crypto creditcardJa, dat las je goed. Sinds een paar jaar bestaan er meerdere credit cards die geschikt zijn voor cryptovaluta. Dit houdt in dat je je credit card niet alleen kunt vullen met fiat geld zoals de euro of de dollar, maar ook met Bitcoin, Ethereum, Litecoin of een van de andere cryptovaluta. Net zoals met normale credit cards zijn er ook voor cryptovaluta meerdere aanbieders. Elke kaart heeft zijn eigen voordelen en nadelen, maar ook manieren om deze te gebruiken en bijkomende kosten. Welke crypto card voor jou de beste is, lees je in dit artikel. We bespreken drie van de beste crypto debit-kaarten op dit moment.

Credit card 1: Binance kaart

In samenwerking met Visa heeft Binance als een van de grootste crypto exchanges ter wereld een eigen crypto card uitgebracht. Op deze pas kun je dus alle cryptovaluta plaatsen die je via Binance koopt. Dit doe je simpelweg door de crypto van je spot wallet op Binance zelf te verplaatsen naar je card wallet. Vervolgens kun je bij meer dan 60 miljoen winkeliers betalen met deze pas.

Binance spreekt zelf van een viertal belangrijke voordelen. Zo betaal je voor het gebruik van de pas verder geen fees. Je kunt de Binance Visa crypto card gratis gebruiken doordat Binance geen vorm van administratiekosten of proceskosten doorrekent. Wel kan het zo zijn dat er derde partijen een commissie op je aankopen inhouden, maar het gebruik van de kaart zelf blijft zonder kosten. Daarnaast kun je de crypto op je pas eenvoudig in je wallet houden en deze alleen uitwisselen wanneer je betalingen verricht. Ook niet onbelangrijk: door te betalen met de Binance Visa crypto card kun je tot maximaal 8 procent geld terug krijgen op je aankopen. Ten slotte mag je er bij de crypto debitkaart vanuit gaan dat je valuta ten alle tijden veilig is. Met het SAFU protocol zorgt Binance voor de hoogste veiligheidsstandaarden die het platform beschikbaar heeft.

Credit card 2: Crypto.com card

Ook crypto.com is de samenwerking met Visa aangegaan voor hun eigen debitkaart. Zelf noemen ze de Crypto.com card een ‘prepaid’ kaart. Dit komt overeen met het principe van een debitkaart, waarbij je eerst geld op het account moet zetten voordat je ermee kunt betalen. Dit kun je doen via bankoverschrijvingen, andere credit of debit kaarten en natuurlijk cryptovaluta.

De kaart verkrijgen is nog een redelijk tijdrovend proces. Om überhaupt in aanmerking te komen voor een Crypto.com kaart, moet je eerst 180 dagen actief zijn in het staken van CRO-munten. Deze CRO-munten zijn de eigen valuta van Crypto.com. Na dit halfjaar van staken, moet je een account op de app van Crypto.com aanmaken en de KYC (Know Your Customer) identificatie doorlopen. Vervolgens kies je de kaart naar jouw keuze via het ‘Card’ menu en rond je de laatste stappen af. Vanaf dan zal de crypto debitkaart naar je huis verstuurd worden.

Er zijn in totaal vijf verschillende variaties op de Crypto.com Visa card. Je kunt kiezen uit Midnight Blue, Ruby Steel, Royal Indigo & Jade Green, Frosted Rose & Gold & Icy White of Obsidian. Respectievelijk kun je met elke kaart meer CRO munten staken en krijg je ook een hogere CRO-beloning. De kaart naar keuze heeft ook invloed op de hoeveelheid geld die je maandelijks op kunt nemen bij een pinautomaat, zonder dat hier kosten voor berekend worden. De fees en transactiekosten verschillen daardoor ook per kaart. Onderzoek dus goed welke kaart past bij jouw wensen en voorkeuren. Alleen dan kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan bij het ontvangen van je factuur.

Credit card 3: Coinbase card

De laatste crypto card in het rijtje van beste crypto cards is Coinbase. Ook deze kaart is ontwikkeld in samenwerking met Visa en maakt ook gebruik van het debit-principe. Het saldo van de kaart wordt bepaald door je gekoppelde Coinbase-account. Vervolgens kun je deze valuta op eenzelfde manier uitgeven als de valuta die je op je reguliere banksaldo hebt staan. Coinbase zelf omschrijft de Coinbase Card als de makkelijkste en snelste manier om wereldwijd crypto uit te kunnen geven.

De kaart is wereldwijd te gebruiken voor bijvoorbeeld contactloze betalingen, pinbetalingen of pinautomaten waar je contant geld op kan nemen. Daarnaast is je kaart ook wereldwijd goed beveiligd. Coinbase biedt je meerdere opties om het saldo op je crypto card veilig te houden. Zo kun je de pas per direct bevriezen in het geval van diefstal of wanneer je je pas verliest. Verder kun je een dubbele verificatie inbrengen of een van de andere vele opties kiezen.

Via de app kun je de pas aanvragen en beheren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen met welke crypto je wilt betalen. In een paar seconden doe je een minimaal aantal clicks om van Bitcoin naar Ethereum of een andere valuta te wisselen. In het overzicht van de app kun je vervolgens overzichtelijk zien hoeveel je hebt uitgegeven, zowel in fiat valuta als de uiteindelijk betaalde cryptovaluta. Niet alleen je saldo wordt weergegeven in je fiat valuta naar keuze, maar ook alle betaalde transacties worden dubbel weergegeven. Zo krijg je perfect inzicht in je uitgaven.

Welke crypto card kies jij?

In dit kleine overzicht lieten we je de drie beste crypto credit cards zien. Zoals we al aangaven heeft elke kaart zijn eigen voordelen. Zo kent de Binance card geen fees of transactiekosten, kun je een Crypto.com card-variant kiezen die goed aansluit bij jouw wensen en laat de Coinbase card je overzichtelijk je uitgaven zien en kun je eenvoudig van cryptovaluta wisselen. Welke crypto card je uiteindelijk kiest, hangt dus af van wat jij fijn vindt aan een credit card. Ga dus verder op onderzoek uit naar de kaart die jou het meest interessant lijkt. Kijk vervolgens of je de kaart vandaag nog aan kunt vragen, zodat je snel kunt genieten van het gemak van cryptobetalingen via je eigen crypto card.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *