Vermogensbeheer

Wat is vermogensbeheer?Vermogensbeheer

Vermogensbeheer zorgt voor het ‘beheer’, van uw ‘vermogen’. Heeft u een mooi bedrag bij elkaar gespaard, of heeft u wellicht geïnvesteerd in een woning en deze met een mooie winst kunnen verkopen? Dan kunt u besluiten het geld op een spaarrekening te plaatsen of zelf te gaan beleggen, maar u kunt daarnaast kiezen voor vermogensbeheer. U schakelt in dat geval een professionele organisatie in, die ervoor probeert te zorgen dat uw vermogen de komende jaren zal groeien. Men maakt hiervoor gebruik van een combinatie van aandelen, obligaties, beleggingsfondsen en eventuele spaarconstructies.

Het is in ieder geval van belang dat u op zoek gaat naar vermogensbeheer dat bij u past. Houd er rekening mee dat er geen ‘beste vermogensbeheerder’ bestaat, aangezien de verschillende beheerders elkaar zo nu en dan verslaan, waardoor men allemaal wel eens een topjaar heeft. Het is vooral van belang om op zoek te gaan naar een vermogensbeheerder waarbij het beleggingsbeleid u aanspreekt en waar u een ‘klik’ mee heeft. Zorg ervoor dat men uw wensen met betrekking tot bijvoorbeeld risico begrijpt en ga in zee met een partij die u helder aan kan geven hoe het vermogensbeheer in elkaar zit.

 

Wat is het voordeel van vermogensbeheer?

Benieuwd naar het voordeel van vermogensbeheer? Dat is tweeledig, aangezien u er zelf geen omkijken naar heeft en u kiest voor een professionele organisatie. Men is dag in dag uit bezig met het beheer van uw vermogen, terwijl u daar van kunt genieten of u gewoon door kunt werken. Daarnaast heeft men een uitgebreide ervaring en zit men bovenop het nieuws, om de stappen te kunnen zetten wanneer dat het best uitkomt. Vermogensbeheer zorgt ervoor dat men actief aan de slag gaat met uw vermogen, om ervoor te zorgen dat dit gestaag verder zal groeien.

 

Wat is het nadeel van vermogensbeheer?

Zit er ook een nadeel aan vermogensbeheer? Ja, u betaalt bijvoorbeeld kosten voor het beheer dat men uitvoert. Dit gaat ten koste van het rendement dat u maakt, waardoor dit steevast lager uit zal vallen. Dat neemt aan de andere kant niet weg dat men netto wellicht nog altijd meer rendement kan maken dan u zelf had gekund. Het is in ieder geval van belang om het mogelijke hogere rendement en de kosten goed tegen elkaar af te wegen. Houd er daarnaast rekening mee dat u de controle over uw vermogen (gecontroleerd) uit handen geeft, aan professionals.

 

Bekijk ook deze interessante artikelen!

 

Geef een reactie