FractalsFractals

Fractals vormen een interessante technische indicator, op basis waarvan het mogelijk is om een bepaalde trend binnen de markt te herkennen. Dit laatste is erg interessant, aangezien het ervoor zorgt dat u een goed beeld krijgt van het moment waarop u het best een positie in kunt nemen en u deze aan de andere kant weer van de hand kunt doen.

 

Trendende markten

Het is van belang om te handelen binnen trendende markten, aangezien dit de momenten zijn waarop u een koerswinst kunt behalen. Fractals helpen u om een trend binnen de markt te herkennen, zodat u daar op het juiste moment op in kunt springen. Over het algemeen is er maar 30% van de tijd sprake van een trend binnen de markt. Het is wat dat betreft interessant om met behulp van Fractals meerdere markten in de gaten te houden en actief te worden zodra de indicator een goed moment aangeeft.

 

Toppen en bodems

Dankzij Fractals heeft u de mogelijkheid om toppen en bodems op te sporen. Dit zijn interessante momenten, aangezien er na een top over het algemeen een trend omlaag plaats zal vinden. Andersom zal er na een bottom een trend omhoog plaatsvinden. U kunt afhankelijk van het type trend dat er plaats zal vinden een short of een long positie innemen, om hier maximaal van te kunnen profiteren. U dient de Fractals te gebruiken in combinatie met een candlestick of kandelaargrafiek. Lees hier meer over om deze op de juiste manier te kunnen interpreteren en ook gebruik te kunnen maken van de Fractals.

 

Serie van 5 candles

Het is binnen de kandelaargrafiek van belang om op zoek te gaan naar een serie van 5 candles, in dezelfde richting. Komt u 5 groene of juist rode candles tegen? Dan is de kans groot dat er sprake is van een trend reversal, mits de serie aan de volgende voorwaarden voldoet. De middelste candle dient de grootste stijging of daling in waarde te laten zien. De twee candles daarnaast dienen vervolgens de grootste verandering te laten zien, groter dan de buitenste candles. Dit geeft een duidelijke top of bottom in de markt aan, waardoor u daar op in kunt springen.

 

Stijgende of dalende trend

Nadat er een serie van 5 candles heeft plaatsgevonden is de kans groot dat zich een trend zal ontwikkelen. Op deze manier kunnen Fractals u helpen om een top of een bottom te herkennen en daar vervolgens zo snel mogelijk op in te spelen. Wat dat betreft zorgt u er met deze technische analyse voor dat u een goed beeld krijgt van wat u kunt verwachten. U kunt de toekomst nooit precies voorspellen, maar u maakt de kans met Fractals in ieder geval groter dat u op een bepaald moment de juiste trend op tijd kunt herkennen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *