De beste crypto credit cards van dit moment

Je kunt er inmiddels niet meer omheen: handelen in crypto is hot! Steeds meer Nederlanders besluiten om te investeren in cryptomunten. Meestal gaat het dan om Bitcoin, aangezien dat de eerste cryptomunt was, die verreweg het meest bekend en het meest waard is. De populariteit van crypto is waarschijnlijk nog meer gestegen door de coronacrisis. Mensen zaten meer thuis, hadden tijd over en zijn zich daarom gaan verdiepen in crypto.

In tegenstelling tot aandelen is de cryptomarkt een stuk grilliger, wat betekent dat munten sneller in waarde kunnen stijgen en dalen. Nederlanders hadden tijdens de coronacrisis veel vrije tijd, die ze dan vaak besteden aan crypto. Veel andere dingen waren er immers toch niet te doen. Betalen met cryptomunten wordt door de groeiende populariteit ook steeds gemakkelijker. Daarom is het handig om een crypto creditcard aan te schaffen.

Ja, dat las je goed. Sinds een paar jaar bestaan er meerdere credit cards die geschikt zijn voor cryptovaluta. Dit houdt in dat je je credit card niet alleen kunt vullen met fiat geld zoals de euro of de dollar, maar ook met Bitcoin, Ethereum, of een ander cryptovaluta. Net zoals met normale credit cards zijn er ook voor cryptovaluta meerdere aanbieders. Elke kaart heeft zijn eigen voordelen en nadelen, maar ook manieren om deze te gebruiken en bijkomende kosten. Welke crypto card voor jou de beste is, lees je in dit artikel. We bespreken vier van de beste crypto debit-kaarten op dit moment.

Crypto credit card 1: Binance card

binance crypto cardIn samenwerking met Visa heeft Binance als een van de grootste crypto exchanges ter wereld een eigen crypto card uitgebracht. Op deze pas kun je dus alle cryptovaluta plaatsen die je via Binance koopt. Dit doe je simpelweg door de crypto van je spot wallet op Binance zelf te verplaatsen naar je card wallet. Vervolgens kun je bij meer dan 60 miljoen winkeliers betalen met deze pas. Hieronder bespreken we een aantal voordelen van de Binance card.

NFC-betalingen

Contactloos betalen is mogelijk met Google Pay en Samsung Pay door NFC-betalingen (Near Field Communication). Het feit dat er geen administratieve of verwerkingskosten verbonden zijn aan het verkrijgen van de kaart, is ook een voordeel. Nog een voordeel is dat de crypto op je Binance card wallet, rustig daar mag blijven.

Veiligheid

Binance doet zijn uiterste best om het vermogen zijn gebruikers te beschermen. Daarom is het kapitaal van zijn gebruikers SAFU. Deze afkorting staat voor Secure Asset Fund for Users. Je kunt het zien als een soort noodverzekeringsfonds, wat tegelijkertijd de hoogste beveiligingsstandaard is voor Binance gebruikers.

Geen fees

Je kunt de Binance Visa crypto card gratis gebruiken doordat Binance geen vorm van administratiekosten of proceskosten doorrekent. Wel kan het zo zijn dat er derde partijen een commissie op je aankopen inhouden, maar het gebruik van de kaart zelf blijft zonder kosten. Daarnaast kun je de crypto op je pas eenvoudig in je wallet houden en deze alleen uitwisselen wanneer je betalingen verricht. Ook niet onbelangrijk: door te betalen met de Binance Visa crypto card kun je tot maximaal 8 procent geld terug krijgen op je aankopen. Ten slotte mag je er bij de crypto debitkaart vanuit gaan dat je valuta ten alle tijden veilig is. Met het SAFU protocol zorgt Binance voor de hoogste veiligheidsstandaarden die het platform beschikbaar heeft.

Cashback

Binance biedt cashback aan voor mensen die BNB in hun wallet hebben opgeslagen. Het percentage cashback op je betalingen hangt af van je aantal BNB’s. Dit kan oplopen tot wel 8% (hier moet je overigens wel een flink aantal BNB’s voor hebben). Ook met 1 BNB op je wallet kun je al profiteren van 2% cashback op je aankopen.

Crypto credit card 2: Crypto.com cardcrypto.com card

Ook crypto.com is de samenwerking met Visa aangegaan voor hun eigen debitkaart. Zelf noemen ze de Crypto.com card een ‘prepaid’ kaart. Dit komt overeen met het principe van een debitkaart, waarbij je eerst geld op het account moet zetten voordat je ermee kunt betalen. Dit kun je doen via bankoverschrijvingen, andere credit of debit kaarten en natuurlijk cryptovaluta.

De kaart verkrijgen is nog een redelijk tijdrovend proces. Om überhaupt in aanmerking te komen voor een Crypto.com kaart, moet je eerst 180 dagen actief zijn in het staken van CRO-munten. Deze CRO-munten zijn de eigen valuta van Crypto.com. Na dit halfjaar van staken, moet je een account op de app van Crypto.com aanmaken en de KYC (Know Your Customer) identificatie doorlopen. Vervolgens kies je de kaart naar jouw keuze via het ‘Card’ menu en rond je de laatste stappen af. Vanaf dan zal de crypto debitkaart naar je huis verstuurd worden.

