Wat worden de beste aandelen van 2021? We hebben een handig overzicht voor u samen gesteld waarin we de 5 beste aandelen 2021 onder de loep nemen. Wanneer u op zoek gaat naar de actuele informatie, dan valt het op dat de verwachting voor een vijftal aandelen erg goed zijn.

Er is een grote lijst van aankomende IPO’s voor 2021 maar welke steken boven de maïskolven uit?

De megatrend van digitale transformatie blijft steeds meer bedrijven naar de aandelen markten duwen. Veel bedrijven beseffen dat ze moderne technologie moeten toepassen om concurrerend te blijven. Denk aan cloud computing, analyse en kunstmatige intelligentie – en dat betekent een levendige IPO-markt in de technologie sector in 2021

In dit artikel een toelichting van 7 bedrijven, waarvan wij denken dat een aandeel kopen in 2021 een goede zet kan zijn.

1) Apple

Apple aandeelApple staat wereldwijd bekend als een sterk merk en dat is niet voor niets. Het technologieconcern achter o.a. de iPhone is al jaren een van de meest waardevolle beursgenoteerde bedrijven ter wereld. Het bedrijf heeft enorme winsten behaald. Om een goed beeld te krijgen van het succes van Apple, hebben wij een leuk feitje. Wanneer Apple namelijk een land was geweest, zouden er maar 16 landen zijn die een grotere economie hebben. Bij slechts een handjevol landen is het bruto binnenlands product groter dan de beurswaarde van dit technologiebedrijf.

Gedurende de jaren heeft Apple dus enorme sprongen gemaakt. Na het introduceren van de iPhone in 2007 en mede dankzij de successen met de Mac, iPad en Macbook is het Apple aandeel flink gestegen.

Twee jaar na de introductie van de iPhone werd Apple al uitgeroepen tot het merk van het decennium. Het bedrijf wist, vooral onder leiding van Steve Jobs, flinke stappen te maken. Het bedrijf scoort enorm goed op hun innovatievermogen. En dat is niet alles.

De kwaliteit van de Appleproducten is ook erg goed. Mede om die reden zijn Appleproducten ook relatief duur. Apple is een echt lifestyle merk geworden. Mensen zullen de producten van Apple blijven kopen, ondanks de hogere prijs. Bovendien wordt er op een uiterst slimme wijze marketing gevoerd. Geen wonder dat het bedrijf zo onwijs succesvol is.

Apple aandelen kopen? Dat kan het beste bij de Nederlandse aandelen broker DEGIRO

Beurswaarde 1 biljoen dollar

Een paar maanden terug, kwam het nieuws naar buiten dat het Apple aandeel op de beurs in New York tussentijds bijna 3% in de plus noteerde, op ruim 207 dollar. Een absurd hoog bedrag van één biljoen dollar bedroeg de totale beurswaarde. Vanaf dat moment mag Apple zich een zogeheten ‘’trillion dollar company’’ noemen. Het was wederom een zeer mooie mijlpaal na de velen die het bedrijf al in de boeken heeft mogen zetten.

Nieuwe producten

In de laatste fase van Apple werd er vooral geprofiteerd van goede verkopen van duurdere smartphones zoals de iPhone X. Hoewel het Apple aandeel op dit moment als relatief duur wordt gezien, is dat goed te verdedigen door de nieuwe producten die eraan komen evenals het vervangingstempo van de huidige Applegebruikers. Apple gaat in een rap tempo door en zit verre van stil.

Beleggen in Apple

Door al het bovenstaande hebben beleggers veel vertrouwen in nagenoeg alles wat Apple doet. Vooral veel particuliere beleggers hebben de weg daarom gevonden naar de Apple aandelen. Ze prikken maar al te graag een graantje mee. Aankomend jaar zullen er weer nieuwe producten bijkomen van Apple. Beleggen in de aandelen van het bedrijf lijkt dus wederom een slimme zet te zijn!

Bij DEGIRO kunt u handelen in Apple aandelen.

2) Shell

logo van shellShell is de aanduiding voor een groep maatschappijen die wereldwijd actief is in de olie, aardgas, steenkool, chemie en andere industrieën. Het bedrijf is uitgegroeid tot een wereldconcern dat miljarden verdient aan de winning van gas en olie. Shell is het grootste beursgenoteerde bedrijf van Nederland. Shell is absoluut een winstgevend bedrijf, echter heeft het de laatste jaren last van dalende olieprijzen.

De bodem voor het imperium van Shell werd gelegd onder leiding van Henri Deterding. Hij werd in 1900 directeur van Shell. Henri kreeg toegang tot het kapitaal van de beroemde bankiersfamilie Rothschild. Het werd gebruikt om o.a. een imperium op te bouwen in olierijke landen zoals Mexico, Venezuela en Roemenië. Later kwam daar ook de Verenigde Staten bij. Met Deterding aan het hoofd werden er veel andere oliebedrijven overgenomen. Shell werd in alle schakels van de keten actief. Met de uitvinding van de auto en het openen van de eerste benzinepomp in 1920 door Shell, kon het bedrijf wederom enorm groeien.

Shell aandelen kopen? Dat kan het beste bij de Nederlandse aandelen broker DEGIRO

Duurzame energie

Het concern investeert inmiddels meer in duurzame energie. Zo wil het de komende jaren meer gaan doen op het gebied van o.a. windenergie. Ook wilt de multinational de komende jaren honderden nieuwe banen gaan creëren. Tot en met 2021 gaat Shell minstens 25 miljard dollar besteden aan de inkoop van eigen aandelen. Het is een bedrag wat lager kan uitvallen wanneer de schuld van Shell onvoldoende afneemt. En wanneer de prijzen van olie en gas sterk dalen. Het bedrijf verwacht zelf dat deze prijzen op termijn zullen verhogen.

Beleggen in Shell

Ondanks de dalende olieprijzen blijft Shell onder de beleggers ontzettend populair. De verwachting voor 2021 is niet anders. Houd de ontwikkelingen van Shell goed in de gaten. Wanneer u aankomend jaar wilt beleggen in Shell aandelen, dan kunt u dat doen bij de Nederlandse broker DEGIRO.

 

3) Coinbase

Coinbase aandelen kopen? Dit kan bij DEGIRO.

Coinbase is een digitaal wisselkantoor met hoofdkantoor in San Francisco, Californië. Ze bemiddelen in uitwisselingen van Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ethereum Classic, Litecoin, Tezos en vele andere crypto currencies, met ondersteunende valuta’s in ongeveer 32 landen en bitcoin-transacties in 190 landen.

Coinbase werd in 2012 opgericht door Brian Armstrong en Fred Ehrsam en is momenteel de grootste cryptocurrency-beurs in de Verenigde Staten op basis van handels volume en hierdoor tegelijkertijd de spreekwoordijke springplank geworden voor nieuwe crypto investeerders. Coinbase biedt naast het beleggen in crypto currency een breed scala aan producten en heeft een concept registratieverklaring ingediend voor een IPO, waarvan het aanbod naar verwachting in februari zal komen. Verwacht wordt dat dit één van de populairste deals van 2021 wordt.  Om in Coinbase aandelen te beleggen nadat het bedrijf naar de beurs is gegaan heb je een open brokerage-account nodig waarmee je beursgenoteerde aandelen kunt kopen – die worden verhandeld op de NYSE / AMEX- of NASDAQ-beurzen.

Coinbase aandelen kopen? Dat kan het beste bij de Nederlandse aandelen broker DEGIRO

4) Ant Group

Ant Group aandelen kopen? Dit kan bij DEGIRO.

Ant Group voorheen bekend als Ant Financial en Alipay, is een dochteronderneming van de Chinese Alibaba Group. De groep is eigenaar van Alipay, het grootste digitale betalingsplatform van China, dat meer dan een miljard gebruikers en 80 miljoen handelaars bedient, en Yu’e Bao, (voorheen het grootste geldmarktfonds ter wereld) beheert alsmede Zhima Credit, een krediet beoordelings systeem.

Hoewel de aandelen van Ant Group alleen beschikbaar zouden zijn op Chinese beurzen, zullen internationale beleggers nog steeds aandelen kunnen kopen wanneer het zover is. En dat is nu net waar de schoen wringt aangezien de meningen nog zeer verdeeld zijn of de FinTech gigant daadwerkelijk alles op de rit kan krijgen om nog in 2021 beursgenoteert te geraken.

Chinese toezichthouders hebben het bedrijf gevraagt om zich aan een strak tijd schema te houden om een aantal bepalende faktoren in het bedrijf te herzien nadat de beursgang van $ 35 miljard in november 2020 abrupt werd stopgezet. Het lot van het imperium is nog steeds ietwat onzeker door de reeks van regels die China heeft uitgevaardigd en welke de groei van enkele van Ant’s meest lucratieve bedrijven dreigen te beteugelen. De gouverneur van de centrale bank van China heeft echter aangegeven dat de deur open blijft voor het beurs debuut van Ant Group.

ANT Group aandelen kopen? Dat kan het beste bij de Nederlandse aandelen broker DEGIRO

5) Robinhood

Robinhood aandelen kopen? Dit kan bij DEGIRO.

Robinhood is een gratis beleggers app waarmee men aandelen, opties, fondsen en crypto-currency kan verhandelen zonder commissies of vergoedingen te betalen.  De COVID-19-pandemie heeft een grote, positieve invloed gehad op de groei van het bedrijf en de app heeft zo’n 13 miljoen gebruikers.  De IPO van Robinhood wordt snel verwacht echter zal deze niet zonder wat drama zijn.

Robinhood’s ‘claim to fame’ is dat ze geen commissies in rekening brengen voor aandelen, opties of crypto currency-handel op hun app. Vanwege veranderingen in de branche zijn ze echter niet langer de enige gratis aanbieder. De doelgroep van het bedrijf bestaat uit jonge mensen die nog geen ervaring hebben met investeren en die tot de app worden aangetrokken door advertenties die sterk leunen op woorden als ‘gratis’ en ‘democratisering’. Over het algemeen is deze tactiek geslaagd, met als resultaat miljoenen accounts van nieuwe gebruikers echter heeft het er óók voor gezorgd dat het bedrijf onder toezicht staat en al $ 65 miljoen heeft betaald om te schikken wegens aanklachten mbt het misleidende taalgebruik in diezelfde advertenties.

Dat gezegd hebbende is het nog steeds een solide keuze aangezien ze momenteel nog steeds één van de weinige apps zijn die beleggers de mogelijkheid bieden om in crypto currency te handelen.

Robinhood aandelen kopen? Dat kan het beste bij de Nederlandse aandelen broker DEGIRO

6) Instacart

Instacart aandelen kopen? Dit kan bij DEGIRO.

Instacart is opgericht in 2012. Het bedrijf is gevestigd in San Francisco, VS en heeft een geavanceerd logistiek systeem gebouwd, waarvoor overeenkomsten zijn gesloten met meer dan 400 retailers en meer dan 30.000 winkels. Dat netwerk vertaalt zich in een bereik van ongeveer 80% van de Amerikaanse huishoudens en 70% in Canada. Het technologie gedreven bedrijfsmodel van Instacart belooft het bezorgen van boodschappen aan klanten in slechts 1 uur, waardoor het één van de meest veelbelovende en futuristische bedrijven van de VS is. De intrigerende gedachte om met één klik boodschappen te bestellen bij meerdere van je favoriete winkels zonder het gedoe om elke winkel afzonderlijk te bezoeken blijkt een doorslaand succes, vooral ten tijde van de Covid_19 pandemie.  Instacart ontvangt een commissie percentage voor elk product dat via haar platform wordt verkocht en dat blijken er enorm veel te zijn.

