Google
Google

Beleggen in indices

Ga nu ook beleggen in indices!Beleggen in indices

Wilt u graag beleggen in indices? U kunt er op die manier voor zorgen dat u het risico goed kunt spreiden, terwijl u aan de andere kant nog altijd een aantrekkelijk rendement kunt maken. Het is een passieve vorm van beleggen, waarbij u de markt volgt.

In tegenstelling tot met beleggingsfondsen kiest u er niet voor te proberen de markt te verslaan. Wat dat betreft is het beleggen in indices goed geschikt voor zowel de korte als de lange termijn. Houd er rekening mee dat het historisch rendement lager ligt dan dat van beleggingen met meer risico, maar dat u aan de andere kant kiest voor een bescherming tegen scherpe dalingen.

 

Laag risico

Het beleggen in indices brengt een relatief laag risico met zich mee. Dit heeft te maken met het feit dat u het risico goed kunt verspreiden, over de verschillende ondernemingen. U bent actief in verschillende branches, van technologie tot aan basisbehoeften. De diverse ondernemingen zorgen er op die manier voor dat ze het specifieke risico van elkaar op kunnen heffen. Binnen uw portefeuille is het geen probleem als enkele ondernemingen minder goed presteren, aangezien anderen het dan veel beter zullen doen. Dankzij het beleggen in indices loopt u eigenlijk alleen nog het marktrisico, los van het specifieke of bedrijfsrisico.

 

Beperkt rendement

Het beleggen in indices brengt relatief weinig risico met zich mee, maar dit zorgt er aan de andere kant ook voor dat het rendement vaak wat lager uit zal vallen. op het moment dat bepaalde ondernemingen het erg goed doen zijn er vaak anderen aanwezig die een mindere score laten zien. Dit zorgt ervoor dat het rendement lager uit zal vallen dan bij de beleggingsfondsen die het goed doen. Dat neemt aan de andere kant niet weg dat het beleggen in indices doorgaans meer oplevert dan het plaatsen van uw geld op een spaarrekening, zeker wanneer u de komende 10 – 20 jaar de tijd heeft.

 

Voorbeelden van beleggen in indices

U kunt beleggen in indices aan de hand van verschillende beurzen of indices. Maak bijvoorbeeld gebruik van de AEX of de Dow-Jones index, zodat u heel eenvoudig tot een uitstekend samengesteld pakket aandelen kunt komen. Het is NYSE-Euronext dat bepaalt hoe de AEX in elkaar zit, waardoor u bovendien kunt rekenen op de expertise van deze specialisten. Dankzij het beleggen in indices heeft u de mogelijkheid om het risico goed in de hand te houden.

 

Historisch rendement

Historisch gezien hebben de grote beurzen een jaarlijks rendement behaald van 6 – 7%. Dat betekent dat u hiermee meer rendement kunt behalen dan op een spaarrekening. Houd er aan de andere kant rekening mee dat ook het beleggen in indices risico met zich meebrengt en u te maken kunt krijgen met koersdalingen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Direct CFD’s kopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo account en ontvang €40.000!  

CFD's zijn complexe producten met een hoog risico om geld te verliezen vanwege de hefboom. Tussen 74-89% van de particuliere beleggers verliest geld met het handelen in CFD's. Bedenk daarom of je het hoge risico om geld te verliezen kunt dragen.