Google
Google

Beleggen in edelmetalen

Ga beleggen in edelmetalen!Beleggen in edelmetalen

Het beleggen in edelmetalen vormt een relatief passieve investering. U kiest over het algemeen voor een belegging op de langere termijn, aangezien de koersen doorgaans niet erg volatiel zijn. Dat betekent dat ze zich op een rustige manier ontwikkelen en het verstandig is om de posities een langere tijd aan te houden. Na die periode is het mogelijk om een koerswinst te nemen, of heeft u er in ieder geval voor kunnen zorgen dat uw kapitaal niet is aangetast door de inflatie.

 

Veiligheid voor uw kapitaal

Het beleggen in edelmetalen zorgt voor een bescherming tegen onder andere de inflatie. Op het moment dat u €40.000 in contanten op een spaarrekening laat staan krijgt u daar wel mee te maken. Het geld wordt als het gevolg van de inflatie ieder jaar iets minder waar, nog los van de belasting die u hierover betaalt. Met name wanneer de rente laag staat is het daarom interessant om te beleggen in edelmetalen. U zorgt er daarmee voor dat u het geld tegen de inflatie kunt beschermen, terwijl u daarnaast een rendement kunt maken.

Met name tijdens financiële tegenslagen kiezen veel mensen ervoor om hun geld te beleggen in edelmetalen. Ze zorgen er daarmee voor dat ze zeker zijn van een beperkt rendement, of ze in ieder geval niet te maken krijgen met de inflatie. Op het moment dat u €40.000 in edelmetalen investeert kunt u er ook na inflatie zeker van zijn dat u de investeringen voor een bedrag kunt verkopen, dat qua waarde gelijk is aan het bedrag dat u eerder heeft ingelegd. Uiteraard dient u een eventuele koerswinst hierbij op te tellen, of de koersdaling er aan de andere kant vanaf te halen.

 

Rendement op edelmetaal

U kunt het beleggen op edelmetaal op twee verschillende manieren gebruiken. U kunt er hiermee voor zorgen dat u zo min mogelijk last heeft van de inflatie, maar het is de laatste jaren daarnaast steeds beter gelukt om hier een koerswinst mee te boeken. Op het moment dat het economisch minder gaat zoeken veel mensen hun toevlucht in het goud, zilver en bijvoorbeeld palladium. Heeft u voor die tijd al een belegging in edelmetalen gedaan? Dan kunt u rekenen op een aantrekkelijke koersstijging.

 

Verloop van de koersen

De koers van het edelmetaal heeft zich de afgelopen jaren zeer positief ontwikkeld. De koers is een groot aantal jaren min of meer stabiel gebleven, maar heeft daarna een enorme stijging laten zien. Dit lijkt vooral te maken te hebben met de wens van veel particulieren om bijvoorbeeld goud en zilver te kopen, op het moment dat de inflatie oploopt. Over de toekomst van de koers van de edelmetalen valt weinig te zeggen, behalve dat er doorgaans een herstel van de koers plaatsvindt wanneer deze lange tijd is opgedreven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Direct CFD’s kopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo account en ontvang €40.000!  

CFD's zijn complexe producten met een hoog risico om geld te verliezen vanwege de hefboom. Tussen 74-89% van de particuliere beleggers verliest geld met het handelen in CFD's. Bedenk daarom of je het hoge risico om geld te verliezen kunt dragen.