Instacart is  druk bezig geweest met het inzamelen van fondsen en meldde begin oktober 2020 dat het in overleg was met banken ivm de aanloop naar een mogelijke beursgang, die ergens in de eerste helft van 2021 doorgang zou moeten vinden.  Hoewel er geen harde schatting is van een IPO-waardering, zou de Instacart IPO één van de grootste van 2021 moeten zijn.

Instacart aandelen kopen? Dat kan het beste bij de Nederlandse aandelen broker DEGIRO

7) Nextdoor

Nextdoor aandelen kopen? Dit kan bij DEGIRO.

Nextdoor is een hyperlokale sociale netwerk dienst voor buurten. Nextdoor is in oktober 2011 gelanceerd in de Verenigde Staten en is momenteel beschikbaar in 11 landen en 268.000 buurten. Nextdoor verdient voornamelijk geld via gesponsorde inhoud en partnerschappen.

Het biedt drie programma’s (Local Deals, Sponsored Posts en Neighborhood Sponsorship) aan lokale en nationale bedrijven. Deze bedrijven betalen een vast of maandelijks bedrag aan Nextdoor in ruil voor extra exposure. Leden wenden zich tot hun buren op Nextdoor om geweldige lokale bedrijven in en rond hun buurt te vinden en te ontdekken. Buren kunnen het bedrijf aanbevelen of berichten sturen, en hun pagina raadplegen om algemene bedrijfsinformatie op te zoeken.

Sarah Friar, voorheen CFO van Square toen dat bedrijf openbaar werd, werd eind 2018 CEO van Nextdoor. Ze was ook een leidinggevende bij Salesforce.com en een top software analist bij Goldman Sachs (GS). Het bedrijf heeft sinds de oprichting $ 470 miljoen heeft opgehaald en zal naar verwachting in 2021 op de markt verschijnen met een waardering tussen $ 4 miljard en $ 5 miljard.

Nextdoor aandelen kopen? Dat kan het beste bij de Nederlandse aandelen broker DEGIRO

Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Het mag duidelijk zijn dat het nieuwe jaar wederom een jaar wordt van nieuwe kansen op de beurs. Aankomend jaar zal er weer genoeg gaan gebeuren en daar kunt u als particuliere belegger natuurlijk weer op inspelen. Er zijn aan aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Zo is het advies o.a. om de aandelen te spreiden. Ook is het belangrijk dat u de sector en het bedrijf waarin u belegd, goed begrijpt. Ga het nieuws na, doe een goede technische- en fundamentele analyse. Het volgen van de massa is lang niet altijd verstandig.

Multinationals

Wanneer u op zoek gaat naar de actuele informatie, dan valt het op dat de verwachting voor een vijftal aandelen erg goed zijn. Wat is de achtergrond van deze bedrijven? Waarom zijn juist deze bedrijven zo succesvol? Wat maakt het interessant om er als belegger op in te spelen? Het gaat om aandelen van de volgende bedrijven: Apple, Shell, Eurocommercial Properties, BMW en Flow Traders. Allen bedrijven die zijn uitgegroeid tot multinationals. Een mooi rijtje als u het ons vraagt. Ongetwijfeld zitten hier bekende namen voor u bij. Toch zijn het bedrijven uit verschillende sectoren, vandaar dat we deze bedrijven hieronder nader zullen toelichten. Ze maken voor een groot deel de dienst uit binnen hun eigen sector.

Nooit zonder risico

Een beursgang gaat nooit over één nacht ijs en ook al zijn de verwachtingen hooggespannen met betrekking tot bovenstaande bedrijven kunnen meerdere faktoren ervoor zorgen dat een beursgang langer op zich laat wachten dan in eerste instantie gepland.  De tijd zal ons leren of de verwachtingen inderdaad worden waargemaakt.

Houd er rekening mee dat het bovenstaande niet altijd het geval is. Dan zou iedereen namelijk beleggen. Het kan dus ook de andere kant op gaan. Het is daarom altijd verstandig te kijken naar de fundamentele en technische analyse. Zo voorkomt u onnodig risico op een verkeerde beslissing.