Met fiatgeld kun je fysiek betalen, of met je pinpas, creditcard of debit card. Wat je nu ook kunt gebruiken voor betalen, zijn de crypto’s die je bezit. Want die worden nu ook door bepaalde bedrijven en organisaties geaccepteerd. Met je crypto’s kun je betalen voor verschillende producten en diensten. Met je crypto kun je dus niet alleen winst maken door het te verhandelen en dan om te wisselen naar euro’s bijvoorbeeld.

Je crypto kun je direct gebruiken voor het shoppen zonder eerst deze te hoeven om te zetten in euro’s. Om direct met je crypto’s te betalen, kun je onder andere doen met een Binance card. Deze is een door crypto exchange Binance uitgegeven crypto creditcard. Wat is het precies en hoe kom je eraan?

Binance card

Vermeldenswaard is dat twee grote creditcardmaatschappijen, namelijk Mastercard en Visa, Bitcoin geaccepteerd hebben. Dit is belangrijk omdat de Binance card die je kunt aanvragen, eigenlijk een Binance Visa Card is. Hiermee wil Binance het mogelijk maken voor zijn gebruikers om met hun favoriete crypto’s te betalen. Je kunt met de Binance creditcard momenteel betalen bij meer dan 60 miljoen verkopers wereldwijd. Hoe kom je aan de kaart?

Je moet uiteraard eerst een Binance account hebben als je een Binance Visa Card wilt aanvragen. Als je een account hebt, kun je de kaart aanvragen bij de Nederlandse afdeling van Binance. Voordat je een Binance card aanvraagt, moet je Binance account geverifieerd zijn op het KYC-niveau 2. De reden hiervoor is dat deze verificatie heel belangrijk is voor financiële instellingen. Zo kunnen deze persoonlijke gegevens van personen nagaan.

Met de verificatie op KYC-niveau 2 weet Binance precies met wie zij te maken hebben. Je krijgt het KYC-niveau 2, nadat je een kopie van je paspoort of identiteitskaart hebt geüpload op het digitaal aanvraagformulier. Als je Binance account voldoet aan alle eisen en je de Binance card in handen hebt, kun je nu je crypto uitgeven. Om te beginnen zul je crypto vanuit je spotwallet moeten versturen naar je kaart wallet.

Dit is snel en simpel te doen met je smartphone en met de Binance card app of de Binance app.

Binance kaart

Verder biedt de Binance crypto card vele voordelen aan de houder. Zo kun je contactloos betalen met Google Pay en Samsung Pay door NFC-betalingen (Near Field Communication). Het feit dat er geen administratieve of verwerkingskosten verbonden zijn aan het verkrijgen van de kaart, is ook een voordeel. Nog een voordeel is dat de crypto op je Binance card wallet, rustig daar mag blijven.

Je bent niet verplicht het om te zetten, maar wel als je ermee wilt betalen. Een ander voordeel is dat je tot 8% aan cashback kunt ontvangen op al je aankopen. Je kunt dus kleine Bitcoin beloningen krijgen voor het betalen met de card. Daarnaast doet Binance zijn uiterste best om het vermogen van zijn gebruikers te beschermen. Daarom is het kapitaal van zijn gebruikers SAFU. Deze afkorting staat voor Secure Asset Fund for Users. Je kunt het zien als een soort noodverzekeringsfonds, wat tegelijkertijd de hoogste beveiligingsstandaard is voor Binance gebruikers.

Binance kaart Nederland

In feite biedt Binance zijn gebruikers geen creditcard maar een debitcard samen met VISA. De Binance card moet je eerst opwaarderen met crypto. Gemakkelijk te doen met de Binance app. Het aanvragen van de Binance debitcard in Nederland is niet moeilijk zoal eerder aangegeven. Het enige dat je moet doen is het aanvragen bij de Nederlandse afdeling van Binance. Sowieso moet jouw Binance account eerst een KYC-niveau 2 verificatie hebben.

Dat je met de Binance Visa Card bij het shoppen tot 8% cashback kunt krijgen, is een supervoordeel. Maar de kaart heeft ook nadelen hierbij want de cashback werkt alleen met BNB. Dit is het token van Binance zelf. En als je echt 8% cashback voordeel wilt genieten, moet je Binance wallet minimaal 6000 Binance coins hebben. Dit komt neer op ongeveer € 200.000, – wat niet veel mensen zullen hebben.

Toch valt er voordeel te halen, alleen niet de volledige 8%. Als je bijvoorbeeld 10 BNB in je Binance wallet hebt staan, kun je 2% cashback verkrijgen. 10 BNB is ongeveer gelijk aan € 350 en dat is een redelijker bedrag. Het belangrijkste van alle voordelen is dat je card wallet inhoud beschermd is met SAFU. Indrukwekkend is zeker dat je bij ruim 60 miljoen verkopers wereldwijd met de kaart terecht kunt.

Wat jij als gebruiker moet doen, is je Binance account verifiëren op KYC-niveau 2 en de Binance card bestellen. Voor de rest moet je je crypto’s versturen van je spotwallet naar je card wallet. Je cryptovaluta mag rustig in de card wallet blijven. Deze hoef je alleen om te zetten, wanneer je met de Binance card wilt betalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *