Beleggen in Crypto of Aandelen? Bekijk de 3 verschillen

Investeren in aandelen mag zich beroepen op een historie die een dik tientallen jaren terug te voeren is. In vergelijking met aandelen kopen is crypto nog een jonge speler op de kapitaalmarkten, maar is het aan de stijgende populariteit te merken dat er bepaald geen gebrek is aan belangstelling. Met de volgende 3 verschillen is het duidelijker welke kansen ze beide te bieden hebben.

Bij aandelen is de markt minder volatiel

De snelheid waarmee de veranderingen zich aan het voltrekken zijn, is het grootst op de cryptomarkt en vergt het daarom ook meer tijd en concentratie om daar winsten te kunnen behalen. Op de aandelenmarkt verlopen de veranderingen zich over het algemeen veel rustiger en biedt het ook meer perspectieven voor investeren voor op lange termijn. Het aantrekkelijke van de cryptomarkt ligt echter juist in de verwachtingen voor het behalen van een hoog rendement op korte termijn.

Met crypto kun je altijd nog betalen

Het ontgaat sommigen wel  dat crypto gewoon ook als betaalmiddel gebruikt kan worden. Met een wallet of cryptocreditcard op zak kan de belegging dus snel omgezet worden in aankopen of zelfs contanten. Het beleggen met crypto heeft daarom een minder “ star “ karakter als die van aandelen. Zo kan ook alvast op de Litecoin koers verwachting 2025 ingespeeld worden.

Langetermijnvooruitzichten

Crypto biedt in de praktijk meer mogelijkheden: het voordeel van investeren in crypto ligt ook in de veelzijdigheid ervan. Zo is het niet alleen een investering die goede vooruitzichten biedt gekeken de Chiliz koers verwachtingen, maar kun je er altijd nog mee betalen. De winst kan vrij snel worden verzilvert en kunnen verliezen binnen de perken blijven door ook gauw tot de verkoop over te kunnen gaan. Investeren in crypto voor op lange termijn wordt steeds aantrekkelijker.

admin

Inhoudsopgave

Bessie

Hoi! Mijn naam is Bessie en ik ben verantwoordelijk voor het plaatsen van de blogs op Aandelenkopen.nl! Met een achtergrond in marketing en communicatie ben ik hiernaast actief in de aandelen wereld. Heb je een vraagje of een artikel? Laat gerust een berichtje achter!

Gerelateerde artikelen

juni 25, 2024

Polkadot, een innovatieve blockchain gecreëerd door Gavin Wood, een mede-oprichter van Ethereum, heeft snel een prominente plek ingenomen in de wereld van gedecentraliseerde technologie.