Vijf verschillende kaarten

Er zijn in totaal vijf verschillende variaties op de Crypto.com Visa card. Je kunt kiezen uit Midnight Blue, Ruby Steel, Royal Indigo & Jade Green, Frosted Rose & Gold & Icy White of Obsidian. Respectievelijk kun je met elke kaart meer CRO munten staken en krijg je ook een hogere CRO-beloning. De kaart naar keuze heeft ook invloed op de hoeveelheid geld die je maandelijks op kunt nemen bij een pinautomaat, zonder dat hier kosten voor berekend worden. De fees en transactiekosten verschillen daardoor ook per kaart. Onderzoek dus goed welke kaart past bij jouw wensen en voorkeuren. Alleen dan kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan bij het ontvangen van je factuur.

Cashback

Net als Binance, biedt de Crypto.com card cashback aan voor je aankopen. Dit kan oplopen tot 8% cashback.

Korting of gratis lidmaatschappen

In samenwerking met de Crypto.com card kun je (afhankelijk van welke card) korting krijgen op bepaalde abonnementen zoals Spotify, Netflix en Amazon Prime.

Crypto credit card 3: Coinbase card

coinbase cardDe laatste crypto card in het rijtje van beste crypto cards is Coinbase. Ook deze kaart is ontwikkeld in samenwerking met Visa en maakt ook gebruik van het debit-principe. Het saldo van de kaart wordt bepaald door je gekoppelde Coinbase-account. Vervolgens kun je deze valuta op eenzelfde manier uitgeven als de valuta die je op je reguliere banksaldo hebt staan. Coinbase zelf omschrijft de Coinbase Card als de makkelijkste en snelste manier om wereldwijd crypto uit te kunnen geven.

De kaart is wereldwijd te gebruiken voor bijvoorbeeld contactloze betalingen, pinbetalingen of pinautomaten waar je contant geld op kan nemen. Daarnaast is je kaart ook wereldwijd goed beveiligd. Coinbase biedt je meerdere opties om het saldo op je crypto card veilig te houden. Zo kun je de pas per direct bevriezen in het geval van diefstal of wanneer je je pas verliest. Verder kun je een dubbele verificatie inbrengen of een van de andere vele opties kiezen.

Via de app kun je de pas aanvragen en beheren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen met welke crypto je wilt betalen. In een paar seconden doe je een minimaal aantal clicks om van Bitcoin naar Ethereum of een andere valuta te wisselen. In het overzicht van de app kun je vervolgens overzichtelijk zien hoeveel je hebt uitgegeven, zowel in fiat valuta als de uiteindelijk betaalde cryptovaluta. Niet alleen je saldo wordt weergegeven in je fiat valuta naar keuze, maar ook alle betaalde transacties worden dubbel weergegeven. Zo krijg je perfect inzicht in je uitgaven.

Crypto credit card 4: Swipe card

Swipe card cryptoDe cryptocurrency Swipe heeft ook zijn eigen card. Deze card is wat minder bekend. Hieronder bespreken we kort een aantal voor- en nadelen van deze crypto card.

Voordelen Swipe card

De voordelen die je ervaart met je Swipe VSA-kaart hangt af van welke Swipe Visa-kaart je gekozen hebt. Er zijn vier verschillende prepaidkaarten waaruit je kunt kiezen namelijk Saffron, Sky, Steel en Slate. Saffron, vereist niet van gebruikers om SXP in te zetten, maar dat betekent dat je voor deze instapkaart minder beloond wordt. De kosten om deze kaart te krijgen, bedragen $ 25.

De Saffron kaarthouder ontvangt 1% cash terug op alle aankopen. Deze ontvang je in Bitcoin. Als je meedoet aan verwijzingen kun je een maximale beloning verdienen van $ 1.000.

De gebruiker die kiest voor de Sky prepaidkaart verkrijgt een cashback-beloningen tot 2%. Echter, om dit te kunnen ervaren moet je wel 300 SXP inzetten, zodat je toegang krijgt tot deze kaart.

De volgende kaart die je kunt kiezen, is de Swipe Steel-kaart. De kaart is voorzien van een chromen stijl en om deze aan te vragen, moet je als gebruiker 3.000 SXP inzetten. Het voordeel is dat je meer cashback verkrijgt op aankopen met deze kaart, tot wel 4%.

En dan heb je nog keuze uit de Slate-kaart, die de meeste voordelen en beloningen biedt. Bestedingen gedaan met deze kaart, leveren je als kaarthouder 5% op aan cashback-beloningen. Jouw inzet moet wel 30.000 SXP bedragen om toegang te krijgen tot deze prepaidkaart van Swipe.

Nadelen Swipe card

De Swipe Visa-kaarten brengen wel een belangrijk nadeel met zich mee, het SXP-token zelf van het Swipe netwerk. Je kunt met de kaarten verschillende mooie voordelen en beloningen ervaren. Maar het is wel verplicht om SXP in te zetten om de voordelen te verkrijgen. Dit baart wel zorgen om bepaalde redenen. Een van deze redenen is een scherpe daling van de prijs van SXP.

