Wilt u Bacardi aandelen kopen?

Beleggen in Bacardi kan erg slim zijn. Natuurlijk is Bacardi erg lekker om op te drinken, maar heeft u er ooit over nagedacht om geld te verdienen met Bacardi? Zo kunt u van uw hobby toch ook nog een leuk zakcentje overhouden!

We gaan in dit artikel in op de geschiedenis van Bacardi en de mogelijkheden om in Bacardi te beleggen. Helaas is Bacardi een private onderneming en het is nu dus niet mogelijk om deze aandelen op de beurs te kopen. Wellicht komt er in de toekomst een Bacardi beursgang. Dit is zeker niet uit te sluiten. Toch interesse om nu al in Bacardi te beleggen? Lees dan snel verder!

BHandelen in Bacardi is hier wellicht ooit mogelijk! *CFD service. 80,5% verliest geld

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Over Bacardi

Jack SparrowBacardi werd voor het eerst in Cuba in 1862 door Don Facundo Bacardi Masso (1814 – 1886) verkocht. Hij was erin geslaagd om heldere rum te destilleren. Voor de grote prestatie van Don Facundo was rum vaak van troebele, lage kwaliteit. De rum van Facundo begon al snel aandacht te trekken en won meerdere prijzen op het gebied van kwaliteit en smaak.

Helaas ontstonden er in de jaren na de oprichting veel problemen. De familie Bacardi kreeg al snel te maken met aardbevingen, ziektes en financiële problemen. In 1960 vond de grootste ramp plaats die de familie zou overkomen. Fidel Castro hield toen zijn revolutie en veel eigendommen zoals fabrieken, flessen en andere belangrijke zaken werden door de staat in beslag genomen. Gelukkig slaagde Fidel Castro er niet in om de merknaam te kapen. De familie wist via een boot te ontsnappen en vestigde zich in Bermuda.

In de VS ontstonden opnieuw problemen toen er een verbod op alcohol werd geïntroduceerd. De familie Bacardi dacht dat dit opnieuw het einde zou zijn van het bedrijf. Gelukkig was Bacardi al erg populair onder duizenden mensen. Vooral Bacardi cocktails deden het erg goed en de familie begon zich meer hierop te richten.

Bacardi groeide vervolgens erg snel uit door zich ook te gaan bezighouden met overnames en het uitbreiden van het assortiment. De overname van Martini was een erg goede zet en zorgde ervoor dat Bacardi een goed netwerk in Europa kon opbouwen. De belangrijkste merken van Bacardi zijn momenteel:

 • Martini
 • Grey Goose Vodga
 • Bombay Sapphire
 • Dewars Schotse Whiskey
 • Eristoff Vodka
 • Cazadores Tequila

Acht generaties sinds de oprichting is Bacardi één van de bekendste merken ter wereld. Bacardi is de grootte privae onderneming op het gebied van drank. Met ruim 200 verschillende merken en enorme geschatte omzet- en winstcijfers mag de familie trots zijn op zijn prestaties. Het merk Bacardi heeft aardbevingen, een revolutie en een verbod in de VS overleeft. Bij sommige rampen balanceerde Bacardi aan de rand van de afgrond, maar elke keer wist Bacardi te overleven.

Leuke feitjes

 • Bacardi wordt in meer dan 150 verschillende landen gedronken
 • Per jaar worden er zo’n 8 miljoen Bacardi cocktails per jaar gedronken.
 • Elke perfecte Bacardi Rum cocktail moet 6 ijsklontjes bevatten.
 • Iedere seconde worden er 228 Bacardi cocktails gedronken.
 • Sinds de oprichting heeft Barcardi meer dan 400 prijzen gewonnen.
 • Het logo van Bacardi bestaat uit een vleermuis. De vleermuis is een idee geweest van de vrouw van de oprichter. De vleermuis symboliseerde in die tijd een goede gezondheid, veel geluk en reinheid binnen families.
 • Rum zou zijn afgeleid van het oud-Hollandse woord ‘roemer’ wat beker betekent. Eigenlijk is Rum dus een verwijzing naar ons oude verleden. Toen we nog sterk aanwezig waren in West-Indië.

 

Helaas is Bacardi een private onderneming. het is dus niet mogelijk om op de beurs in Bacardi te beleggen. Hopelijk komt er in de toekomst een Bacardi beursgang, maar het is op dit moment nog niet te voorspellen of de eigenaren van Bacardi dat wel zien zitten. In 2003 was er binnen de familie nog veel discussie over een mogelijke beursgang, maar deze is uiteindelijk niet doorgegaan. We houden u uiteraard op de hoogte over een mogelijke beursgang van deze grote drank producent.

Handelen in Bacardi is hier wellicht ooit mogelijk! *CFD service. 80,5% verliest geld

Als u toch in Bacardi wilt beleggen, kan het goed zijn om fysieke Bacardi flessen op te slaan. De flessen nemen in waarde toe. Het is hierbij wel belangrijk dat u zeldzame flessen koopt met bijvoorbeeld een etiket dat maar weinig wordt geproduceerd. Een rendement van 3% per jaar is zeker mogelijk als u de juiste Bacardi flessen in uw bezit heeft. Ga eens naar een speciale Bacardi winkel of een Bacardi handelaar. Meestal kunt u op zulke plekken aan de zeldzame flessen komen. Succes belegger!