Wist u dat het al mogelijk is om vanaf €100,- te beleggen?

Beleggen met 100 euroRegelmatig ontvangen wij vragen van beleggers over het bedrag dat benodigd is om te beginnen met beleggen. Vooral beginnende beleggers vragen zich af vanaf welk bedrag het interessant is om aandelen te kopen. Het antwoord op deze vraag is simpel. Het is al vanaf hele kleine bedragen van bijvoorbeeld €100,- mogelijk om te beginnen met beleggen.

Koop en verkoop CFD’s bij CFD-broker Plus500 *CFD service. 76,4% verliest geld

Veel mensen zijn verbaasd als ze horen dat het al vanaf €100,- mogelijk is om te beleggen op de beurs. Toch is dit erg eenvoudig en dit behoort zeker tot de mogelijkheden. In dit artikel worden de mogelijkheden van beleggen met €100,- of beleggen met grotere bedragen behandeld. Eerst worden er algemene tips gegeven. Op deze manier weet u zeker dat u de juiste belissingen kunt maken als u voor het eerst geld stort!

 

Tips bij geld storten

Als u gaat beginnen met beleggen is het belangrijk dat u weet wat uw beleggingsdoel (hoeveel rendement wilt u behalen?) en uw beleggingshorizon (in welke tijdsperiode wil ik dit rendement behalen?) zijn. Als u weet hoeveel rendement u wilt behalen en in welke tijdsperiode u dit wilt realiseren, moet u gaan kijken naar een gepast inlegbedrag. Uw beleggingsdoel en uw beleggingshorizon zouden hoe dan ook grote invloed moeten hebben op het bedrag dat u gaat inleggen.

Als u een groot rendement wilt behalen in een korte tijdsperiode, loopt u veel risico en de kans bestaat dan ook dat u een deel of uw gehele inleg kwijt kunt raken. Tegenover een hoog risico staat uiteraard wel het vooruitzicht van een groot rendement. Over het algemeen is de inleg bij een groot rendement in een korte tijdsperiode (speculatief) niet zo groot, omdat er ook veel risico aan de belegging vastzit. Alleen de echte gokkers onder ons zullen grote bedragen speculatief kunnen inzetten.

Als u als beleggingsdoel heeft om 5% rendement op jaarbasis te behalen en als u een beleggingshorizon van 30 jaar hanteert, kan het ook interessant zijn om maandelijks een bedrag te storten op uw beleggingsrekening. Op deze manier is het ook mogelijk om een flink bedrag bij elkaar te verzamelen om bijvoorbeeld wat ruimer te leven als u met pensioen gaat.

Wat uw beleggingsdoel en beleggingshorizon ook zijn, geld is voor iedereen relatief. Voor de één is €1000,- niet zo veel, terwijl dit voor de ander juist erg veel is. Wanneer u geld gaat storten en gaat beleggen moet u hier dus ook rekening mee houden. Beleg altijd met geld dat u kunt missen en waar u niet wakker van ligt als u uw gehele inleg verliest. Beleg dan ook nooit met geleend geld en zorg er altijd voor dat u op de hoogte bent van de risico’s die bij het beleggen komen kijken.

 

Begin hier direct met het beleggen op de beurs! *CFD service. 76,4% verliest geld

 

Beleggen met €100,-

Zoals al eerder vermeld is het al vanaf €100,- mogelijk om te beleggen op de beurs. Zo kunt u bijvoorbeeld uw eerste aandelen Shell te kopen. Als u gaat beleggen moet u zich aanmelden bij een broker. Een broker is een tussenpartij en stelt u in staat om beleggingsproducten (zoals aandelen) te openen en te sluiten. Als u wilt gaan beleggen is het belangrijk dat u de juiste broker kiest. Bij deze broker moet u voldoende mogelijkheden krijgen om uw beleggingsbeslissingen optimaal te kunnen uitvoeren. Een gebruiksvriendelijke interface, voldoende technische en fundamentele indicatoren, een hefboomeffect en lage kosten zijn voorbeelden van belangrijke voorwaarden waar een goede broker aan moet voldoen. Elek broker heeft ook verschillende bedragen die u minimaal moet inleggen. De broker Plus500 *(CFD service. 76,4% verliest geld) is de partij die één van de laagste minimumbedragen hanteert. Het is al vanaf €100,- mogelijk om bij Plus500 aan de slag te gaan.

Zoals al eerder vermeld beschikt Plus500 over een hefboomeffect. Het hefboomeffect maakt het mogelijk dat u met een klein bedrag al veel kunt bereiken, omdat uw inleg met bijvoorbeeld wel 20x kan worden vergroot. Als u dan voor bijvoorbeeld €60,- ING aandelen koopt, kunt u met een hefboom van 20x over een besteedbaar bedrag van €1200,- beschikken. Wanneer de koers van ING 1% in uw richting beweegt, zult u €1200 x 1% = €120,- winst behalen. U heeft nu dus met uw inleg van €60,- een rendement geboekt van €120,-. Op deze manier is het mogelijk om heel snel een mooi rendement te behalen. Bij Plus500 *(CFD service. 76,4% verliest geld) kunt u overigens nooit meer geld verliezen dan u inlegt door de automatische margin calls. U kunt dus ook nooit in de schulden komen door het hefboombeleggen.

Beleggen met 100 euro

 

Beleggen met grotere bedragen

Het is natuurlijk ook mogelijk om met grotere bedragen te beginnen met beleggen. Zorg ervoor dat u uw beleggingsdoel en uw beleggingshorizon hierop afstemt. Wees er ook zeker van dat u het geld voor een langere periode kunt missen. Er zijn geen duidelijke maximumbedragen die brokers hanteren en de grootte van uw beleggingen is dus niet gebonden aan een maximumbedrag. De enige beperking die er op dit gebied bestaat bent u zelf. Hoe dan ook, of u nu met kleine bedragen van €100,-, of met grotere bedragen gaat beleggen, we wensen u veel succes!

Lees ook: Hoe beleggen met €1.000,-? *CFD service. 76,4% verliest geld

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.