Litecoins kopen? Lees er hier alles over!Litecoins kopen

U heeft vast al gehoord van de Bitcoin. Deze cryptovaluta heeft het de afgelopen jaren extreem goed gedaan. Lees vooral het artikel over beleggen in bitcoins. Naast de Bitcoin bestaan er ook nog andere cryptovaluta’s. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Litecoins of aan Ethereum.

In dit artikel gaan we in op de vraag wat Litecoin is, hoe het werkt en waar u Litecoin kunt kopen. Het is een opkomende cryptovaluta die in de top 10 staat van de cryptocurrencies. Het is een vorm van digitaal geld wat best een verdere uitleg kan gebruiken. Sommige mensen denken dat de cryptovaluta’s en dus zeker ook de Litecoin, onze toekomst is. Dat is niet voor niets. We vertellen u er graag meer over.

De Bitcoin en de Litecoin worden door analisten gezien als respectievelijk goud en zilver. Het is dan ook zeker de moeite waard om eens te kijken naar de mogelijkheden die de Litcoin te bieden heeft. De kans is erg groot dat er nog veel koersstijgingen mogelijk zijn voor de Litecoin. Sommigen beweren zelfs dat de Litecoin nog beter gaat presteren dan de Bitcoin. Het is dan ook van groot belang om u te verdiepen in deze cryptovaluta!

Litecoins CFD’s kopen/verkopen? Begin hier direct! *CFD service. 76,4% verliest geld

 

Wat is de Litecoin?

Litecoin is niet het kleine broertje van Bitcoin, zoals veel mensen denken. Sterker nog, het is een van de oudste cryptovaluta’s die er bestaat. Litecoin werd al in 2011 opgericht en werd eerder geïntroduceerd dan de Bitcoin. De oprichter van Litecoin is Charlie Lee, een ex software engineer van Google. Meneer Lee studeerde af aan Massachusetts Institute of Technology. Ook was hij CTO bij Coinbase. Inmiddels werkt hij fulltime aan het Litecoin protocol.

De Litecoin is net zoals de Bitcoin een peer-to-peer valuta op het internet die het gebruikers toestaat om betalingen te doen naar wie dan ook ter wereld. Litecoins zijn net zoals Bitcoins gebaseerd op een protocol. Toch zitten er wezenlijke verschillen tussen de Bitcoin en de Litecoin. De Litecoin kan namelijk veel efficiënter gemined worden met hardware die beter toegankelijk is voor de doorsnee gebruiker. Het geheugen en energieverbruik van de Litecoin ligt dan ook veel lager dan die van de Bitcoin en het is dan dus ook eigenlijk een duurzamere vorm van beleggen.

Het is de planning dat er 84 miljoen Litecoins in omloop komen. Dit is een veel groter aantal dan de 21 miljoen Bitcoins die op de planning staan. Dit is ook één van de redenen dat de litecoin koers lager staat dan die van de bitcoin. Analisten zien in ieder geval erg veel potentie in deze internetvaluta.

Het beleggen in Litecoins wordt hetzelfde gezien als het beleggen in aandelen, forex of andere beleggingsproducten. Er moet dan ook belasting over worden betaald in box 3 (vermogensrendementsheffing). De vermogensrendementsheffing houdt in dat er 1,2% van uw vermogen moet worden afgedragen. Als u onder een vermogen van €21.139,- (2013) zit is er niets aan de hand en hoeft u dus helemaal geen belasting af te dragen in box 3. Dit komt door de vrijstelling in deze box. Ga voor meer informatie hierover naar het artikel over de aandelenbelasting.

 

Peer-to-peer valuta

De Litecoin is een zogeheten peer-to-peer valuta op het internet. Er is sprake van een open source netwerk. Litecoin is gedecentraliseerd en kan dus ook niet gecontroleerd worden door een bank of overheid. De Litecoin heeft natuurlijk gelijkenissen met de Bitcoin. Toch zijn er ook veel verschillen en is het goed om Litecoin eens wat beter te bekijken. Litecoin staat de gebruiker toe om betalingen te doen naar wie dan ook ter wereld.

Litecoin is net als de Bitcoin gebaseerd op een protocol. De Litecoin kan efficiënt gemined worden met hardware die beter toegankelijk is voor de doorsnee gebruiker. Het geheugen en energieverbruik van de Litecoin ligt dan ook veel lager dan die van de Bitcoin. Niet voor niets is het een duurzamere vorm van beleggen.

 

Digitaal geld

Het Litecoin betaalsysteem behandelt geen fysieke valuta. Het gaat dus om digitaal geld. Het gebruikt zijn eigen rekeneenheid. Litecoins kunnen gekocht en verkocht worden voor traditioneel geld op een variëteit aan online beurzen. Deze cryptovaluta kan gebruikt worden voor de aanschaf van diensten, zoals bijvoorbeeld de ontwikkeling van een website. Maar ook om producten te kopen.

Litecoin verzorgt een veilige en simpele manier voor ondernemers om geld te accepteren. Dit aangezien er geen kosten voor het ontvangen betalingen zijn. Evenals geen terugboekingen. De transacties worden geregistreerd in een publiek kasboek. Dit noemen ze de Blokchain. Zo kunnen betalingen direct worden geverifieerd. Litecoin maakt het mogelijk om overal en naar iedereen ter wereld geld te sturen. De transactiekosten zijn hierbij aanzienlijk lager wanneer dit vergeleken wordt met redit card ondernemingen, bank overschrijvingen en digitale betalingsdiensten.

Zo kan een onderneming in Singapore binnen een paar seconden een betaling van een klant uit San Francisco ontvangen. Beide partijen hebben dan een helder bewijs dat de betaling is verzonden en ontvangen. Litecoin maakt gebruik van veilige software dat u in staat stelt om betalingen net zo eenvoudig te maken als het versturen van een e-mail. U kunt het veilig versturen en opslaan op de computer of een mobiel apparaat.

Er zullen in totaal 84 miljoen Litecoins bestaan. Met andere woorden: er is geen zorgen over de inflatie die de waarde van de Litecoins doet verminderen. Litecoin heeft een stabiele gevestigde markt die bestaat uit vele Exchanges die dagelijks miljoenen dollars in Litecoin transacties verwerken. De Exchanges kunnen gebruikt worden voor het verhandelen van uw dollars, euro’s en andere valuta’s voor Litecoins.

 

De Litecoin en zijn voor- en nadelen!

De Litecoin heeft ongelofelijke resultaten laten zien (dit geldt overigens voor vrijwel alle andere cryptovaluta’s). Het is dan ook zeker verstandig om goed te kijken naar de mogelijkheden die Litecoins u als belegger kunnen bieden. Denk hierbij aan voordelen zoals:

Naast de voordelen van het beleggen in deze internetvaluta, zijn er ook nadelen te bedenken. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat er berichten naar buiten komen die onvoorspelbare koersreacties creëren. Doordat er geen regulering plaatsvindt, is er ook geen mogelijkheid om Litecoins op enige wijze te beïnvloeden. Het beleggen in cryptovaluta’s is dan ook een riskante belegging.

Als u een gokje wilt wagen is het zeker de moeite waard om hier toch iets mee te doen. De Litecoin wordt gezien als het nieuwe Bitcoin en het is dan ook erg goed als u hier op de één of andere manier aan kunt meedoen. Toch vinden veel beleggers het lastig om de juiste broker of site te vinden om de Litecoins te kopen. Aandelenkopen.nl biedt u nu een oplossing hiervoor. Lees snel verder!

Handelen in litecoins? Begin hier direct! *CFD service. 76,4% verliest geld

 

Waar kunt u Litecoins kopen?

De Litecoin wordt gezien als de nieuwe Bitcoin en het is dan ook erg goed als u hier op de een of andere manier aan kunt meedoen. Toch vinden veel beleggers het lastig om de juiste broker of site te vinden om de Litecoins te kopen. Bovendien kan het lastig zijn om mee te handelen op de beurs. Wij van aandelenkopen.nl maken het graag wat makkelijker voor u.

Bij de CFD-broker Plus500 is het mogelijk om op simpele wijze te handelen in de Litecoin. De koers van de Litecoin kan de hele dag door worden bekeken. Wanneer u de juiste analyses maakt, is het mogelijk om mooie rendementen te realiseren. Het is bij de broker ook mogelijk om te handelen met een levenslange demo-account. Dat kan erg handig zijn, wanneer u eerst nog wat wilt oefenen met beleggen. Met echt geld beleggen kan al vanaf 100 euro *CFD service. 76,4% verliest geld

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *