Warren BuffettEr zijn talloze verschillende beleggers met andere wensen en tactieken. Velen vragen zich af wie nu eigenlijk de beste beleggers zijn. Zijn dit mannen of vrouwen, zijn het professionele beleggers of doet een chimpansee het juist heel goed?

Het programma ‘Money Talks’ van RTLZ heeft uitgezocht wie de beste beleggers zijn. Het programma kwam met de volgende specificatie:

  1. Warren Buffett
  2. Trackers
  3. Chimpansees
  4. Vrouwelijke particuliere beleggers
  5. Professionele beleggers
  6. Mannelijke particuliere beleggers

 

Begin hier met beleggen!*80,5% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s.

 

De onbetwiste beste belegger is Warren Buffett. Het is zeker de moeite waard om ons uitgebreide artikel over deze superbelegger door te nemen. Warren Buffett analyseert bedrijven volgens de fundamentele analyse. Door op een hele intensieve manier naar de cijfers van een onderneming te kijken, is het mogelijk om de werkelijke waarde van een aandeel te achterhalen. Als een aandeel flink is ondergewaardeerd, is het slim om in te stappen en de aandelen te kopen.

Trackers zijn instrumenten die indexen of bepaalde beleggingsproducten volgen. Trackers doen het zo goed, omdat er heel weinig kosten aan de producten zijn verbonden. Trackers zijn dus zeker de moeite waard!

Wat vooral heel erg opvalt is dat de chimpansee het erg goed doet. Enige tijd geleden zijn er experimenten gedaan met chimpansees. De chimpansee pikte willekeurige aandelen, maar deed het daarmee beter dan de particuliere en professionele belegger. Hoe bizar is dat?!

Op de vierde plaats staan vrouwelijke particuliere beleggers. Ze doen het beter dan professionele en mannelijke beleggers. De voornamelijkste reden hiervan is dat vrouwen weinig risico willen lopen en weinig transacties uitvoeren. Door weinig transacties uit te voeren, is het mogelijk om kosten te besparen. Zo zorgt u ervoor dat de winst wordt gemaximaliseerd. Als mannelijke belegger kunt u nog wel iets leren van de aanpak die vrouwen hanteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *