Beleggen in Bitcoins

Bitcoins kopen of verkopen? Lees er hier alles over!

Bitcoins kopen? Beleggen in Bitcoins biedt enorme mogelijkheden!De bitcoin is een nieuwe vorm van elektronisch, cryptografisch geld (cryptovaluta). Volgens sommigen zijn cryptovaluta’s zoals de bitcoin de toekomst van ons geldsysteem, maar volgens anderen is het juist de grootste financiële zeepbel van dit moment.

Of u nou een aanhanger of een tegenstander van deze hype bent, feit is dat de koers de afgelopen maanden en jaren is geëxplodeerd! In januari 2013 was het nog mogelijk om één bitcoin voor $13 aan te schaffen. Op dit moment staat de koers vele malen hoger! Wellicht is het nog niet te laat. Interesse om te beleggen in bitcoins? Probeer het eens en maak binnen 5 minuten een gratis account aan!

Koop/verkoop hier uw CFD Bitcoins! *CFD service. 76,4% verliest geld

 

Wat is de bitcoin?

De bitcoin is een niet gereguleerde, elektronische valuta die door geen enkele overheid of bank wordt beïnvloedt. Cryptografisch geld werd voor het eerst beschreven in 1998, maar het duurde tot 2009 voordat deze code werd geïmplementeerd door ene Satoshi Nakamoto (onbekende persoon of groep). Het bizarre van de bitcoin is dat dus nog steeds niet duidelijk is wie de uitvinder van de bitcoin is. Wel zijn er een aantal bekende bitcoiners die heel veel geld aan deze valuta hebben verdiend door al vanaf het begin mee te doen aan deze zeer interessante hype!

De bitcoin bestaat uit een reeks codes, waar virtueel geld aan is gekoppeld. De bitcoin kan tussen twee verschillende computers worden uitgewisseld, is bijna niet traceerbaar en zorgt voor veel betaalgemak doordat er geen wachttijden, tussenpartijen of transactiekosten zijn. Bitcoins kunnen worden opgeslagen op een personal computer in de vorm van een wallet bestand of in de vorm van een portemonnee dienst, waarbij andere bedrijven de bitcoins voor u in bewaring nemen.

Het elektronische geld maakt gebruik van een peer-to-peer netwerk om transacties te journaliseren (blockchain). Doordat deze cryptovaluta met behulp van een peer-to-peernetwerk werkt, is het voor overheden, instanties of personen praktisch onmogelijk om inflatie of deflatie te creëren. Eigenlijk is de bitcoin dus een heel mooi systeem dat veel kansen biedt! Interesse? Het is hier mogelijk om bitcoins te kopen/verkopen! *CFD service. 76,4% verliest geld

 

Waarom beleggen in bitcoins?

Bitcoins en andere cryptomunten zijn het gesprek van de dag onder beleggers. Ook in Nederland is de animo naar de verschillende cryptovaluta’s erg aanwezig. Het is eigenlijk ook niet zo vreemd dat iedereen in deze munten wil beleggen. De koersstijgingen van de verschillende munten zijn enorm en er bestaan genoeg verhalen waarin verschillende ‘bitcoinmiljonairs’ worden omschreven. De verschillende verhalen over de gigantische koersstijgingen trekken de aandacht. Iedereen wil natuurlijk meedoen met deze zeer lucratieve hype!

Experts zijn het er vaak over eens dat bitcoins en andere cryptovaluta’s de volgende logische stap in de ontwikkeling van ons huidige economische model zijn. Traditionele valuta’s zoals de euro of de dollar kunnen eenvoudig door een centrale bank worden bijgedrukt. De waarde van de traditionele valuta’s dalen hierdoor. Vroeger kon er nog een brood voor 0,20 gulden worden gekocht. Tegenwoordig moet er al snel €2,- worden neergelegd. Het maximale aantal bitcoins is van tevoren vastgesteld. Er kunnen volgens het huidige protocol dus nooit meer bitcoins worden ‘bijgedrukt’. Naast het feit dat de bitcoin nooit kan worden bijgedrukt, is de bitcoin ook een decentrale valuta die moeilijk kan worden gereguleerd door de overheid. De verschillende cryptovaluta’s zijn revolutionair en bieden een goed alternatief voor de huidige traditionele valuta’s.

