Ballast Nedam aandelen

Ballast Nedam is een belangrijk bouwbedrijf in Nederland. Het bedrijf houdt zich o.a. bezig met initiatief nemen en het financieren wat betreft projecten. Het streven van Ballast Nedam is om het meest competitieve bouwbedrijf te worden evenals het behoren tot de top drie bouwbedrijven van Nederland. Het bedrijf vormt het bouwconcern voor grote projecten, zoals: tunnels, bruggen, wegen, ziekenhuizen en ov-terminals. De oorsprong van het bedrijf ligt in de samenkomst van twee afzonderlijke lijnen.

Ballast Nedam aandelen

 

 

Met de CFD-broker Plus500 wordt het mogelijk om eenvoudig in Ballast Nedam aandelen te handelen. Door het aanmaken van een persoonlijke account kunt u vandaag nog Ballast Nedam aandelen kopen. Dat kan om verschillende redenen interessant zijn. We gaan eerst in op een stukje historie van het bedrijf. Ballast Nedam heeft zeker mindere jaren gekend. De organisatie verwacht zelf meer groei en winstgevendheid de aankomende jaren. We vertellen u graag meer.

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Ballast Nedam verwachtingen – De toekomst van Ballast Nedam

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Ballast Nedam verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Amsterdamse Ballast Maatschappij

Het bedrijf begon in 1877 als de Amsterdamse Ballast Maatschappij. Het had haar ontstaan te danken aan het Noordzeekanaal. De lege koopvaardijschepen die het zeegat uitvoeren, kregen duinzand als ballast. Later ging het bedrijf zich ook richten op het uitbaggeren van vaarwegen. Aan het begin van de 20e eeuw groeit het bedrijf verder uit en evolueert het naar bouwbedrijf. Vanaf 1928 ging het bedrijf in beton en werd er gewerkt in de civiele techniek. Het bedrijf wint aan reputatie door de aanleg van de Afsluitdijk in 1932 en de Velsertunnels in 1957.

NV Ned. Aannemingsmaatschappij

H.F. Boersma vestigde zich als aannemer in Den Haag vanaf 1899. In 1917 richtte hij de NV Ned. Aannemingsmaatschappij op. De Nedam kreeg o.a. bekendheid door de bouw van het Haagse Congresgebouw, de oude Bijenkorf in Rotterdam en het kantoor van de Nederlands Handels Maatschappij in Amsterdam.

Ballast Nedam Groep

Door een fusie van Ballast en Nedam ontstond in 1969 de Ballast Nedam Groep. De bouw- en baggeractiviteiten werden ook op internationaal niveau verder uitgebouwd. Het bedrijf stond aan de wieg van projecten als de luchthaven van de King Fahd Causeway en Koeweit. In Nederland waren het de bouw van Maarssenbroek, de Oosterscheldekering, Schiphol en het Amsterdamse Stopera. Mede door de opname van Grootel’s Bouwmaatschappij in 1974 groeide de Ballast Nedam Groep flink. In 1977 werd de naam verandert naar Ballast Nedam BV.

Renaissance Infrastructure BV

In 1994 werden de BN-aandelen opnieuw genoteerd aan de Amsterdamse effectenbeurs. Evenals werd het bedrijf weer een NV. De onderneming versterkte de positie op de binnenlandse markt via acquisities. Weliswaar verkocht het in 2002 de baggeractiviteiten. In 2015 heeft Renaissance Infrastructure BV een aanbevolen openbaar bod gedaan op alle aandelen van Ballast Nedam. Sinds 2015 is het openbare bod afgerond en Renaissance is nu grootaandeelhouder. In februari 2016 werd de beursnotering van Ballast Nedam beëindigd.

De laatste jaren

Ballast Nedam is van oorsprong een bouwbedrijf, maar men richt zich er daarnaast op een aantal andere activiteiten die daarmee te maken hebben. Dit maakt het mogelijk om een klant van het begin tot eind van dienst te zijn en daar een meer langetermijnrelatie mee op te bouwen. Waar een reguliere bouwer pas later het project binnen zal stromen, probeert Ballast Nedam de klant al direct bij het nemen van initiatief van dienst te zijn en kan het bijvoorbeeld zorgen voor de financiering.

Ballast Nedam is actief in Nederland, maar men heeft ook over de grens een sterke positie op weten te bouwen. Het gaat bijvoorbeeld om activiteiten in het Verenigd Koninkrijk, maar ook in Zuidoost Azië, het Caribisch Gebied en het Midden-Oosten. Het grote voordeel hiervan is dat Ballast Nedam niet volledig afhankelijk is van de situatie in Nederland. Ondanks dit voordeel is Ballast Nedam nog altijd sterk afhankelijk is van de ontwikkelingen van de bouw in het algemeen. De bouw lijkt wel weer aan te trekken maar het bouwbedrijf heeft de afgelopen tijd flink wat te verduren gekregen en staat er slecht voor.

Ballast Nedam heeft wat mindere jaren gekend en nog steeds is het bedrijf nog niet boven jan. Het bouwbedrijf leed het afgelopen jaar een verlies van bijna 45 miljoen euro. Dat was het zesde opeenvolgende jaar dat rode cijfers worden geschreven. De Turkse moeder heeft opnieuw moeten bijspringen. Er werd na de overname meer dan 60 miljoen euro gepompt in Ballast Nedam. Vorig jaar was het een bedrag van ruim 40 miljoen euro.

Zorgelijke financiële positie

Nog altijd is de financiële positie van het bedrijf zorgelijk. Op dit moment staat Ballast Nedam onder verscherpt toezicht van de banken. Er wordt achter de schermen hard gewerkt aan een nieuw financieringspakket. Volgens de topman werd het verlies in 2017 te wijten aan de projecten die in het verleden tegen te lage marge zijn aangenomen. Deze hebben voor operationele verliezen gezorgd. Ook hebben reorganisaties het bedrijf veel geld gekost.

Doorgaan met verbeteren

In 2018 zal het bouwbedrijf doorgaan met de verbeteringen die in 2017 gerealiseerd zijn. Ook blijft er focus op de genomen maatregelen en de realisatie van het business plan. De selectieve tenderstrategie wordt voortgezet. Tegelijkertijd wordt er gefocust op een verdere vermindering van de tenderkosten. Twee jaar na de verandering van herkapitalisatie en eigenaar, is het bedrijf back on track. De organisatie heeft vertrouwen en het bedrijf heeft stappen gezet richting winstgevendheid, inclusief nieuwe projecten en kostenbeheersing.

Reden tekort 2017

Ze blijven daarmee op de koers om de meest concurrerende en kostenefficiëntere speler op de Nederlandse markt te worden. Een aantal van de projecten die aangenomen waren in de crisistijd, drukte nog zwaar op de schouders van de onderneming. Een groot deel van die projecten zijn inmiddels voltooid. Ook maakte Ballast Nedam in 2017 van de gelegenheid gebruik om de organisatie voor te bereiden op toekomstige groei. Dit resulteerde in een algemeen tekort vorig jaar. 

Veelbelovend vooruitzicht

Door de strategie van selectieve aanbesteding, vermindering van de tenderkosten, sterke controle en een intensieve internationale samenwerking met aandeelhouder Renaissance, zien de aankomende jaren er veelbelovend uit. Ook de Raad van Bestuur geeft aan tevreden te zijn met het herstel na de moeilijke periode en verwachten dat zowel 2018 als 2019 jaren zijn van winst en groei.

Ballast Nedam aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Ballast Nedam? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Ballast Nedam koers, de verwachtingen en toekomst van Ballast Nedam en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Ballast Nedam aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Ballast Nedam aandelen. Als je Ballast Nedam aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Ballast Nedam – Wat is de waarde van aandelen Ballast Nedam?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Ballast Nedam kost. Het aandeel Ballast Nedam is te vinden op de Ballast Nedam, de afkorting op de beurs is Ballast Nedam.

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Ballast Nedam aandeel te kopen.

Ballast Nedam kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Ballast Nedam aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Ballast Nedam en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Ballast Nedam. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Ballast Nedam kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Ballast Nedam aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.