Hierdoor kan het zijn dat de behaalde beloningen niet opwegen tegen de geleden verliezen. Nog een reden is dat je SXP niet direct door kunt verkopen, nadat je de Swipe kaart hebt ontvangen. Want een voorwaarde voor het ontvangen van beloningen, is het vergrendelen van je SXP gedurende zes maanden.

Wat is het verschil met een gewone creditcard?

In grote lijnen is een crypto creditcard vergelijkbaar met een gewone creditcard of standaard betaalpas. Het enige verschil is eigenlijk dat je niet in euro’s betaalt, maar met cryptomunten. Je hebt voor bepaalde cryptomunten een eigen credit card. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een Bitcoin creditcard aan te schaffen als je in het bezit bent van Bitcoin. Wel is het handig om te weten dat bij het betalen met een crypto creditcard je niet daadwerkelijk betaalt met cryptomunten. Het is niet zo dat de ontvanger jouw cryptomunten ontvangt, wanneer je betaalt met een crypto creditcard. De ontvanger krijgt het betaalde bedrag namelijk gewoon in euro’s.

Een crypto creditcard zit gekoppeld aan MasterCard of Visa, waardoor je gebonden bent aan de voorwaarden van die bedrijven. Je gebruikt een crypto creditcard daarom als een soort prepaid credit card. Je dient dus eerst een bedrag op de kaart te zetten, voordat je er mee kunt betalen. Een crypto creditcard is daarom ook wel een beetje te vergelijken met een prepaid telefoonkaart, die je vroeger moest kopen om te kunnen bellen, sms’en en internetten.

Voordelen van crypto creditcards

Crypto creditcards

Het wordt steeds gemakkelijker om te betalen met crypto. Steeds meer mensen kiezen er daarom voor om een crypto creditcard aan te schaffen. De verwachting is dat het aantal gebruikers van zo’n creditcard in de nabije toekomst alleen maar meer zal toenemen. Er zitten namelijk vele voordelen aan.

  • Je kunt er van op aan dat alle betalingen met een crypto creditcard veilig verlopen.
  • Betalingen worden direct gedaan. Bij een normale creditcard ontvang je de rekening pas aan het einde van de maand.
  • Jij bepaalt. Als bezitter van een crypto creditcard bepaal jij hoeveel cryptomunten je op de kaart zet en waar je de munten aan uitgeeft. Je bent onafhankelijk, waardoor je privacy gewaarborgd is.
  • Zoals we al noemden: op steeds meer plekken in de wereld is het mogelijk om met crypto te betalen. Het aantal gebruikers zal in de toekomst alleen nog maar verder stijgen. Over een aantal jaar heeft iedere cryptohandelaar een crypto creditcard in zijn portemonnee.
  • Via verschillende betrouwbare online brokers kun je een crypto creditcard krijgen. Dan moet je denken aan bijvoorbeeld Binance, Coinbase en Swipe. Op deze manier weet je zeker dat transacties veilig en in goede banen verlopen.

Al met al is de crypto creditcard dus een kaart die in de toekomst een steeds grotere rol zal gaan spelen in het dagelijks leven. Naast de reguliere betaalpassen, zoals de pinpas en de creditcard, zal ook de crypto creditcard een gangbare betaalmethode worden. El Salvador is sinds 8 september 2021 het eerste land waar Bitcoin een wettig betaalmiddel is. Je kunt daar dus betalen met Bitcoin zonder dat deze wordt omgewisseld voor euro’s. De ontvanger van jouw betaling krijgt dan daadwerkelijk jouw Bitcoins. Wie weet hoeveel landen dit voorbeeld in de toekomst gaan volgen.

Welke crypto card kies jij?

In dit kleine overzicht lieten we je de drie beste crypto credit cards zien. Zoals we al aangaven heeft elke kaart zijn eigen voordelen. Zo kent de Binance card geen fees of transactiekosten, kun je een Crypto.com card-variant kiezen die goed aansluit bij jouw wensen en laat de Coinbase card je overzichtelijk je uitgaven zien en kun je eenvoudig van cryptovaluta wisselen. Welke crypto card je uiteindelijk kiest, hangt dus af van wat jij fijn vindt aan een credit card. Ga dus verder op onderzoek uit naar de kaart die jou het meest interessant lijkt. Kijk vervolgens of je de kaart vandaag nog aan kunt vragen, zodat je snel kunt genieten van het gemak van cryptobetalingen via je eigen crypto card.

Daniel

Inhoudsopgave

Bessie

Hoi! Mijn naam is Bessie en ik ben verantwoordelijk voor het plaatsen van de blogs op Aandelenkopen.nl! Met een achtergrond in marketing en communicatie ben ik hiernaast actief in de aandelen wereld. Heb je een vraagje of een artikel? Laat gerust een berichtje achter!

Gerelateerde artikelen

Apps (tiktok)

mei 8, 2024

Op TikTok is het vergaren van likes een cruciale factor voor het succes van contentmakers. Het verkrijgen van meer likes is niet alleen een