Is je interesse gewekt? Bitcoins kopen biedt de belegger unieke kansen en mogelijkheden. Het is zeer waarschijnlijk dat de marktkapitalisatie van de verschillende cryptovaluta’s alleen maar verder gaat oplopen. De redactie van Aandelenkopen.nl heeft ook meerdere keren ingespeeld op de mogelijkheden die deze markt te bieden heeft. De onderstaande printscreen laat een mooie gerealiseerde winst zien. Het leuke van de winst is dat deze ook redelijk snel is gerealiseerd. De positie is namelijk maar een paar dagen open geweest. Snel verdiend dus! Wist u trouwens dat het bij cryptovaluta’s ook mogelijk is om in het weekend te beleggen? Ideaal!

Winst met Bitcoin  

Andere cryptovaluta’s (altcoins)

Marktwaarde Cryptovaluta'sWist u dat er naast de bitcoin nog talloze andere verschillende cryptovaluta’s (altcoins) zoals Ethereum, Bitcoin Cash, Ripple, Litcoin, Dash, NEM en Monero bestaan. De bitcoin is nog steeds de meest bekende cryptovaluta en heeft ook de grootste marktkapitalisatie, maar er zijn dus ook talloze altcoins (alternatieve coins). De afbeelding hiernaast laat de marktkapitalisatie van deze andere grote cryptovaluta’s zien.

Alcoins zijn net zoals de bitcoin gebaseerd op de blockchain en cryptografie. Het leuke van altcoins is dat ze vaak een iets ander doel of missie hebben ten opzichte van de bitcoin. Monero is bijvoorbeeld volledig anoniem en ontraceerbaar. Ripple heeft een andere doelstelling, namelijk om gesloten financiële netwerken zoals Paypal en Skrill open te breken. Er zitten in ieder geval vaak kleine technische verschillen tussen de verschillende munten.

De waarde van alle cryptovaluta’s wordt met name bepaald door vraag en aanbod. De hype is enorm, maar het is nog lastig te bepalen welke cryptovaluta uiteindelijk de grootste gaat worden. Tot nu toe heeft de bitcoin de beste kaarten in handen, maar het zou zomaar kunnen zijn dat juist Ethereum of Ripple uiteindelijk de grootste wordt. Meer weten? Het is zeker interessant om dan onze andere artikelen over de altcoins door te nemen.

Handelen in andere cryptovaluta’s? Begin hier! *CFD service. 76,4% verliest geld

 

Het koersverloop van de bitcoin

Sinds de oprichting van de bitcoin is de bitcoin koers geëxplodeerd. Tussen 2009 en 2013 steeg de koers van $1 naar $13. In 2013 ging het helemaal hard. Begin 2013 stond de munt op $13,30, maar eind 2013 moest er voor één bitcoin $823 worden neergelegd. Halverwege 2015 daalde de waarde door verschillende hacks en negatieve publiciteit naar $220.

Sinds het dieptepunt van halverwege 2015 is de bitcoin weer aan een nieuwe opmars begonnen. Uiteraard waren er wel veel pieken en dalen. De volatiliteit is in ieder geval altijd fors aanwezig! Ook tijdens geopolitieke onrustige gebeurtenissen zoals de Brexit en de Amerikaanse presidentsverkiezingen wist de bitcoin veel aan populariteit te winnen.

Bitcoin kopen

Dit jaar is de bitcoin flink in waarde toegenomen. In januari moest nog zo’n $800 per bitcoin worden neergelegd. In maart wist de koers de $1.000 aan te tikken. Sinds maart is het hard gegaan. De koers is maar door en door gestegen en heeft nieuwe all-time highs neergezet. Zelfs de afsplitsing van de Bitcoin in Bitcoin cash heeft de koers niet laten teruglopen.

