw cryptovaluta meedoen aan staking, maar dan DeFi staking. Maar Binance zelf geeft aan geen verantwoordelijkheid op zich te nemen voor risico’s van verliezen op de chain. Het enige wat Binance doet is het mogelijk maken voor gebruikers om deel te kunnen nemen en winst te boeken. Flexibel staken kun je altijd met DeFi en je kunt je cryptovaluta altijd verwijderen.

Beginnen met Binance Staking

Staking vergoeding Binance

In de lijst van cryptovaluta voor vaste staking zie je de Binance staking opbrengsten direct. Dit zie je ook terug in de lijst van DeFi projecten die door Binance voor staking worden aangeboden. Wat je aan beloning ontvangt, wordt in percentages uitgedrukt. Je kunt hierbij denken aan APY, of annual percentage yield. Je kunt zo een berekening voor jezelf maken wat jouw minimale inzet aan cryptovaluta per jaar zou opleveren met staking op Binance.

De beloning die je ontvangt, hangt ook af van hoelang je je cryptovaluta hebt vastgezet. Dit brengt ons op het onderwerp van het staking Binance risico. Zo is uitbetaling gegarandeerd als je doet aan vaste staking. Zelfs als de markt daalt. Terwijl bij de DeFi staking het er anders aan toegaat. Want Binance neemt geen verantwoordelijkheid voor risico’s op de chain.

Binance is al met al een betrouwbare internationale exchange. In het verleden zijn zij er ook in geslaagd, op tijd in te grijpen om risico’s te voorkomen. Toch is Binance jammer genoeg ook slachtoffer van hackers geweest. Gebruikers van Binance kunnen wel een aparte wallet dienst aanvragen. Om te voorkomen dat je gehackt wordt, heb je een sterk wachtwoord nodig en 2FA protocollen. Als gebruiker heb je zo het maximale gedaan om hackers buiten te houden.

Toch blijft het risico bestaan en is een cold wallet de veiligste optie om je crypto op te slaan. Wanneer je wilt verhandelen of staken, is het slim om alleen dat deel van je cold wallet op de spot wallet van Binance te plaatsen. Voorkom dat jouw heel vermogen verloren gaat aan hackers. Trouwens, het is Binance zelf die aangeeft dat DeFi projecten een hoog risico vormen voor investeerders.

Beginnen met Binance Staking

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *