Leer hoe u een professionele analyse kunt maken!

AnalyseEr is vaak veel onduidelijkheid over hoe er nou het beste in aandelen kan worden gehandeld. Een belangrijk aspect bij het beleggen op de beurs is dan ook het maken van analyses. Wanneer u in staat bent om een goede analyse te maken, kunt u ervoor zorgen dat u precies het juiste beleggingsproduct, op het juiste tijdstip koopt.

Maak dus goed gebruik van alle artikelen in deze categorie. We zijn er namelijk heilig van overtuigd dat iedereen zelf kan beoordelen of een aandeel koopwaardig is of niet. Met de juiste kennis gaat het u ook lukken.

Bij het doen van analyses is het cruciaal om te beseffen dat er twee vormen van beleggen zijn. Het gaat hierbij om beleggen voor de korte termijn (dit wordt ook wel daytrading genoemd) en het gaat hierbij om beleggen op de lange termijn. Bij beide beleggingsvormen gelden er hele andere regels op het gebied van analyses. Om deze reden zijn de artikelen in deze categorie ook opgesplitst in “korte termijn analyses” en “lange termijn analyses“.

Begin hier direct met het maken van analyses!

 

Korte termijn analyse

Bij het beleggen op de korte termijn moet worden gedacht aan een periode van bijvoorbeeld een paar minuten, een paar uur, een aantal dagen tot hooguit een aantal weken. Als u wilt gaan beleggen voor de korte termijn, is het verstandig om gebruik te maken van de technische analyse. Deze analyse is goed toe te passen als u wat sneller resultaten wilt behalen. Zeker in uw jonge jaren, is het wel verstandig om hier eens goed naar te kijken. Bij het analyseren van aandelen volgens de technische analyse ligt het risico relatief hoog, tegelijkertijd zal een positie maar voor een korte tijd worden aangehouden. Zowel winsten als verliezen worden sneller gerealiseerd.

Het doen van korte termijn analyses vindt vooral plaats door het analyseren van grafieken en indicatoren. Het is bij deze vorm van analyseren heel belangrijk om goed te kijken naar trends, candlesticks, het verleden, nieuws en andere korte termijn factoren. Komt Philips morgen met kwartaalcijfers? Dan is het wellicht verstandig om hier ook iets mee te doen!

Toch is het doen van een korte termijn analyse voor veel beleggers voornamelijk alleen het analyseren van grafieken en indicatoren. Professionelere beleggers maken gebruik van meerdere monitoren, om de beurs zo goed mogelijk te analyseren en in de gaten te houden. Als daytrader zijn er elke dag kansen en wanneer deze op de juiste manier worden benut, kunt u veel geld verdienen.

Analyses maken

 

Lange termijn analyse

Bij Warren Buffetthet beleggen op de lange termijn moet worden gedacht aan een periode van bijvoorbeeld een aantal weken, een aantal maanden tot meerdere jaren. Wanneer u ervoor kiest om te beleggen voor de lange termijn, is het verstandig om gebruik te maken van de fundamentele analyse. Deze analyse verschilt enorm van de technische analyse.

Bij het doen van een fundamentele analyse wordt er voornamelijk gekeken naar de werkelijke cijfers van een onderneming. Het doen van de lange termijn analyse heeft dan ook vooral betrekking op het analyseren van jaarverslagen en kwartaalcijfers. In deze stukken is enorm veel informatie te vinden en wanneer u deze op de juiste manier kunt begrijpen en hierop in kunt spelen, kunt u goede resultaten behalen.

Denk bij de fundamentele analyse aan de balans, de winst- en verliesrekening, de liquiditeitspositie, kasstromen, ratio’s enz. Het is vervolgens ook belangrijk om te kijken naar het dividend die de onderneming uitkeert, het management dat aan het roer staat, de markt waar de onderneming in opereert, de regio’s waar de onderneming zich in bevindt enz.

Veel beleggers kiezen voor deze beleggingsvorm, aangezien deze minder tijd kost en in veel gevallen ook iets stabieler overkomt. Beleggen voor een langere termijn kan ook voor meer rust zorgen en als u niet tegen volatiele koersen kunt, is het verstandiger om naar deze vorm van beleggen te kijken. Een goed voorbeeld van een succesvolle lange termijn belegger is Warren Buffett.

 

Wilt u nog meer analyses?

Naast het doornemen van alle verschillende pagina’s, is het ook mogelijk om onze snelcursus beleggen te downloaden. In deze snelcursus wordt de basis van beleggen behandeld. Er worden meerdere tips, trucs en adviezen gegeven. Op deze manier is het goed mogelijk om uw kansen op winst op de beurs aanzienlijk te vergroten!

We kunnen u verder ook aanraden om een goede broker te kiezen. Dit is één van de eerste belangrijke stappen bij het succesvol worden op de beurs. We adviseren Plus500 als broker. U krijgt de mogelijkheid om in duizenden verschillende beleggingsproducten te handelen. Het handelsplatform is betrouwbaar, professioneel en gebruiksvriendelijk. De broker is gelicenseerd en gereguleerd door de Financial Conduct Authority in het Verenigd Koninkrijk. Dit alles zorgt ervoor dat u goed aan de slag kunt gaan bij deze broker!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *