Technische analyse

technische analyseTechnische analyse is het bestuderen van beleggingsproducten door gebruik te maken van grafieken en indicatoren. Bij beleggingsproducten moet u denken aan aandelen, valuta’s, grondstoffen etc. Door koersen op een professionele manier te analyseren, is het mogelijk om trends te ontdekken en het koersverloop te voorspellen.

De technische analyse is één van de drie methodes om een koersverloop te voorspellen. Het is de tegenhanger van de fundamentele analyse en de economische analyse. De technische analyse wordt (voornamelijk) door korte termijn beleggers gebruikt.

Het doel van deze vorm van analyseren is twee-ledig. Het is mogelijk om het koersverloop op de korte termijn te voorspellen en het is ook mogelijk om entry punten en exit punten te bepalen. Als u deze analyse op de juiste manier toepast, zorgt u ervoor dat u als daytrader dagelijks veel geld kunt verdienen.

De technische analyse is goed uitvoerbaar, mits u discipline heeft, kunt volhouden en echt weet waar u mee bezig bent. Er is kennis en ervaring nodig om deze vorm van beleggen succesvol te laten werken. Overigens heeft u ook een broker nodig, die ervoor zorgt dat u analyses kunt uitvoeren en posities snel kunt uitvoeren. Wij adviseren hier de broker Plus500 voor. De CFD-broker zorgt ervoor dat u snel aan de slag kunt gaan met het beleggen op de korte termijn. Bij de broker wordt er gewerkt met een hefboom en hierdoor kan een kleine investering al snel veel geld opleveren. De broker biedt de belegger ontzettend veel indicatoren aan. Hierdoor is het mogelijk om op een professionele wijze de technische analyse uit te voeren.

Begin hier direct met het uitvoeren van een technische analyse! *CFD service. 76,4% verliest geld

 

Hoe werkt de technische analyse?

Technische analyse houdt in dat u een beleggingsproduct analyseert en beoordeelt op basis van historisch koersverloop en bijbehorende indicatoren. Volume en trends zijn cruciaal bij deze vorm van analyseren, ditzelfde geldt ook voor het volgen van nieuws. Technische analyse heeft drie belangrijke principes, deze zijn:

  • De markt verdisconteerd alles en heeft altijd gelijk (alles zit in de koersen verwerkt)
  • Koersen bewegen altijd in trends (omhoog, zijwaarts, dalend)
  • De geschiedenis herhaalt zich

Vooral het gedeelte dat gaat over grafieken en indicatoren is iets dat veel beleggers erg moeilijk vinden. Bekijk daarom ook de onderstaande video om iets meer zicht te krijgen in hoe een technische analyse eruit kan zien.

 

Grafieken en indicatoren

Door grafieken is het mogelijk om een beeld te krijgen over de huidige situatie van een bepaalde koers. Zorg ervoor dat u de grafieken altijd goed doorneemt voordat u een positie opent. Ga dus nooit zomaar een positie openen als u daar geen zekerheid over heeft. Hierdoor voorkomt u verliezen en vergroot u uw kansen op goede winsten.

Wanneer u een positie heeft is het erg belangrijk om deze positie niet lang aan te houden (tenzij u een lange termijn belegger bent). Zorg ervoor dat u nooit in een situatie terecht komt waarin er grote verliezen ontstaan. Wanneer u meer dan 20% van uw inleg heeft verloren (per order) moet u de positie zeker gaan sluiten. Er zijn beleggers die tot het bittere einde een positie blijven houden, terwijl het verlies veel kleiner kon zijn.

 

Nog een aantal adviezen!

  • Met verschillende indicatoren is het mogelijk om nauwkeurigere informatie te krijgen over het verloop van een aandeel in de toekomst. Combineer de verschillende indicatoren met elkaar!
  • Maak gebruik van de technische analyse bij het handelen op de korte termijn. Doe dit niet bij het beleggen voor de lange termijn.
  • Ga experimenteren. Ga gewoon beginnen. Als u het niet probeert, zult u nooit succesvol worden met deze vorm van beleggen.
  • Doe ervaring op en ontwikkel uzelf op deze manier! Hoe meer ervaring u heeft, hoe beter het zal gaan.
  • Lees onze snelcursus beleggen en zorg ervoor dat u op deze manier een beter beeld krijgt over grafieken en indicatoren.
 
Google