Beleggen in goud en zilver is een goede keuze…toch?Beleggen in goud en zilver

In tijden van crisis hebben we veel mensen gezien die zijn gaan beleggen in goud en zilver. In goud en zilver beleggen, heeft zo zijn voordelen, maar het kan ook in uw nadeel uitpakken. Daarom is het van belang om op de hoogte te zijn van alle situaties die kunnen opdoemen wanneer u gaat beleggen in goud en zilver.

Beleggen in goud en zilver is helemaal niet zo simpel als dat het lijkt. Als belegger moet u met veel factoren rekening houden. In dit artikel nemen we goud en zilver dan ook flink onder de loep.

Zelf beleggen in goud? Bij broker Plus500 is dit mogelijk.

Over goud en zilver

Goud en zilver hebben veel met elkaar gemeen, maar er bestaan ook verschillen tussen deze edelmetalen. Puur goud is vrijwel onbruikbaar voor industriële toepassingen, maar in combinatie met andere metalen is goud juist erg goed bruikbaar. Goud wordt dan ook gebruikt voor bijvoorbeeld: kronen in de tandheelkunde, elektrische schakelaars en connectoren, de ruimtevaart, kankeronderzoeken etc. Dit zijn allemaal belangrijke toepassingen die goud onmisbaar maken. Naast deze toepassingen wordt goud ook vaak gebruikt om in te investeren. Veel beleggers zien erg veel potentie in dit edelmetaal, omdat goud in het verleden ook nog nooit zijn waarde heeft verloren (dit in tegenstelling tot valuta’s).

Zilver is net zoals goud een erg interessant edelmetaal. Wist u bijvoorbeeld dat er minstens 14 talen zijn waarin er voor zilver en geld hetzelfde woord wordt gebruikt? Zilver heeft ook erg veel toepassingen doordat zilver een erg goed geleidende werking en antibacteriële werking heeft. Zilver wordt dan ook gebruikt in:

De toepassingen van zilver zijn dan ook nog groter dan die van goud.

Investeren in goud en zilver

Bij investeren in goud en zilver gaat het erom dat u, uw geld meer waard probeert te laten worden. Dit is niet eenvoudig, maar na uitgebreid onderzoek moet het mogelijk zijn om met meer geld te eindigen dan waarmee u mee begonnen bent. Investeren in goud en zilver is een manier om een mooi geldbedrag te verdienen. Natuurlijk, het is een risico, maar veel mensen doen het en dat is een teken van vertrouwen.

De kans dat u bij Investeren in goud en zilver veel verliest, is enorm klein. Men weet wat het doet met zijn geld. Investeren in goud en zilver zorgt ervoor dat uw geld meer waard wordt en in de toekomst nog meer waard kan gaan worden. Bij beleggen in goud en zilver gaat het erom dat u rekening houdt met de toekomst.

Aandelen van goud- en zilvermijnen..

Er zijn veel producenten van goud en zilver te vinden, welke beursgenoteerd zijn. Hun aandelen zijn vrij verhandelbaar op de beurs. Beleggen in goud en zilver kunt u op deze manier doen. De koers die wordt gevolgd, volgt het aandeel dat de internationale goudkoers draagt. Wanneer de prijs van goud omhoog gaat, zal ook het goudaandeel omhoog gaan.

Natuurlijk spelen er andere dingen mee die bepalen hoe hoog de waarde van het goudaandeel exact bedraagt. Maar de prijs van het goud speelt een grote rol. Beleggen in goud en zilver wordt daardoor iets eenvoudiger om te begrijpen. Andere factoren die de waarde van het goudaandeel beïnvloeden, zijn bijvoorbeeld de goudvoorraad die in de grond aanwezig is en de productiekosten.

 

Beleggingsfondsen goud en zilver

Beleggingsfondsen voor het beleggen in goud en zilver zijn wereldwijd genoteerd op verschillende beurzen. Specifieke vergoedingen van management worden doorberekend naar de klanten, al zal dit niet schrikbarend veel zijn. Of een beleggingsfonds daadwerkelijk weet te presteren bij het beleggen in goud en zilver, hangt af van de expertise die door het management wordt uitgevoerd. Natuurlijk, niets is zeker maar de fondsen beleggen in fysiek goud en bedrijven die goud exploreren. Beleggen in goud en zilver wordt via veel omwegen gedaan maar komt uiteindelijk altijd terug bij u, de klant.

 

Risico’s bij het beleggen in goud en zilver

In goud beleggen verloopt nooit zonder risico’s, er is altijd wel een kans dat het fout gaat. De koersen van de edelmetalen kunnen enorm fluctueren, oftewel veranderen. Wanneer de economie goed draait, staan de koersen van het edelmetaal onder druk. Juist wanneer het crisis is, neemt de vraag naar edelmetalen zoals goud en zilver vaak toe. Dit betekent dus ook dat de prijs omhoog kan gaan.

Bij het beleggen in goud en zilver is er geen wettelijk toezicht. Dit gebeurt wel bij andere producten waarin u kunt beleggen. Dit is dus een risico dat u alleen ziet bij het beleggen in goud en zilver. Kortom, beleggen in goud en zilver kan heel leuk zijn, maar er zit wel een risico aan verbonden. Wanneer u ervoor zorgt dat u goud en zilver op de juiste momenten koopt, kan de winst enorm oplopen.

 

Het belang van de goud koers bekijken alvorens u koopt

Het is van groot belang de goud koers in de gaten te houden alvorens u een aankoop doet. Om een goed instap moment te kunnen bepalen voor het kopen van goud, is het van belang de koers een gelangere tijd te analyseren. U kunt er ook direct voor kiezen om goud of zilver aan te schaffen bij de broker Plus500. Dit zorgt ervoor dat u direct in deze markt kunt stappen!

In onderstaande video van Doopiecash worden er nog enkele bruikbare tips gedeeld over het investeren in goud.

Disclaimer: Aandelenkopen.nl geeft geen advies over goud kopen en is niet verantwoordelijk voor eventueel vermogensverlies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *