Google
Google

Beleggen in kunst

Wilt u beleggen in kunst?

Wilt Beleggen in kunstu beleggen in kunst, of bent u benieuwd hoe een select groepje hier enorme bedragen mee weet te verdienen? De waarde van kunst is zeer onnavolgbaar en kan sterk fluctueren. Met name in Amerika kan een kunstwerk het ene moment miljoenen waard zijn, om vervolgens als waardeloos afgedaan te worden. Dit betekent dat er grote risico’s gepaard gaan met het beleggen in kunst en het van groot belang is om kennis van zaken te combineren met een visie voor op de lange termijn. Kunst of over het algemeen zeer duur en ook de bijkomende kosten voor bijvoorbeeld het vervoer zijn niet op te brengen voor de gewone man. Beleggen in kunst kan aan de andere kant echter enorm veel opleveren.

 

Kennis van zaken

Het is bij het beleggen in kunst vooral van belang om veel kennis van zaken te hebben. Hoe verhoudt een bepaald schilderij van een bepaalde schilder zich tot de andere zeldzame exemplaren die er beschikbaar zijn, hoeveel aandacht is er voor een schilder en waar komt dit vandaan? Wat zijn de markten waarin men interesse heeft in de kunst en hoe zullen deze zich ontwikkelen? Een goede belegger in kunst weet de schilderijen en andere kunst aan te kopen wanneer weinig anderen daar naar omkijken, om het op het hoogtepunt van de markt weer te verkopen en een enorm rendement te maken.

 

Zeer dure kunst

Kunst is over het algemeen zeer prijzig, wat het lastig maakt om verschillende investeringen te doen. In plaats daarvan vraagt het beleggen in kunst om een enkele goede zet, die in één klap duizenden, tienduizenden, honderdduizenden of miljoenen euro’s op kan leveren. Anders dan met het beleggen op de beurs is het een stuk lastiger om een klein verlies te nemen en een nieuwe positie te openen. Dit maakt het risico bij het beleggen in kunst een stuk groter, maar zorgt ook voor een meer interessant rendement in het geval van succes.

 

Bijkomende kosten

Houd er rekening mee dat het beleggen in kunst niet alleen de kosten van de aankoop van een schilderij of andere kunstvorm met zich meebrengt. Daarnaast dient u rekening te houden met kosten voor bijvoorbeeld het vervoer en de opslag hiervan. Indien het gaat om zeldzame kunst met een hoge waarde dient u er alles aan te doen om ervoor te zorgen dat de kwaliteit niet terug zal lopen. Daarnaast dient u bij het beleggen in kunst na te denken over goede beveiliging van uw eigendommen, vooral wanneer het gaat om zeer waardevolle schilderijen of andere vormen van kunst.

 

Onzekerheid

Tenslotte is er sprake van veel onzekerheid rondom het beleggen in kunst. De laatste jaren zijn erg goed geweest voor de beleggers in kunst, met name vanwege het uitbreken van de economische crisis. Zodra het economisch minder gaat investeren handelaren meer in kunst, omdat dit hen helpt de waarde van hun kapitaal te behouden. Aan de andere kant zorgen economisch betere tijden ervoor dat het lastiger is om kunst te veilen en een aantrekkelijk rendement te maken. Beleggen in kunst vraagt wat dat betreft om een goede timing, in combinatie met de juiste aankoop op de juiste plaats.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Direct CFD’s kopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo account en ontvang €40.000!  

CFD's zijn complexe producten met een hoog risico om geld te verliezen vanwege de hefboom. Tussen 74-89% van de particuliere beleggers verliest geld met het handelen in CFD's. Bedenk daarom of je het hoge risico om geld te verliezen kunt dragen.