Het absolute hoogtepunt staat op dit moment zelfs rond de $5.000 per bitcoin. De potentiële winst die u had kunnen behalen is enorm geweest! Het is nu natuurlijk de vraag hoe de koers van de bitcoin zich verder gaat ontwikkelen. Het is zeer waarschijnlijk dat we binnenkort weer nieuwe records gaan verbreken. Het kan als belegger dus erg interessant zijn om te kijken of dit iets voor u is.

Koop/verkoop hier uw CFD Bitcoins! *CFD service. 76,4% verliest geld

 

Hoe kunt u bitcoins kopen?

De marktontwikkelingen van de bitcoin zijn zeer positief. Bitcoins worden door steeds meer partijen geaccepteerd en steeds meer mensen zien de voordelen van het gebruik van deze cryptovaluta. Het zou erg zonde zijn als u deze trend links laat liggen en als u niet inspeelt op het koerspotentieel dat al op korte termijn kan worden gerealiseerd.

Als u in bitcoins wilt gaan beleggen, is het belangrijk om de juiste broker te vinden. Een broker is een partij die het mogelijk maakt om in beleggingsproducten te handelen. CFD- broker Plus500 was één van de eerste partijen die een bitcoin-cfd introduceerde. Het is bij Plus500 dus al meerdere jaren mogelijk om te beleggen in bitcoins. Als u nu een account aanmaakt bij de broker kunt u direct aan de slag gaan. Weinig geld beschikbaar? Het is al vanaf €100,- mogelijk om een echt geld account aan te maken. Zo kunt u toch al uw eerste beleggingen doen! Let op: CFD’s zijn complexe producten met een hoog risico om geld te verliezen vanwege de hefboom. Tussen 74-89% van de particuliere beleggers verliest geld met het handelen in CFD’s. Bedenk daarom of je het hoge risico om geld te verliezen kunt dragen.

Liever eerst even oefenen in het beleggen in bitcoins? Dit is geen enkel probleem. De CFD-broker Plus500 maakt het mogelijk om met 20.000 euro demogeld te beleggen. Zo kunt u erg snel ervaringen op gaan doen om beter te worden in de beleggingswereld. De verschillende grafieken en indicatoren zorgen er vervolgens ook nog voor dat u in staat bent op de verschillende beleggingsproducten op de juiste wijze te analyseren. Een account is al in 5 minuten geopend en u heeft niks te verliezen. Succes! *CFD service. 76,4% verliest geld

 

Tips bij het kopen van bitcoins!

  • Bij het kopen van bitcoins of andere cryptovaluta’s is het altijd slim om het juiste instapmoment te zoeken. Een slimme belegger koopt op lage koersen en verkoopt op hoge koersen. Zorg er dus altijd voor dat u van een dip in de koers profiteert. Denk u dat de koers van de bitcoin juist te hard is opgelopen? Maak dan gebruik van de mogelijkheid om short te gaan. Short gaan houdt in dat het mogelijk is om te verdienen op dalende koersen.
  • Spreiding is cruciaal. Het kan dus interessant zijn om in bitcoins te investeren, maar bekijk ook zeker de mogelijkheden om andere cryptovaluta’s te kopen!
  • We krijgen nog te maken met verkiezingen in Duitsland. Spanningen in Noord-Korea en mogelijke problemen met het schuldenplafond zorgen er ook voor dat cryptovaluta’s in waarde kunnen gaan stijgen. Maak gretig gebruik van de huidige volatiliteit!
  • Bitcoins kopen/verkopen? Begin bij CFD-broker Plus500! *CFD service. 76,4% verliest geld
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Google

Direct CFD’s kopen of verkopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo account en ontvang €40.000!  

CFD's zijn complexe producten met een hoog risico om geld te verliezen vanwege de hefboom. Tussen 74-89% van de particuliere beleggers verliest geld met het handelen in CFD's. Bedenk daarom of je het hoge risico om geld te verliezen kunt dragen.